Centrifugalne črpalke LKH UltraPure

Centrifugalne črpalke LKH UltraPure, ki so zasnovane za izpolnjevanje specifičnih zahtev biotehniške in farmacevtske industrije, zagotavljajo najdaljši čas delovanja in veliko učinkovitost ter prednosti preprostega čiščenja ter jim je priložena temeljna dokumentacija.

LKH UltraPure 640x360

Vrhunski izdelek

LKH UltraPure je prva izbira za biofarmacevtske postopke, ki zahtevajo veliko učinkovitost, izredno zmožnost čiščenja, kontaminacijsko varnost, robustno zasnovo in malo vzdrževanja. Zunanje tesnilo gredi, napredna zasnova impelerja ter interne površine brez špranj so posebne lastnosti, zaradi katerih so te črpalke idealne za ultra čiste postopke, pri katerih je pomembna majhna poraba energije.

LKH je na voljo tudi s širokim naborom drugih konfiguracij za uporabo na področju živil, pijač in pod visokim tlakom.

Ultra čisto

LKH UltraPure ima tri posebnosti zasnove, ki pripomorejo k ultra čistemu okolju postopka.

Posebej zasnovan polodprti impeler z izravnalnimi luknjami, ki optimizira pretok na zadnji strani impelerja ter pripomore k veliki zmožnosti čiščenja tesnila gredi kot tudi same črpalke. Povečan pretok okoli tesnila gredi zagotavlja tudi dobro hlajenje in kroženje, kar podaljša življenjsko dobo tesnila.

Število delov, ki jih produkt omoči, je minimalno. Teh nekaj delov se popolnoma ujema, sklopi pa so zatesnjeni s tesnilnimi obročki, ki so zatesnjeni z vnaprej določeno kompresijo, tako da se onesnaževala nimajo kam skriti, površine elastomerov, ki so v stiku s produktom, pa so minimalne. 

Zunanje tesnilo gredi zagotavlja maksimalno higieno, saj so deli, ki jih je težko čistiti, izven črpalke. Zunanje tesnilo gredi zagotavlja, da centrifugalne sile v črpalki prispevajo k boljšemu podmazovanju tesnila gredi ter da se delce, ki nastanejo z obrabo, potisne iz črpalke, da se ne pomešajo s produktom.

Neprekosljiva zmogljivost

Velika učinkovitost, optimiziran pretok, majhno tveganje onesnaženja ter minimalna obraba so odlike črpalke LKH UltraPure.

Velika učinkovitost

Finomehansko skonstruirana črpalka in motor zagotavljata optimalno učinkovitost ter nežno obdelavo produkta. Robustna zasnova ter tesne tolerance skupaj z napredno zasnovo impelerja do največje možne mere zmanjšajo spodrsavanje ter zagotavljajo, da se energija uporablja za prenos tekočine skozi črpalko brez upada zmožnosti čiščenja.

Optimiziran pretok

Napredna zasnova impelerja zagotavlja optimalen pretok tekočine skozi črpalko. Velik pretok, še posebej za impelerjem, kjer se nahaja tesnilo gredi, olajša čiščenje ter izboljša podmazovanje ter hlajenje tesnila gredi. Posebej zasnovan dovod z lopaticami na impelerju zagotavlja energijo za pretok tekočin pred vstopom v ohišje črpalke. S tem se zmanjša NPSHr (potrebna neto pozitivna sesalna višina) kot tudi sile, ki delujejo na sam produkt.

Majhno tveganje onesnaženja 

Zunanje tesnilo gredi zagotavlja, da delce tesnila gredi, ki nastanejo z obrabo, centrifugalna sila usmeri ven ter tako ne pridejo v stik z zdravilom. Majhen NPSHr do največje možne mere zmanjša tveganje kavitacije, ki lahko poškoduje tesnila gredi ter dele črpalke ter v procesne tekočine vnese onesnaževala. Skrbno izbrani materiali in zasnova, ki omogoča preprosto čiščenje, zmanjšujejo tudi tveganje onesnaženja. 

Minimalna obraba

Polodprta zasnova impelerja skupaj z zunanjim tesnilom gredi do največje mere poveča pretok ter pomaga hladiti in podmazovati tesnilo gredi. S tem se podaljša življenjsko dobo tesnila.

Dobava in dostava 

LKH UltraPure je na voljo v petih standardnih velikostih s kapacitetami do 90 m3/uro. Centrifugalna črpalka LKH UltraPure je pametna alternativna izbira za črpanje na področjih, ki zahtevajo nenehno obratovanje, ter zagotavlja največjo možno učinkovitost in do največje možne mere zmanjšuje porabo energije. Na voljo je tudi s širokim naborom dodatnih možnosti za:  

  • tesnila gredi
  • razporeditev za splakovanje
  • elastomere
  • apreture površin
  • drenažne možnosti
  • pasiviranje
  • hidrostatsko preizkušanje

Da je dobavni rok krajši, so vse standardne črpalke na zalogi, da jih je mogoče hitro in učinkovito dostaviti v roku 10 delovnih dni. Rok dostave standardnih črpalk s katero koli od dodatnih možnosti je 20 delovnih dni od prejema naročila.

Popolna brezskrbnost s popolno dokumentacijo za validacijo

Vso opremo in komponente iz portfelja Alfa Laval BioPharm se dostavi skupaj z Alfa Laval Q-doc, obsežnim dokumentacijskim paketom, ki zagotavlja popolno preglednost celotne dobavne verige, vse od surovin do končne dobave opreme. S tem se olajša nakupovanje in namestitev kot tudi omogoči kvalificiranje, validacijo in spreminjanje nadzornih postopkov. Alfa Laval Q-doc na osnovi GDP (dobre dokumentacijske prakse) pokriva vse vidike dobave opreme BioPharm ter strankam nudi pregledeno in dobro dokumentirano zagotavljanje kakovosti dobavljene opreme. 

Paket Q-doc za črpalke LKH UltraPure obsega priročnike za opremo, preizkuse učinkovitosti delovanja, postopke zagotavljanja kakovosti in izdelave, potrdila o materialih, sledljivost delov, ki jih omoči produkt, ter potrebne dele in servisne informacije. S takšno pozornostjo do podrobnosti se do največje možne mere podaljša čas delovanja in čim bolj zmanjša tveganje.

Za več informacij o standardih in potrdilih glejte poglavje Dokumentacija.

Garancija

Alfa Laval zagotavlja triletno garancijo za neobrabne dele pod pogojem, da se uporablja originalne dele.

Prednosti

  • Optimiran pretok za farmacevtske medije
  • Brez tveganja za kontaminacijo
  • Nežno rokovanje s produktom

Katalog proizvodov

Aktualna online verzija kataloga za sanitarne aplikacije

Poišči Alfa Laval proizvod

Alfa Laval LKH Prime

Prime je Premium - Novih standard v samosesalnih tehnologiji za črpanje mešanice fluidov in zraka.
Alfa Laval LKH Prime

Kako deluje

Struktura centrifugalne črpalke LKH UltraPure

Črpalko sestavljajo motor, impeler, ohišje črpalke, podporna plošča, mehansko tesnilo, noge, gred črpalke/priključki ter adapter.

Princip delovanja

V ohišju črpalke se vrtita polodprti impeler ter gred črpalke. Vrtenje lopatic impelerja daje energijo tekočini, zaradi česar se ta premika krožno. Hitrost tega gibanja tekočine se povečuje; hitrost tekočine se delno pretvori v tlak, preden zapusti črpalko skozi izhod.

Edinstvena zasnova impelerja

Centrifugalne črpalke LKH UltraPure imajo edinstven polodprti impeler s posebno zasnovo lopatic, ki zagotavlja še posebej majhen NPSHr (potrebna neto pozitivna sesalna višina). S tem je mogoče preprečiti učinke kavitacije in do največje mere zmanjšati tveganje nastanka mehaničnih poškodb.

Polodprti impeler ima tudi izravnalne luknje, ki zagotavljajo odlično kroženje obdelovane tekočine na območju tesnila gredi ter pomagajo zmanjšati delovanje osne sile na impeler. S tem se zmanjša obrabo tesnila gredi ter motornih ležajev.

Polodprta zasnova impelerja zagotavlja velik pretok po vsej črpalki, še posebej za impelerjem v bližini tesnila gredi. To omogoča lažje čiščenje ter izboljša podmazovanje ter hlajenje tesnila gredi.

Zunanje tesnilo gredi

Zunanje tesnilo gredi, ki ima malo obrabnih delov in je nameščeno s sprednje strani, je zasnovano za visoko zmogljivost in malo vzdrževanja. Za pregledovanje ali vzdrževanje ni potrebno odklapljati ali odstranjevati ohišja črpalke, kar zagotavlja prihranek časa in denarja ter do največje mere skrajša čas nedelovanja črpalke. Za zamenjavo tesnila gredi je potrebnih le pet minut.

Popolno tesnjenje in podmazovanje sta v veliki meri odvisna od ploskosti čelne strani tesnila. Vse črpalke LKH UltraPure imajo tesnila gredi, ki so strojno obdelana v skladu s strogimi zahtevami ter izpolnjujejo zahtevo glede ploskosti treh svetlobnih pasov* ali manj. Stacionarni tesnilni obroč je čvrsto pritrjen na podporno ploščo, kar zagotavlja popolnoma poravnane površine tesnila tudi po daljšem obratovanju ter ob morebitnih tlačnih udarih ali vibracijah v sistemu.

Uravnotežena zasnova in uporaba vzmetne sile prispevata k izravnanju tlaka na območju tesnila gredi. S tem se do največje možne mere zmanjša tveganje, da se tesnilo odpre ob nepredvidenih dogodkih, kot je tlačni udar.

Alfa Laval uporablja enako tesnilo gredi pri vseh centrifugalnih črpalkah UltraPure, ne glede na velikost ali model. S takšno standardizacijo se zmanjša obseg potrebnega inventarja, menjanje obrabnih delov pa je hitro in preprosto.

Preberite več o standardni centrifugalni črpalki SolidC UltraPure.

*Merjeno pri 20 °C, en svetlobni pas je enak 0,3 µm ploskosti po celotni površini tesnjenja.

solidcultrapure impeller housing 150x377

1: Definiran utor tesnilnega obročka zagotavlja trdno namestitev obročka na ohišju črpalke ter ob stikih kovine s kovino. Omogoča vnaprej določeno kompresijo tesnilnih obročkov brez špranj, v katerih se lahko nabirajo onesnaževala.

2: Zunanje tesnilo gredi z malo obrabnimi deli, z vzmetjo, nameščeno na atmosferski strani, kar pomeni, da ni obrabe vzmeti ali drugih internih delov, ki segajo v vaš produkt.

Alfa Laval LKH centrifugal pumps – change flushed shaft seal

Alfa Laval LKH zamenjava enojnega drsnega mehanskega tesnila

Alfa Laval LKH centrifugal pumps double mechanical shaft seal

Servisni kompleti Alfa Laval