Gorivne celice

Preobrazba svetovnih sistemov za proizvodnjo energije bo zahtevala številne rešitve. Danes že vemo, da bodo gorivne celice predstavljale temeljni del našega prehoda na čisto energijo. Ker se naša svetovna potreba po energiji še naprej povečuje, bomo še naprej potrebovali boljše – in zmogljivejše – tehnologije gorivnih celic. V prihodnjih letih pričakujemo, da se bodo gorivne celice uporabljale za vse, od distribucije elektrike do proizvodnje energije za vedno večji sektor podatkovnih centrov.

Ne glede na to, ali gre za polimerne elektrolitske membrane (PEM), celice trdega oksidacijskega goriva (SOFC) ali rešitve za pomorsko industrijo, bodo prihodnje tehnologije gorivnih celic postavile visoke zahteve glede zmogljivosti tehnologij za prenos toplote. Alfa Laval že 90 let izboljšuje tehnologijo prenosnikov toplote in tako ponuja strokovno znanje in izkušnje ter rešitve, ki zagotavljajo izjemno odpornost na visoke temperature in toplotne obremenitve v teh zahtevnih aplikacijah.

Cleantech-Fuel-cells-intro-img-final.jpg

Alfa Laval Sustainable solutions Fuel cells chart

Pripravljeni na jutrišnje izzive na področju gorivnih celic

 Alfa Laval že desetletja razvija visoko učinkovite in robustne tehnologije ploščnih prenosnikov toplote. Ponujamo edinstvene tehnologije, idealne za razvoj gorivnih celic – od naše tehnike fuzijskega lepljenja, ki omogoča zanesljivo delovanje pri zelo visokih temperaturah, do rešitev plin-tekočina, ki lahko kljubujejo izjemno neenakomernim zahtevah pretoka.

Stopite v stik z nami, če želite izvedeti več o rešitvah, ki jih ponujamo že danes za jutrišnje izzive na področju gorivnih celic. To vključuje tudi naše vodilne sposobnosti na področju sistemov gorivnih celic kot tudi naš ploščni prenosniki toplote Alfa Laval AlfaNova iz jekla SS310S, ki vzdrži temperature nad 600 °C! Lahko vam tudi omogočimo vpogled v nekaj naših razvojnih projektov, vključno z inovacijami na področju rešitev za prenos toplote na osnovi spajanja titana, ki bodo ponujale idealno alternativo za uporabo gorivnih celic na morju.

Naše rešitve

Lotani - ploščni prenosniki Alfa Laval

Naši bakreno lotani ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval so kompaktna in učinkovita rešitev za ogrevanje, hlajenje, izhlapevanje in kondenzacijo, ki jih lahko uporabljate za širok nabor aplikacij, ter ne potrebujejo nobenega vzdrževanja. Vsaka enota je zasnovana za optimizirano delovanje z vrsto edinstvenih funkcij, ki zagotavljajo tako vrhunsko toplotno zmogljivost kot tudi največjo zanesljivost.


Izvedite več

Toplotni izmenjevalci plin-tekočina Alfa Laval

Ponudba modelov plin-tekočina podjetja Alfa Laval zmore več kot drugi ploščni toplotni izmenjevalniki, saj podpira vse od izjemno visokih temperatur do medijev z zelo asimetričnimi pretoki. Revolucionarna »jamičasta« zasnova plošč omogoča učinkovito rekuperacijo toplote ter zelo majhen padec tlaka pri aplikacijah s plinom – vse s precej manjšim odtisom kot pri cevnih tehnologijah.


Izvedite več

Fuzijsko spojeni prenosniki toplote Alfa Laval

Naša patentirana tehnologija spajanja AlfaFusion se uporablja za visoko učinkovite in kompaktne prenosnike toplote, ki so v celoti izdelani iz nerjavnega jekla. Ker skorajda ne potrebujejo vzdrževanja ter so zmožni prenesti izjemno visoke tlake in temperature, so popolna rešitev za prenos toplote v zahtevnih aplikacijah, tudi kjer se temperatura približuje 600 °C.


Izvedite več


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Trajnostno partnerstvo

Stopite v stik z nami in izveste več

Za več informacij o naših trajnostnih rešitvah nas kontaktirajte še danes

Ti podatki so shranjeni in obdelani v skladu z našim pravilnikom zasebnosti.