Naravna hladiva

Po vsem svetu se marsikje zaradi nacionalne ali regionalne zakonodaje opuščajo tradicionalna hladilna sredstva v korist hladilnih sredstev z nižjim potencialom globalnega segrevanja (GWP). Zlasti se hitro povečuje trg naravnih hladil, kot so amoniak, CO2 in ogljikovodiki.

Čeprav na trgu hladilnih sredstev nikakor ne gre za prve velike spremembe, se trenutni premik razlikuje v številu razpoložljivih možnosti. V preteklosti je možnost prehoda ena na ena omogočala razmeroma enostaven postopek v celotni dobavni verigi, neposredni sestavni deli pa so omogočali hitro in preprosto nadgradnjo. Danes so razmere zelo drugačne in "prava" izbira hladilnega sredstva je v veliki meri odvisna od zadevne opreme in uporabe.

Alfa Laval ima na trgu nekaj vodilnih strokovnjakov za naravna hladilna sredstva. Njihovo strokovno znanje nam je omogočilo, da smo razvili široko paleto rešitev toplotnih izmenjevalnikov, posebej zasnovanih za obvladovanje edinstvenih zahtev pri delu z zahtevnimi in včasih nevarnimi snovmi, kot so ogljikov dioksid (R744), amoniak (R717) in propan (R290). Še danes se obrnite na nas in skupaj z vami bomo poiskali optimalno tehnologijo za vaše posebne potrebe.

Cleantech-Natural-refrigerants-final-210303.jpg

Bela knjiga: vodnik po spreminjajočem se trgu hladilnih sredstev

Na trgu hladilnih sredstev se trenutno dogajajo velike spremembe. Zaradi skrbi za okolje se zakonodaja vse bolj usmerja k postopnemu opuščanju tradicionalnih hladilnih sredstev v korist novih alternativ z nižjim potencialom globalnega segrevanja (GWP). Prenesite to belo knjigo, ki predstavlja temeljne informacije o izbiri in uporabi alternativnih hladilnih sredstev za različne aplikacije ogrevanja in hlajenja.

AL-NRVTS WP-640x360

Strokovno znanje o hladilnih sredstvih prihodnosti

Imate vprašanja o pravem novem hladilnem sredstvu za toplotne črpalke, klimatizacijo ali hlajenje? Želite preiti na drugo vrsto hladilnika in ne veste, kje začeti? Poslušajte strokovnjaka iz Alfa Laval-a Mattea Munarija, vodjo razvoja aplikacij in izdelkov, ki opisuje nekatere izzive pri delu z novimi hladilnimi sredstvi in kako smo zasnovali edinstvene funkcije za njihovo reševanje.

Naše rešitve

Alfa Laval AlfaNova

Večina ploščnih izmenjevalnikov toplote, ki se uporabljajo v komercialnih ali industrijskih hladilnih napravah z majhno zmogljivostjo, je izdelana z bakrenim spajkanjem. Ta je sicer primerna za številne aplikacije, vendar negativno reagira z amoniakom, ki je pomembno naravno hladilno sredstvo. AlfaNova, izdelan z našo edinstveno metodo spajanja, je edini resnično 100-odstotno nerjavni ploščni izmenjevalnik toplote na trgu. Zato ponuja zelo kompaktno in učinkovito rešitev za hlajenje zelo čistih in občutljivih tekočin ter pri izkoriščanju potenciala amoniaka z nizkim GWP.


Izvedite več

Alfa Laval pol varjeni ploščni izmenjevalci toplote

Naši kompaktni polzvarjeni toplotni izmenjevalniki za hladilne sisteme, ki se uporabljajo v industrijskem hlajenju, omogočajo še večjo učinkovitost in zanesljivost pri uporabi amoniaka kot hladilnega sredstva z nizkim GWP. Alfa Lavalovi polzvarjeni toplotni izmenjevalniki so tudi najprimernejši toplotni izmenjevalniki v kaskadnih sistemih, ki delujejo s CO2 kot sekundarnim medijem za aplikacije zamrzovanja, saj zmanjšujejo polnjenje z amoniakom in hkrati preprečujejo tveganje navzkrižne kontaminacije s preverjenim sistemom tesnjenja RefTight™.


Izvedite več

Alfa Laval bakreno lotani ploščni izmenjevalci toplote

Naši bakreno lotani toplotni izmenjevalci so kompaktna, učinkovita in vzdrževanja zahtevna rešitev za ogrevanje, hlajenje, uparjanje in kondenzacijo v številnih hladilnih aplikacijah in z večino vrst okolju prijaznih hladilnih sredstev z nizkim GWP.To vključuje pomembna naravna hladilna sredstva, kot sta CO2 in ogljikovodiki. Vsaka enota je zasnovana za optimalno delovanje z vrsto edinstvenih funkcij, ki zagotavljajo vrhunsko toplotno zmogljivost in največjo zanesljivost.


Izvedite več

Iščete več orodij in strokovnega znanja?

Želite pridobiti več znanja, ki ga je Alfa Laval pridobila v devetih desetletjih izkušenj na področju toplotnega prenosa? Ali vaše podjetje potrebuje dostop do datotek BIM, 3D risb ali drugih svetovalnih orodij? Odpravite se v naše središče Alfa Laval za ogrevanje in hlajenje, kjer boste našli najnovejše vire za vašo panogo.

Alfa Laval Heating and cooling hub


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Trajnostno partnerstvo

Stopite v stik z nami in izveste več

Za več informacij o naših trajnostnih rešitvah nas kontaktirajte še danes

Stopite v stik z nami

Te informacije se shranijo in obdelujejo v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti in varstvu osebnih podatkov.