Recikliranje

V krožnem gospodarstvu je recikliranje zadnja faza življenjskega cikla izdelka, ko ga ni več mogoče ponovno uporabiti, servisirati ali popraviti. Recikliranje nam omogoča, da izkoristimo sestavne dele in naravne vire v izdelku ter jih vrnemo v proizvodnjo. Danes je recikliran le majhen del izdelkov, medtem ko se večina odpadkov pošlje v sežigalnice ali na odlagališča. Na srečo postopki v razvoju že ustvarjajo nove možnosti za komercializacijo postopkov recikliranja plastike, tekstila, baterij, trdnih komunalnih odpadkov (MSW) in mnogih drugih izdelkov.

V Alfa Lavalu želimo pomagati z učinkovitimi rešitvami za ločevanje in upravljanje voda za postopke čiščenja in zgoščevanja v vašem postopku recikliranja. Te robustne in preizkušene tehnologije pomagajo zmanjšati porabo vode in količino odpadkov, ki jih ni mogoče reciklirati. Za hlajenje v postopkih, kot sta piroliza in uplinjanje, ponujamo tudi številne rešitve za prenos toplote. Berite naprej, če želite izvedeti več o tem, kako vam lahko pomagamo pri tem, da bodo današnji odpadki jutri ustvarjali dodano vrednost.

Alfa-Laval-recycling.jpg

Cleantech-Recycling-pyrolysis-final-210303.jpg

Piroliza

Piroliza je toplotni postopek, pri katerem se materiali pri povišani temperaturi razgradijo v inertni atmosferi brez kisika. Za pirolizo lahko uporabite skoraj vsak poljubni vir biomase ali odpadkov, zaradi česar to postaja vse bolj zanimiva rešitev za trg obnovljivih virov in recikliranja. Uporablja se lahko za izdelavo olja iz na primer ostankov lesa pri žaganju, odsluženih pnevmatik ali recikliranja mešane plastike. Odvisno od surovine lahko nastanejo tudi drugi plinasti in trdni izdelki, ki zagotavljajo dodano vrednost.

Iz olja, ki je pridobljeno s postopkom pirolize, je treba odstraniti vlago in delce, preden ga lahko v zaključnih procesih pretvorimo v izdelke z dodano vrednostjo. Preizkušena tehnologija hitrega ločevanja, ki jo ponuja Alfa Laval, učinkovito očisti olje iz pirolize z le enim postopkom ter hkrati odstrani vodo in delce. Ponujamo vam tudi obsežno ponudbo ploščnih toplotnih izmenjevalcev za povezane postopke hlajenja v postopku pirolize.

Izvedite več

Kemična depolimerizacija

Pretvorba polimerov nazaj v njihove monomere omogoča ponovno ustvarjanje povsem novih čistih polimerov – ne da bi to vplivalo na trajnost izdelka. V primerjavi s pirolizo in drugimi heterogenimi metodami recikliranja je za trenutne metode depolimerizacije potrebna homogena surovina. Alfa Laval ponuja termično in ločevalno opremo za procese termične depolimerizacije ter ponovno polimerizacijo izdelkov.

cleantech-Recycling-Chemical-depolymerization-final.jpg

cleantech_textile-recycling.jpg

Recikliranje tekstila

Tekstilna industrija je drugi največji industrijski onesnaževalec na svetu, ki med proizvodnjo spreminja ogromne količine sveže vode v odpadno vodo. Recikliranje tekstila je eden od pomembnih dejavnikov za povečanje krožnega poslovanja v tej panogi. Rešitve ZLD (Zero Liquid Discharge) Alfa Laval omogočajo ponovno uporabo vode pri recikliranju tekstila, s čimer se zmanjšata poraba sveže vode in okoljski odtis.

Odpadki kot dragocena surovina

Kar danes pogosto velja za odpadek, lahko v prihodnosti postane dragocena surovina. Pepel iz sežigalnic lahko denimo vsebuje velike količine soli, ki jo lahko izločimo in očistimo.
Blato lahko uporabljamo kot surovino za pripravo betona. Dragocene kovine, ki jih je bilo prej težko pridobiti, lahko pridobimo z zgoščevanjem razredčenih tokov. Odpadno vodo lahko uporabimo za proizvodnjo gnojil. In to je le nekaj od neskončnih možnosti za učinkovitejšo uporabo naših virov.

Alfa Laval lahko z edinstvenimi in naprednimi rešitvami za prenos toplote in ločevanje omogoči učinkovitejše delovanje skoraj vseh vrst obratov za recikliranje ali postopkov recikliranja. Skupaj bomo poskrbeli za povečanje proizvodnje vašega obrata in sklenitev kroga s ponovno uporabo odpadkov.

cleantech-Recycling-waste-as-raw-material-final.jpg

Naše rešitve

AlfaFlash 640x360px.jpg

Alfa Laval Zero Liquid Discharge (ZLD)

Sistemi ZLD Alfa Laval predstavljajo robustne in kompaktne rešitve, ki so zasnovane za popolno zmanjšanje izpusta tekočine pri različnih opravilih z industrijskimi odpadki. Sistemi ZLD optimizirajo učinkovitost porabe vode s kombinacijo toplotnih rešitev in tehnologije ločevanja, pri čemer je osrednji sestavni del uparjalnik AlfaFlash.


Izvedite več

Visokohitrostni separatorji Alfa Laval

Alfa Laval ponuja najboljše možnosti centrifugalnega ločevanja za vse vrste recikliranja. Izbor prave opreme in surovin za posamezni proces je ključnega pomena za uspešno proizvodnjo. Podpiramo vas lahko s tehnologijo ločevanja, strokovnimi nasveti in vrhunsko ponudbo storitev, ki vam zagotavljajo idealno rešitev za dolgoročno in zanesljivo delovanje v skladu z vašimi zahtevami.


Izvedite več

Olmi_Reforming_Process_Gas_Boiler_640x360.png

Procesni plinski kotel Alfa Laval OLMI

Procesni plinski kotel Alfa Laval je zelo zanesljiva rešitev za rekuperacijo toplote pri hlajenju sintetičnega plina. Za ključne aplikacije, kot je proizvodnja sintetičnega plina iz odpadne plastike, je procesni plinski kotel Alfa Laval OLMI idealna rešitev, ki vam bo zagotovila brezskrbnost. Ta vam bo zagotovil hitro povrnitev naložbe in je poleg tega zanesljivo orodje za zmanjšanje vpliva plastičnih odpadkov na okolje.

Izvedite več

Razstavljivi ploščni - vijačeni izmenjevalci Alfa Laval

Energetska učinkovitost je ključnega pomena za dobičkonosnost postopkov recikliranja. Razstavljivi ploščni izmenjevalci - zmogljivost in zanesljivost. Ponudba industrijske serije Alfa Laval se lahko uporablja za številna opravila: od ogrevanja, hlajenja in rekuperacije toplote do kondenzacije in izhlapevanja.


Izvedite več


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Trajnostno partnerstvo

Stopite v stik z nami in izveste več

Za več informacij o naših trajnostnih rešitvah nas kontaktirajte še danes

Ti podatki so shranjeni in obdelani v skladu z našim pravilnikom zasebnosti.