Petrokemikalije

Kemični sektor predstavlja kar 10 % svetovne porabe energije. Ker stroški energije predstavljajo znaten del operativnega proračuna običajnega petrokemičnega obrata, je učinkovitejša raba energije ključnega pomena za ohranjanje dobičkonosnosti v tej konkurenčni panogi. In ker neposredne emisije CO2 iz primarne kemične proizvodnje znašajo 7 % skupnih svetovnih emisij CO2, je energetska učinkovitost v petrokemičnih procesih ključnega pomena tudi za bolj trajnostno svetovno gospodarstvo.

Alfa Laval ima večdesetletne izkušnje s sodelovanjem s petrokemičnimi obrati in optimizacijo učinkovitosti njihovih procesov. Ponujamo širok nabor učinkovitih toplotnih izmenjevalnikov, ki omogočajo rekuperacijo več odpadne toplote in s tem zmanjšajo potrebe po gorivu in vaš ogljični odtis, hkrati pa povečajo proizvodno zmogljivost in zmanjšajo porabo materiala. Z učinkovitejšimi toplotnimi rešitvami lahko celo prihranite denar, denimo z uporabo pare z nižjo temperaturo, ali pa ustvarite dodaten dobiček s prodajo presežka električne energije in toplote sosednjim obratom.

Cleantech-Petrochemicals-intro-img-final.jpg

Cleantech-proof-pack-Petrochemicals.jpg

Številke ne lažejo: potencial energetske učinkovitosti v petrokemičnih obratih

Alfa Laval ploščni toplotni izmenjevalniki so do petkrat bolj toplotno učinkoviti kot tradicionalni cevni toplotni izmenjevalniki. Kakšno razliko lahko to naredi za vaš obrat? Danes naši ploščni toplotni izmenjevalniki v petrokemični industriji prihranijo do 19 TWh energije – enako količino, ki je potrebna za ogrevanje skoraj dveh milijonov evropskih domov.

Predstavljajte si, če bi vsak petrokemični obrat danes prešel na učinkovitejše tehnologije prenosa toplote. Svetovne emisije CO2 bi lahko zmanjšali za 28 milijonov ton, kar ustreza količini izpustov, ki jih vsako leto proizvede 3,7 milijona ljudi v mestu Qingdao na Kitajskem.

Želite izvedeti več o tem, kako vam lahko pomagamo povečati energetsko učinkovitost? Prenesite našo infografiko, če si želite ogledati več statistik.


Prenesite našo infografiko

Primeri strank

cleantech_Petrochemicals-customer-case01v2.jpg

Zmanjšanje porabe energije v največjem indijskem obratu za posebne kemikalije

Podjetje Balaji Amines je največji proizvajalec metil aminov v Indiji. Med partnerstvom, ki traja že od leta 2002, so skupaj namestili 86 toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval in ostajajo navdušeni nad njihovim delovanjem. Izboljšana energetska učinkovitost samo prvih osmih izmenjevalcih Alfa Laval Compabloc je zagotovila prihranke v višini približno 700.000 USD na leto. Poleg tega pri podjetju Balaji Amines cenijo visoko raven strokovnega znanja in izkušenj ter strokovne storitve.


Izvedite več

cleantech_Petrochemicals-customer-case02.jpg

Zmanjšanje emisij in povečanje zmogljivosti za Dow Wolff Cellulosics v Belgiji

Ko je podjetje Dow Wolff Cellulosics naletelo na neodložljivo težavo z dotrajanim cevnim povrelnikom, so se za podporo obrnili na Alfa Laval. Da bi izboljšali energetsko učinkovitost, smo jim predstavili potencialno rešitev za zamenjavo dveh starejših enot z učinkovitejšo ploščno tehnologijo. Rezultat je bil letni prihranek energije 22.400 GJ z zmanjšanjem CO2 za 1250 ton.


Izvedite več

cleantech_Petrochemicals-customer-case03.jpg

Pametna uporaba procesne energije v obratu v Aziji

Obrat za paraksilen v Aziji nenehno išče nove načine za izboljšanje energetske učinkovitosti. S pomočjo podjetja Alfa Laval so njihovi inženirji povečali rekuperacijo toplote za več kot 23 MW, ko so starejše zračno hlajene kondenzatorje zamenjali z učinkovitejšo tehnologijo ploščnih toplotnih izmenjevalnikov.


Izvedite več

Naše rešitve

Compabloc_640.jpg

Alfa Laval Compabloc

Alfa Laval Compabloc je prvak v izmenjavi toplote: preizkušena rešitev za zahtevno uporabo. S protitokom, ki omogoča križanje temperatur v eni enoti, zagotavlja optimalno učinkovitost za zahtevne petrokemične procese. Princip natančne temperaturne uskladitve prav tako pomeni, da se lahko hladen tok segreje za nekaj stopinj manj od dovodnega vročega toka, kar poveča rekuperacijo toplote.


Izvedite več

Varjeni spiralni toplotni izmenjevalniki

Spiralni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval so zasnovani tako, da kljubujejo tudi največjim izzivom prenosa toplote. Ne glede na to, ali gre za pogosto onesnaženje zaradi umazanih medijev ali omejitve zaradi padca tlaka in omejitve prostora, so najboljša rešitev za težave pri principu delovanja tekočina-tekočina in pri dvofaznih opravilih. Uživajo ugled kot izjemno zanesljivi izmenjevalniki toplote, ki se skoraj nikoli ne zamašijo z umazanijo, saj so njihovi robustni, učinkoviti in kompaktni dizajni idealni za zahtevne petrokemične postopke.


Izvedite več

Ploščni toplotni izmenjevalniki s tesnili in okvirjem Alfa Laval

Naša široka ponudba industrijskih ploščnih toplotnih izmenjevalnikov s tesnili in okvirjem je primerna za številne različne petrokemične procese: od ogrevanja, hlajenja in rekuperacije toplote do kondenzacije in izhlapevanja. Na podlagi sodelovanja s strankami nenehno posodabljamo ponudbo za industrijo, da bi bolje ustrezali zahtevam vaših procesov. Današnji modeli postavljajo popolnoma nove standarde učinkovitosti, zanesljivosti in uporabnosti.


Izvedite več

Odkrijte prednosti sodelovanja z Alfa Laval

Proizvajalci petrokemičnih izdelkov zahtevajo neprekinjene procese in trajnostno delovanje. Dolgoletno sodelovanje s petrokemičnimi obrati po vsem svetu Alfa Laval zagotavlja strokovno znanje in izkušnje za pomoč pri zahtevnih procesnih zahtevah, od katerih je odvisno vaše poslovanje. Zagotavljamo vam visoko učinkovite rešitve, ki dosledno, kakovostno in zanesljivo opravljajo tudi najtežja dela.

Naši strokovnjaki na področju petrokemije bodo z vami sodelovali od začetka do konca procesa. Tesno sodelujemo z vami pri oblikovanju najbolj učinkovitega in donosnega sistema za vaše procese. Naša obsežna servisna mreža z lastnimi inženirji in originalnimi nadomestnimi deli Alfa Laval pa zagotavlja, da boste vedno prejeli ustrezne nadomestne dele – 24 ur na dan, kjer koli na svetu.


Izvedite več o tem, kako vam lahko pomagamocleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Trajnostno partnerstvo

Stopite v stik z nami in izveste več

Za več informacij o naših trajnostnih rešitvah nas kontaktirajte še danes

Ti podatki so shranjeni in obdelani v skladu z našim pravilnikom zasebnosti.