Energybanner
Energybanner 640x360

Trajnost

Alfa Laval si prizadeva za optimizacijo rabe naravnih virov tako v lastnih dejavnostih kot pri poslovanju naših strank.

Dve plati trajnosti

Poslovna načela

Poslovna načela Alfa Laval – naš kodeks ravnanja – opisujejo, kako delujemo znotraj družbe, medtem ko dosegamo svoje poslovne cilje. Štiri načela – družbenost, poslovna integriteta, okolje in transparentnost – vključujejo spoštovanje človekovih pravic naših zaposlenih in skupnosti, v katerih delujemo, ter naše prizadevanje za zmanjšanje vpliva na okolje.

 

Preberite več o naših poslovnih načelih

Poslovne priložnosti

V Alfa Laval trajnost pomeni tudi izkoriščanje poslovnih priložnosti. Naši izdelki in rešitve so vključeni v postopke čiščenja vode, izboljšanja energetske učinkovitosti, zmanjšanja emisij ogljika in zmanjšanja onesnaževanja okolja ter v procese ogrevanja, hlajenja, ločevanja in prevoza živil. Povedano z drugimi besedami, trajnost je v središču našega poslovanja.

 

Preberite več o naših poslovnih priložnostih

Alfa Laval na COP28

Alfa Laval se kot del švedske delegacije na konferenci ZN o podnebnih spremembah COP28 v ZAE ponovno pridružuje svetovnim prizadevanjem za pospešitev prehoda na ničelne emisije do leta 2050. Družba se osredotoča predvsem na nenehne sistemske spremembe v panogah, od katerih je odvisna naša družba.

city-in-sunset-lights-incl-logo

Kako se soočamo z današnjimi in jutrišnjimi izzivi

Alfa Laval omogoča strankam v živilski, pomorski in energetski industriji doseganje sedanjih in prihodnjih okoljskih izzivov – več o tem in o tem, kako se spopadamo z lastnimi trajnostnimi izzivi, lahko preberete v našem trajnostnem poročilu.

plant with bubble 640x360

Prispevek h globalnim ciljem ZN

Združeni narodi so sprejeli 17 ciljev trajnostnega razvoja do leta 2030, ki jim pravimo globalni cilji in za katere so se svetovni voditelji zavezali, da jih bodo dosegli. Sodelovanje med civilno družbo, akademskimi krogi in poslovno skupnostjo je ključno za doseganje teh ciljev. Glavna dejavnost Alfa Laval močno prispeva k doseganju številnih globalnih ciljev.

SDG Wheel v2

Pospeševanje trajnostnih rešitev

Predstavljajte si bolj trajnosten svet. Svet, v katerem lahko z manj proizvedemo več. Svet, v katerem lahko učinkovito zadovoljujemo naraščajoče potrebe po energiji in hkrati zmanjšujemo emisije CO2. Predstavljajte si svet, v katerem lahko izkoristimo moč naravnih virov in jih hkrati ohranjamo. V Alfa Laval si tega sveta ne le predstavljamo, ampak ga ustvarjamo skupaj z našimi strankami in partnerji.

Accelerating sustainable solutions-vignette640x360