HVAC

Gradbeni sektor predstavlja 36 % svetovne porabe energije in 39 % emisij ogljika. Na srečo ponuja načrtovanje sistemov HVAC ogromen neizkoriščen potencial za zmanjšanje vpliva naših zgradb na podnebje. Že danes lahko naredimo ogromno – ne glede na to, ali gre za učinkovitejše rešitve, ki zmanjšujejo porabo energije in vode, ali postopno opuščanje hladilnih sredstev z visokim potencialom globalnega segrevanja (GWP).

Alfa Laval je zaupanja vreden dobavitelj za vse sektorje HVAC in hlajenja. Naš širok portfelj tehnologij ploščnih toplotnih izmenjevalnikov, ki temelji na skoraj 90 letih izkušenj, predstavlja jedro najsodobnejših in najučinkovitejših sistemov HVAC na trgu, ki jih lahko uporabljate za različne namene. Poleg tega imamo na voljo nekaj najpomembnejših strokovnjakov v industriji za optimizacijo sistemov, ki uporabljajo naravna hladilna sredstva in hladilna sredstva z nizkim potencialom globalnega segrevanja. Stopite v stik z nami še danes, če želite izboljšati učinkovitost svojih sistemov in izvedeti, kako lahko partnerstvo z Alfa Laval pospeši trajnost vaših rešitev HVAC.

cleantech-HVAC-intro-img.jpg

Energetska učinkovitost na stroškovno učinkovit in trajnosten način

Ali želite izboljšati energetsko učinkovitost svojega sistema HVAC? Poslušajte, kaj ima o tem povedati Enrico Dall’Armellina, produktni vodja za lotane ploščne toplotne izmenjevalnike pri Alfa Laval, da boste izvedeli več o edinstvenih inovacijah, ki smo jih razvili, da bi v naših rešitvah omogočili neprimerljivo toplotno učinkovitost. Takšen dizajn zagotavlja stroškovno učinkovito zmanjšanje porabe energije v okviru majhne enote odtisa.

Številke ne lažejo: potencial za energetsko učinkovitost sistemov HVAC

Ali ste vedeli, da gradbeni sektor predstavlja 36 % svetovne porabe energije in 39 % svetovnih emisij CO2? Danes je na srečo že na voljo tehnologija, ki lahko močno zmanjša te številke. Toplotna črpalka je denimo štirikrat učinkovitejša od kotla za ogrevanje stanovanjskih in poslovnih objektov, kar omogoča izjemen potencial za zmanjšanje porabe energije in emisij ogljika.

Predstavljajte si, da bi vse zdajšnje kotle sistema HVAC v stanovanjskih in poslovnih objektih zamenjali z učinkovitimi toplotnimi črpalkami. Letni prihranek energije bi znašal 230 TWh. To je količina električne energije, ki jo vsako leto porabi celotna Španija!

Želite izvedeti več o tem, kako lahko Alfa Laval poveča energetsko učinkovitost različnih aplikacij HVAC? Prenesite našo infografiko, če si želite ogledati več statistik.

Prenesite našo infografiko toplotnih črpalk za stanovanjske in poslovne objekte
Prenesite našo infografiko toplotnih črpalk za industrijske objekte
Prenesite našo infografiko za klimatske naprave
Prenesite našo infografiko za AHRI
Prenesite našo infografiko za hlajenje podatkovnih centrov

Cleantech-proof-pack-HVAC-Heat-pumps.jpg

cleantech_Reaching-new-heights-in-performance-case.jpg

Doseganje novih razsežnosti zmogljivosti

Varso Place v Varšavi na Poljskem, ki bo visoka osupljivih 310 metrov, bo najvišja stavba v EU. Edinstven projekt za večnamensko uporabo ustvarja ogromno zapletenih zahtev za sistem HVAC. Da bi jih rešili, razvijalci vgrajujejo napredne sisteme HVAC s tehnologijo izjemno učinkovitih ploščnih toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval. Te rešitve bodo omogočile 23-odstotno zmanjšanje potreb po energiji. Z varčevanjem te energije bodo visoko učinkoviti ploščni toplotni izmenjevalniki močno zmanjšali ogljični odtis objekta, hkrati pa bodo poskrbeli za zadovoljevanje vseh potreb sistemov HVAC.


Preberite celotno zgodbo tukaj

Cleantech-Energy-efficiency-HVAC-final-210303.jpg

Rešitve za klimatske naprave in toplotne črpalke

Pri uporabi klimatskih naprav in toplotnih črpalk je bistvenega pomena energetska učinkovitost in uporaba hladilnega sredstva z nizkim potencialom globalnega segrevanja. Alfa Laval tesno sodeluje s strankami in univerzami, da bi pospešilo razvoj in ponudilo ploščne toplotne izmenjevalnike, ki so zasnovani v skladu z novimi predpisi o uporabi.


Izvedite več

data_center_640x360.jpg

Hlajenje podatkovnih centrov

Energetsko učinkovito hlajenje je ključnega pomena za izgradnjo bolj trajnostnih rešitev delovanja podatkovnih centrov. Alfa Laval je že desetletja zaupanja vreden partner industrije informacijske tehnologije, ki s strankami sodeluje pri oblikovanju zanesljivih in okolju prijaznih sistemov za hlajenje podatkovnih centrov. Ponujamo strokovno znanje, ki omogoča nove priložnosti za prosto hlajenje in varčevanje z energijo v strežniških sobah vseh velikosti po vsem svetu.


Izvedite več

District-cooling-640x360.jpg

Daljinsko hlajenje

Alfa Laval je oral ledino pri razvoju ploščnih toplotnih izmenjevalnikov, primernih za zahtevne razmere v razdelilnih postajah za daljinsko hlajenje. Naši toplotni izmenjevalniki so bili zasnovani tako, da po vsem svetu zagotavljajo stroškovno in energetsko učinkovito ter udobno hlajenje.


Izvedite več

cleantech_hvac.jpg

Daljinsko ogrevanje

Toplotni izmenjevalniki so eden od ključnih sestavnih delov sistema daljinskega ogrevanja. Alfa Laval že vrsto leto zagotavlja široko ponudbo najprimernejših toplotnih izmenjevalnikov za to industrijo. Poleg učinkovitih in visokokakovostnih izdelkov ponujamo tudi edinstveno prednost praktičnega znanja, ki temelji na večdesetletnih izkušnjah.


Izvedite več

Iščete več orodij in strokovnega znanja?

Želite pridobiti več znanja, ki ga je Alfa Laval pridobila v devetih desetletjih izkušenj na področju toplotnega prenosa? Ali vaše podjetje potrebuje dostop do datotek BIM, 3D risb ali drugih svetovalnih orodij? Odpravite se v naše središče Alfa Laval za ogrevanje in hlajenje, kjer boste našli najnovejše vire za vašo panogo.

Alfa Laval Heating and cooling hub

Naše rešitve

Razstavljivi - vijačeni ploščni prenosniki toplote

Naša široka ponudba ploščnih toplotnih izmenjevalcev je primerna za številne različne aplikacije: od ogrevanja, hlajenja in rekuperacije toplote do kondenzacije in izhlapevanja. Na podlagi sodelovanja s strankami nenehno posodabljamo njihov dizajn, da bi bolje ustrezali zahtevam vaših procesov. Današnji modeli postavljajo popolnoma nove standarde učinkovitosti, zanesljivosti in uporabnosti.


Izvedite več

Lotani ploščni izmenjevalci toplote Alfa Laval

Bakreno lotani ploščni prenosniki toplote Alfa Laval so kompaktna in učinkovita rešitev za ogrevanje, hlajenje, izhlapevanje in kondenzacijo, ki jih lahko uporabljate za širok nabor aplikacij, ter ne potrebujejo nobenega vzdrževanja. Vsaka enota je zasnovana za optimizirano delovanje z vrsto edinstvenih funkcij, ki zagotavljajo tako vrhunsko toplotno zmogljivost kot tudi največjo zanesljivost.


Izvedite več

Fuzijsko spojeni ploščni izmenjevalci toplote Alfa Laval

Naša patentirana tehnologija spajanja AlfaFusion se uporablja za visoko učinkovite in kompaktne toplotne izmenjevalce, ki so v celoti izdelani iz nerjavnega jekla. Ker skorajda ne potrebujejo vzdrževanja ter so zmožni prenesti izjemno visoke tlake in temperature, so popolna rešitev za prenos toplote v zahtevnih aplikacijah, vključno s tistimi, ki vključujejo naravna hladilna sredstva z nizkim potencialom globalnega segrevanja.


Izvedite več


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Trajnostno partnerstvo

Stopite v stik z nami in izveste več

Za več informacij o naših trajnostnih rešitvah nas kontaktirajte še danes

Ti podatki so shranjeni in obdelani v skladu z našim pravilnikom zasebnosti.