Sani SB

Vrtljive razpršilne glave Toftejorg podjetja Alfa Laval so zasnovane za uporabo v higienski industriji in so zelo učinkovite za čiščenje rezervoarjev ter zagotavljajo izjemno enostavno in temeljito čiščenje, boljšo kakovost končnih izdelkov, večjo skupno zmogljivost ter nižje obratovalne stroške.

rotating spray heads sanimidget sb front 640x360

Stroškovno učinkovito čiščenje

Kadar je potrebna večja učinkovitost čiščenja od tiste, ki jo ponujajo statične brizgalne krogle, lahko sistem preprosto nadgradite s tehnologijo rotacijskih brizgalnih glav Toftejorg. Treba je le odstraniti statično razpršilno kroglo in jo zamenjati z novo rotacijsko razpršilno glavo, ki se pritrdi s sponko.
Ko se razpršilna glava vrti, njeni ventilatorji ustvarjajo spremenljivo padajočo plast, ki ponuja večje koeficiente prenosa toplote in mase kot padajoči sloj, ki ga ustvari statična brizgalna krogla. To omogoča optimizacijo postopkov čiščenja ter znatne prihranke vode, kemikalij in energije.

Učinkovito odstranjevanje ostankov

Rotacijske razpršilne glave Toftejorg za doseganje najboljših rezultatov čiščenja uporabljajo optimiziran močan vzorec pršenja, ki zagotavlja dinamično in učinkovito porazdelitev vode za izpiranje po vseh notranjih površinah rezervoarja. Sila vrtečih se ventilatorjev ter izboljšan prenos mase in toplote zagotavljajo učinkovito odstranjevanje ostankov po proizvodnji.

Vse rotacijske razpršilne glave Toftejorg tako od zunaj kot od znotraj omogočajo samočiščenje in samopraznjenje ter so v skladu z veljavno dobro proizvodno prakso (cGMP).

Do okolja prijazna in gospodarna rešitev

Rotacijske brizgalne glave Toftejorg s popolnoma ravnimi ležaji in brez razpok učinkovito čistijo rezervoarje z manj vode, energije in čistil kot statične razpršilne glave. S tem ne zmanjšate samo porabe čiste vode in kemikalij, temveč tudi izboljšate okoljski profil svojega podjetja.

Zanesljivo delovanje in dolga življenjska doba

Vrtljive razpršilne glave Toftejorg so zasnovane tako, da zagotavljajo minimalno izgubo notranjega tlaka in se vrtijo s tlakom, ki je manjši od 0,1 bara; kljub temu je priporočeni delovni tlak med 2 in 3 bari. Tehnologija rotacijskih razpršilnih glav že več kot pol stoletja žanje uspehe pri zagotavljanju zanesljive in ponovljive učinkovitosti čiščenja in dolge življenjske dobe.

Nezahtevno vzdrževanje in minimalne prekinitve obratovanja

Na splošno je rutinski pregled edino potrebno vzdrževanje rotacijskih brizgalnih glav Toftejorg. Te naprave so tako zanesljive, da lahko ena sama naprava v številnih primerih izpolnjuje zahteve obrata skozi njegovo celotno življenjsko dobo. Rezervni deli za te naprave najbrž ne bodo potrebni.

Visoka celovitost izdelka

Da bi zagotovili celovitost izdelka, so vse rotacijske razpršilne glave Toftejorg izdelane iz varnih in nereaktivnih higienskih materialov. Vsi materiali iz nerjavnega jekla so v celoti sledljivi v skladu z ES št. 1935/2004. Vsi uporabljeni nekovinski deli so skladni z zahtevami FDA 21CFR § 174; nekovinski deli rotacijskih razpršilnih glav, ki se uporabljajo v biofarmacevtski industriji, so certificirani v skladu s predpisi USP razreda VI. Na zahtevo lahko za naprave za čiščenje rezervoarjev, ki ustrezajo standardu EN10204, zagotovimo certifikate 3.1. 

Popolna dokumentacija potrdil zagotavlja miren spanec

Vsa oprema in komponente v portfelju Alfa Laval za biofarmacevtsko industrijo je mogoče dobaviti z dokumentacijskim paketom Alfa Laval Q-doc, ki zagotavlja preglednost virov nabave, proizvodnje in dobavnih verig ter popolno sledljivost vseh sprememb v materialih, postopkih ali rezervnih delih. To olajša potrjevanje procesov z zagotavljanjem dejstev za utemeljitev BDP (dobre dokumentacijske prakse) za vsak vidik dobave biofarmacevtske opreme in strankam zagotavlja visokokakovostne izdelke Alfa Laval z jamstvi brez tveganja.

Paket Q-doc vključuje priročnike za opremo, preizkuse delovanja izdelka, postopke kakovosti in proizvodnje, ustrezne certifikate za material, dokumentacijo o sledljivosti ter potrebne podatke o delih in servisu. Ta pozornost do podrobnosti povečuje čas delovanja in zmanjšuje tveganja. 

Prednosti izdelka

  • 40 % hitrejše čiščenje = več časa za proizvodnjo
  • Dinamično in učinkovito čiščenje ter popolno 360-stopinjsko navlaženje
  • Prihranite do 40 % stroškov čiščenja

Rotacijske razpršilne glave Alfa Laval

Čiščenje po principu delovanja ventilatorja je bolj učinkovito in pokrije večjo površino. To zagotavlja bolj varčno porabo tekočin in krajše čiščenje.

Kako deluje

Vrtljive razpršilne glave Toftejorg uporabljajo čistilno tekočino za zagotavljanje ustrezne pokritosti in želenega učinka. Dejanski pretok čistilnega medija omogoča vrtenje vrtljive razpršilne glave, pri čemer »ventilatorski« curki oblikujejo vrtinčast vzorec po notranji površini posode.

Ti curki zagotavljajo kombinacijo fizične sile in variabilnega padajočega sloja čistilne tekočine, ki prekrije vse notranje površine rezervoarja ali reaktorja. Variabilni padajoči sloj ponuja večje koeficiente prenosa toplote in mase kot padajoči sloj, ki ga ustvari statična brizgalna krogla.

Razpršilna glava se poleg tega očisti sama, tako da čistilni medij usmeri skozi vrtečo se ležajno stezo in na vrat podolgovate glave.

Rotacijske razpršilne glave so stroškovno učinkovita alternativa tradicionalnim statičnim razpršilnim kroglam, saj uporabljajo le majhne količine čistilne tekočine pri nizkem tlaku.

Te naprave so primerne za skoraj vse vrste industrijskega čiščenja, vključno z rezervoarji, reaktorji, posodami in drugimi vsebniki.

  Multi_range_60x150.png Sani_range_60x102.png

Certifikat    Serija Multi      Serija Sani  Serija Sani SB 
 ATEX              X   
Cert. za mat. 2.1          X             X          X 
Cert. za mat. 3.1              X         X
 Q-doc.              X          X 
 3A             X 
 EHEDG             X
Priključek      
 S sponko          X           X         X
 Varjena          X           X         X
Navojna          X           X  
Končna obdelava:      
0.8 ra          X          X         X
0.5 ra            X         X
Vzorec razprševanja      
180° navzdol         X         X  
270° NAVZGOR         X         X         X
360°         X         X         X

Del široke ponudbe opreme za rezervoarje

Alfa Laval ponuja obsežno paleto opreme za rezervoarje za higiensko uporabo v mlečni in živilski industriji, industriji pijač, industriji za domačo in osebno nego ter biotehnološki in farmacevtski industriji.

Za širšo ponudbo opreme za rezervoarje si oglejte različne kategorije izdelkov: rotacijske brizgalne glave, rotacijske razpršilne glave, pribor za rezervoarje in pokrove rezervoarjev.

.
阿法拉伐搅拌罐

Deset najboljših nasvetov - Oprema za rezervoarje

Tukaj lahko najdete nekaj nasvetov in servisnih posnetkov, ki vam prikazujejo, kako ohraniti vrhunsko kondicijo opreme rezervoarjev.

Logika za živila - Food logic

Higienska oprema Alfa Laval združuje visoko zmogljivost in nežno uporabo, da varuje občutljive sestavine. Sledi trendom živilske industrije in rešuje štiri ključne izzive: dobava živilskih izdelkov potrošnikom po konkurenčni ceni, doseganje kar najboljšega izkoristka surovin, zmanjšanje odpadkov in emisij ter dobava varnih in higienskih živilskih izdelkov.

food logic 640x360

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Animacije

Obiščite stran z animacijami in poglejte naše proizvode od znotraj. Preverite kako delujejo.

Poglej animacijo

.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več

Tehnični članki