Twin Screw

Črpalka Alfa Laval Twin Screw je zasnovana za prilagodljivost procesov in temelji na robustni, zanesljivi platformi, ki izpolnjuje stroge higienske standarde. Z njo je mogoče prenašati izdelke in čistiti na mestu (CIP). Njene značilnosti z nizko pulzacijo in odlična sposobnost ravnanja s trdnimi snovmi zmanjšujejo tveganje za poškodbe izdelka in s tem izboljšujejo njegovo kakovost. Vzdrževanje je poenostavljeno, čas delovanja procesa pa daljši.

Twin Screw Pump

Tekočine z visoko in nizko viskoznostjo - vse odlično in zanesljivo črpanje

 • Večja prilagodljivost procesa
 • Enostavno servisiranje, povečan čas delovanja procesa
 • Robustna zanesljiva zasnova, ki zmanjšuje stroške lastništva in povečuje čas obratovanja procesa.
 • Izboljšana kakovost izdelkov
 • Izjemna higiena in možnost čiščenja

Dvojna vijačna črpalka Alfa Laval je zasnovana za ravnanje z občutljivimi, abrazivnimi ter visoko in nizko viskoznimi tekočinami in je idealna za uporabo v higienskih aplikacijah v mlekarski industriji, industriji hrane, pijač in izdelkov za osebno nego. Zaradi tihega, skoraj brezpulznega, gladkega in nežnega delovanja je črpalka odlična izbira za ravnanje z občutljivimi izdelki.

.

Tehnologija črpalke Twin Screw

Črpalka Alfa Laval Twin Screw Pump združuje procesne naloge, ki jih običajno opravljajo tlačne črpalke, z nalogami CIP, ki jih običajno opravljajo centrifugalne črpalke. To zagotavlja robustno in zanesljivo platformo, ki omogoča večjo prilagodljivost procesa.

Prilagodljivost procesa

Delovanje "dva v enem" omogoča enostavno ravnanje s procesnimi mediji različnih viskoznosti in s tekočinami CIP. To poenostavi nadzor cevovodov in črpalk, zmanjša stroške in zmanjša tveganje onesnaženja.

Vrhunska sesalna zmogljivost z odlično zmogljivostjo dvigovanja in nizkim NPSHr zagotavlja prilagodljivost pri namestitvi in povečuje izkoristek izdelkov.

Servis in zanesljivost

Hitra in enostavna zamenjava tesnila, ko je črpalka na mestu, je mogoča zaradi kartušnega tesnila z resnično samonastavljivo zasnovo, ki se nalaga od spredaj. To povečuje čas delovanja procesa in zmanjšuje stroške vzdrževanja. Izbirni program servisnih kompletov za tesnila poveča prilagodljivost vzdrževanja in zmanjša obratovalne stroške.

Robusten menjalnik iz nerjavnega jekla s časovnimi zobniki, nameščenimi med ležaji, zagotavlja optimiziran razpon ležajev. Uravnotežena obremenitev sklopa gredi zmanjšuje vibracije in hrup ter povečuje življenjsko dobo in zanesljivost komponent.

Zasnova oljne komore izboljša mazanje ležajev in zobnikov, kar podaljša življenjsko dobo ležajev in zmanjša temperaturo delovanja menjalnika.

Enostaven dostop do zobnikov, medtem ko je črpalka v položaju, poenostavlja postopek ponovnega nastavljanja vijaka; ni treba izpustiti olja iz menjalnika ali odstraniti sklopke in motorja.

Varnost delovanja

Črpalka Alfa Laval Twin Screw Pump ima čisto zunanjo obdelavo iz nerjavnega jekla s profiliranimi elastomeri in mehanskimi tesnili, ki so v celoti obdani z izdelkom. Črpalka je zasnovana za maksimalno čistočo z uporabo materialov, skladnih z zahtevami FDA, in ima certifikat EHEDG- in 3-A.

Kombinacija optimizirane zasnove menjalnika in odlične hidravlične zmogljivosti zagotavlja tiho delovanje črpalke, kar zmanjšuje emisije hrupa. Zmanjšana je tudi temperatura delovanja, kar povečuje varnost na delovnem mestu.

Opcijska različica ATEX omogoča uporabo na nevarnih območjih.

Hitro in enostavno vzdrževanje

Zmanjšajte stroške vzdrževanja in povečajte čas delovanja procesa. Zamenjava tesnila, ko je črpalka na mestu, je hitra in enostavna zaradi kartušnega tesnila z resnično samonastavljivo zasnovo, ki se nalaga od spredaj. Opcijski komplet za servisiranje tesnil zagotavlja prilagodljivost pri vzdrževanju in zmanjšuje stroške. Enostaven dostop do zobnikov, ko je črpalka na mestu, poenostavi postopek ponovnega nastavljanja vijaka, ne da bi bilo treba izpustiti olje iz menjalnika ali odstraniti sklopko in motor.


.

Črpalka omogoča večjo prilagodljivost procesa

Odkrijte, kako vsestranska in zanesljiva je dvocevna črpalka Alfa Laval, ki jo je enostavno servisirati. Ne glede na to, ali so vaše procesne tekočine občutljive, vsebujejo trdne snovi ali imajo visoko ali nizko viskoznost, je naša dvocevna rešitev kos nalogi. Črpalka Alfa Laval Twin Screw Pump. Delikatno robustna.

Twin screw pump brochure

Kako deluje

.

Načelo delovanja

Črpalka Alfa Laval Twin Screw Pump je črpalka s prisilnim izpodrivanjem. Ko se črpalka vrti, se zaradi prepletanja dveh nasprotno vrtečih se vijakov skupaj z ohišjem črpalke oblikujejo prostorninske komore. Te komore se napolnijo s črpano tekočino in jo osno premikajo s sesalne strani črpalke na izstopno stran črpalke z višjim tlakom.

Twin screw pump 640x360

Modeli izdelkov

Dvanajst velikosti črpalk - OS12, OS14, OS16, OS22, OS24, OS26, OS32, OS34, OS36, OS42, OS44 in OS46 - s pretoki od 0,1 do 134,3 m3/h, tlaki do 16 barov in velikostjo trdnih teles do 43 mm.

Exploded view of Alfa Laval twin screw pump

Možnosti

 • Eno mehansko tesnilo gredi
 • Enojno splakovano mehansko tesnilo gredi
 • Dvojno mehansko tesnilo gredi
 • Tesnilne površine iz silicijevega karbida/silicijevega karbida ali silicijevega karbida/ogljikovine
 • Elastični materiali, ki so navlaženi z izdelkom, iz EPDM, FPM ali FFPM
 • Difuzijsko kaljeni vijaki
 • Ogrevalni plašč
 • Pravokotni dovod
 • Hidrostatično preskušanje s certifikatom
 • Obratni pretok
 • Spodnji vhod ali izhod
 • Široka paleta specifikacij priključkov
 • Neposredni ali zobniški motor
 • Različica ATEX
 • Več MEPS
.

360° videoposnetki o servisiranju in vzdrževanju

Morda vas zanima tudi...

SRU

Črpalka SRU je s svojim gladkim črpanjem z nizko stopnjo striženja osrednja črpalka Alfa Laval z rotacijskimi lopaticami za nežno ravnanje z občutljivimi procesnimi tekočinami v mlekarski, živilski in farmacevtski industriji ter industriji hrane in pijač, biotehnologiji in farmaciji.

Alfa Laval 优质转子泵-Alfa Laval high-quality rotary lobe pump

OptiLobe

Črpalke z rotacijskimi lističi OptiLobe podjetja Alfa Laval so stroškovno učinkovita alternativa za splošne aplikacije, ki zahtevajo nežno ravnanje z izdelki in enostavno servisiranje.

optilobe rotary lobe pump left side 640x360

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Logika za živila - Food logic

Higienska oprema Alfa Laval združuje visoko zmogljivost in nežno uporabo, da varuje občutljive sestavine. Sledi trendom živilske industrije in rešuje štiri ključne izzive: dobava živilskih izdelkov potrošnikom po konkurenčni ceni, doseganje kar najboljšega izkoristka surovin, zmanjšanje odpadkov in emisij ter dobava varnih in higienskih živilskih izdelkov.

food logic 640x360

Tehnični članki

        

Del širokega programa higienskih črpalk

Alfa Laval ponuja obsežno paleto črpalk za higienske aplikacije v različnih panogah, vključno z mlečno industrijo, živilsko industrijo, industrijo pijač, nego doma, osebno nego, biotehnologijo in farmacijo.