Gnojila

Proizvajalci gnojil morajo ujeti ravnotežje med zmanjševanjem porabe energije in vpliva na okolje na eni strani ter podaljšanjem časa razpoložljivosti za obratovanje ter povečanjem donosa prsti na drugi. Strokovno znanje in izkušnje, oprema in storitve družbe Alfa Laval pomagajo proizvajalcem gnojil, da se uspešno soočijo s temi izzivi.

Fertilizers-640x360

Spodbujanje učinkovite rasti industrije gnojil 

Povečanje učinkovitosti in podaljšanje časa razpoložljivosti za delovanje sta ključnega pomena za sodobne proizvajalce gnojil. Alfa Laval lahko pomaga pri zniževanju stroškov, zmanjševanju težav z mašenjem in korozijo ter rekuperiranju odpadne toplote za ponovno uporabo v drugih postopkih obrata.

S prostorsko varčno zasnovo je s širokim naborom toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval mogoče bistveno zmanjšati investicijske odhodke v primerjavi s konvencionalnimi enotami. Poleg tega je mogoče doseči bistvene prihranke zaradi pretoka v smeri proti toku naših toplotnih izmenjevalnikov, kar omogoča, da je temperaturna razlika med toplo in hladno tekočino le 2 °C.

Toplotni izmenjevalniki Alfa Laval Packinox združujejo zmogljivost prestajanja visokega tlaka in visoke temperature s prednostmi kompaktnih toplotnih izmenjevalnikov, zaradi česar so idealni za rekuperacijo toplote ali za namestitev na položaje izmenjalnika pod zahtevnimi pogoji.  

Samoočiščevalni visokohitrostni separatorji Alfa Laval učinkovito ravnajo z mediji, ki povzročajo mašenje, ter tako povečajo produktivnost in podaljšajo čas razpoložljivosti za obratovanje. Pri učinkoviti separaciji jalovine iz rudarjenja fosfata dekanterske centrifuge Alfa Laval učinkovito separirajo trdne materiale iz tekočin v tekoči zmesi ter tako skrčijo trdne delce na suho pogačo, ki jo je mogoče preprosto odstraniti.

Serija Alfa Laval OLMI obsega visokotlačno opremo za sintezo
sečnine kot tudi za sisteme za rekuperacijo odpadne toplote, kot so kompaktni, lahki kotli za rekuperacijo odpadne toplote ter hladilci procesnega plina za visokotemperaturno in visokotlačno uporabo, ki je potrebna pri proizvodnji gnojil. Naši hladilci procesnega plina na primer lahko vzdržijo tlak do 200 barov na procesni strani (140 barov na parni strani) ter temperaturo dovoda plina do 1000 °C.

Boost profits - recycle your energy

Investments in waste heat recovery are often very profitable. Payback periods are typically less than a year.

Waste heat recovery