Concept Zero | Alfa Laval

Concept Zero hero banner 1920x480

Concept Zero

Koncept ničle − Nevidna revolucija

Toplotni izmenjevalec je toplotni izmenjevalec, kajne? Ali alhko najdete razliko? V Alpha Laval-u smo zavezani dati svoj pridonos pri omogočanju dekarbonizirane prihodnosti. Z zavezo, da bomo do leta 2030 postali ogljično nevtralni, je naš cilj odpraviti emisije iz naših izdelkov, od pridobivanja surovin do konca njihove življenjske dobe. Koncept Zero je ključni korak na tej poti, ki premika meje za razvoj resnično ogljično nevtralnega ploščnega toplotnega izmenjevalnika brez zavajajočih shem.

Skupaj s SSAB-om to uresničujemo. V primerjavi s trenutnim; izgledajo enako, ne morete opaziti razlike. Ko bodo ti toplotni izmenjevalci pripravljeni in dostavljeni, bodo vgrajeni v industrijske procese, ki so najpomembnejši, v pa bistvu nevidni.

Vendar – to bo spremenilo način vodenja industrijskih operacij. S Zmanjšanje emisij ogljika iz materialov, ki jih uporabljamo, ter izdelkov in procesov, ki jih izvajamo, zaradi česar so bolj trajnostni. Lahko so pomemben korak pri sedanjem prehodu v bolj trajnostno družbo.

Samo predstavljajte si vpliv takšnega toplotnega izmenjevalnika, ki je vgrajen v različne industrijske procese po svetu. Zato temu pravimo »nevidna revolucija«.


This is Concept Zero

To je Koncept ničle

Koncept Ničle je naša vizija in cilj, da do leta 2030 izdelamo prvi ogljično nevtralni toplotni izmenjevalnik na svetu. To bo toplotni izmenjevalnik, ki uporablja jeklo brez fosilov in recikliran material v tesnilih. Poleg tega je toplotni izmenjevalnik pripravljen za enostavno recikliranje. Velik korak, ki je že na naši poti do popolnoma ogljično nevtralnega toplotnega izmenjevalnika.

Concept_Zero_web_image_640x360.jpg

Alfa Laval in SSAB sta združila moči pri izdelavi prvega toplotnega izmenjevalnika brez fosilov

Partnerstva so ključna za utiranje poti iskanju novih inovativnih rešitev za pospešitev trajnostnih rešitev. Alfa Laval kompanija je podpisala pogodbo s SSAB-om, globalnim švedskim jeklarskim podjetjem, za razvoj in trženje prvega toplotnega izmenjevalnika na svetu iz jekla brez fosilov. Cilj je, da bi leta 2023 pripravili prvo enoto iz jekla z zmanjšano vsebnostjo vodika za uporabo, SSAB pa je združil moči pri izdelavi prvega toplotnega izmenjevalnika iz jekla brez fosilov.

Želite izvedeti več o konceptu ničle?

Obrnite se na nas še danes za več informacij o ploščnih toplotnih izmenjevalnikih Alfa Laval z nevtralnim ogljikom.

Te informacije se shranijo in obdelujejo v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti.

Središče za ogrevanje in hlajenje po vaši meri

Z več desetletnimi izkušnjami v prenosu toplote, Alfa Laval ponuja znanje in odgovore na današnje izzive v ogrevanju in hlajenju. Odkrite odgovore na kompleksna vprašanja kot so; Energetska učinkovitost prenosa toplote, naravni hladienti in ostali hladilni plini s pomočjo orodij, ki omogočajo poiskati ustrezno rešitev in izbor tehnologije prav za vaše potrebe samostojno ali s pomočjo lokalno prisotnih strokovnjakov.

heating cooling-hub-vignette-2021

Revolucionarno sodelovanje za trajnostno recikliranje

Alfa Laval in Stena Recycling sta se združili pri razvoju prelomnega poslovnega modela, ki omogoča učinkovito recikliranje toplotnih izmenjevalecov. Partnerstvo med obema vodilnima ma na njunih področjih bi lahko omogočilo kar 100-odstotno regeneracijo dragocenih kovin, ki jih najdemo v izdelkih podjetja Alfa Laval. Poleg tega bo prispevalo k zamenjavi starejših tehnologij toplotnih izmenjevalecov s sodobnejšimi in energetsko učinkovitejšimi zasnovami, ki bodo pomagale zmanjšati svetovne emisije ogljika.

Re-made to matter vignette imge 640x360


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Trajnostno partnerstvo