Zajemanje, uporaba in shranjevanje ogljika

Zajemanje, uporaba in shranjevanje ogljika (CCU/S) bo eden od najpomembnejših pristopov, ki nas bo usmeril na pot k trajnostnemu razvoju. Čeprav majhni obrati CCU obstajajo že desetletja, se v zadnjem času pogosteje gradijo tudi večji obrati. CO2 je po zajemu običajno shranjen v geološke formacije, kar preprečuje njegovo sprostitev v ozračje. Vendar pa v številnih panogah obstajajo tudi rešitve za ponovno uporabo ujetega ogljika kot načina za povečanje produktivnosti, kar hkrati poveča tudi dobičkonosnost. En primer je izboljšano črpanje nafte (EOR), kjer se zajeti CO2 vbrizga v naftne vrtine, da se poveča pritisk in s tem izkoristek.

Ne glede na izbrani pristop so učinkovite tehnologije toplotnega izmenjevalca temeljnega pomena za uspešno komercialno uporabo postopka CCU/S. Alfa Laval je bil ključni partner pri razvoju številnih instalacij CCU/S za predzgorevanje in naknadno zgorevanje v različnih panogah. Z našim širokim portfeljem toplotnih izmenjevalec podpiramo stranke pri izpolnjevanju zahtev tega energetsko intenzivnega procesa s povečanjem zajema CO2 in hkrati zmanjšanjem porabe pare in energije.

Carbon_Capture_Utilization_Storage_hero_image_web.jpg

Cleantech-Carbon-capture-case.jpg

Pospeševanje stroškovno učinkovitega zajemanja ogljika

Tehnologija toplotnih izmenjevalcev Alfa Laval je imela ključno vlogo v več kot polovici obratov CCU/S na svetu. Naši edinstveni ploščni in ohišni toplotni izmenjevaleci Alfa Laval Packinox omogočajo razvoj obratov, ki bodo olajšali možnosti zajemanja ogljika pri ekonomiji obsega. Preberite to zgodbo, če želite izvedeti več o vlogi prenosa toplote pri zajemanju ogljika in o tem, kako sodelujemo z glavnimi dajalci licenc za procese in končnimi uporabniki, da ta vizija postane resničnost.


Izvedite več

Naše rešitve

Alfa Laval ponuja širok nabor toplotnih izmenjevalcev, ki izpolnjujejo zahteve energetsko intenzivnih procesov CCU/S. Pomagamo vam lahko povečati izkoristek energije pri različnih opravilih, vključno z bogatimi/revnimi medpolnilniki, ki poskrbijo za največjo količino rekuperacije toplote v procesu. Ponujamo tudi rešitve za zmanjševanje potreb po energiji in vodi za hlajenje ob hkratnem povečanju učinkovitost zajemanja CO2 ter nižjih stroških kompresorskega paketa in druge procesne opreme.

Carbon-capture-utilization_storage_chart_EN_RGB.png

widegap_left_side_640x360.png

Alfa Laval WideGap

Ploščni izmenjevalec toplote WideGap so prilagojeni za nizkotlačno kondenzacijo, pri čemer se izkorišča večja kanalska reža, da se zmanjša padec tlaka na strani kondenzacije. Njegova edinstvena zasnova omogoča največjo kondenzacijo z najmanjšo možno količino hlapov, ki vstopijo v kompresor. To zmanjša stroške naložbe in porabo energije v kompresorskem paketu. izmenjevalec WideGap je zato še posebej primeren za posebne storitve kondenzacije v procesih zajemanja ogljika.


Izvedite več

Compabloc_640x360.jpg

Alfa Laval Compabloc

Izmenjevalec Compabloc, ki deluje kot povrelnik v storitvah odstranjevanja in regeneracije topil po vsem svetu, je tehnično preizkušena rešitev, ki ponuja številne prednosti pred tradicionalnimi cevnimi toplotnimi izmenjevaleci s kotlom ali termosifonom. Compabloc s svojim majhnim odtisom in potopljeno težo zagotavlja namestitev brez visokih stroškov, medtem ko lahko nizek zadrževalni volumen zmanjša potrebe po topilih za do 20 %. Poleg tega možnost delovanja z nižjim tlakom in temperaturo nasičene pare brez mrtvih con ohranja razgradnjo topila na minimumu.


Izvedite več

plate_heat_exchangers_welded-plate-shell.jpg

Alfa Laval Packinox

Toplotni izmenjevalci Packinox so idealna izbira v postopkih, kjer je potrebna največja rekuperacija energije. Ta edinstveni toplotni izmenjevalec omogoča načrtovanje najučinkovitejših procesov z le enim toplotnim izmenjevalcem na minimalnem prostoru. Varjena konstrukcija izmenjevalca Packinox ponuja najdaljše intervale delovanja in najzanesljivejšo rešitev za zmanjšanje tveganja puščanja topila.


Izvedite več

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

Razstavljivi - vijačeni ploščni prenosniki toplote Alfa Laval

Naša industrijska linija ploščnih toplotnih izmenjevalcev s tesnili je primerna za naloge, kjer je potrebna visoka in stroškovno učinkovita rekuperacija toplote. Odlični so tudi za zmanjšanje porabe hladilne vode. Dolgo neprekinjeno delovanje in minimalne zahteve po vzdrževanju postavljajo povsem nove standarde učinkovitosti, zanesljivosti in uporabnosti.


Izvedite več

Alfa Laval Niagara WSAC_modular_640x360.png

Hladilniki zraka za mokre površine Alfa Laval Niagara Wet Surface Air Coolers

Hladilniki zraka za mokre površine Niagara Wet Surface Air Coolers (WSAC®) so po meri izdelani sistemi za hlajenje in kondenzacijo z zaprto zanko, ki združujejo visoko zmogljivost, nizke obratovalne stroške, kompaktno obliko in zanesljivo delovanje. Hlajenje z zrakom zmanjša izhodno temperaturo procesa, kar dodatno zmanjša količino hlapov v predelu kompresorja, hkrati pa ohranja višjo gostoto. To zagotavlja nizke stroške naložbe v kompresorski paket.


Izvedite več


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Trajnostno partnerstvo

Stopite v stik z nami in izveste več

Za več informacij o naših trajnostnih rešitvah nas kontaktirajte še danes

Ti podatki so shranjeni in obdelani v skladu z našim pravilnikom zasebnosti.