LKH Prime UltraPure

Alfa Laval LKH Prime UltraPure, ki je del serije črpalk Alfa Laval LKH z vodilnim položajem na trgu, je učinkovita, večnamenska in higienska samosesalna črpalka, ki uporablja kombinacijo propelerske tehnologije in napredne zasnove ter tako izpolnjuje najstrožje zahteve farmacevtske industrije. Čeprav se uporablja predvsem za naloge čiščenja na mestu (CIP), kjer je prisoten uveden zrak, je zmožna črpati tudi produkt, s čimer se zmanjša naložbo v infrastrukturo.

LKH 高效自吸泵-LKH high-efficiency self-priming pump

Vrhunskost s Prime 

Alfa Laval LKH Prime postavlja nov standard tehnologije samosesalnih črpalk.

Energijsko učinkovita

Alfa Laval LKH Prime UltraPure, ki uporablja kombinacijo napredene propelerske tehnologije ter optimizirano geometrijo impelerja in ohišja, presega industrijska pričakovanja glede tihega, učinkovitega obratovanja, manjše porabe energije ter manjšega ogljičnega odtisa.

Črpalka Alfa Laval LKH Prime UltraPure je skonstruirana tako, da izpolnjuje najstrožje standarde in zahteve v farmacevtski industriji.

Vrhunska platforma črpalk

A further addition to the market leading Alfa Laval LKH pump platform, Alfa Laval LKH Prime UltraPure is characterized by superior performance, high quality and reliability for improved operational productivity.

 

 

Vsestranska

Čeprav se uporablja predvsem za naloge čiščenja na mestu (CIP), kjer je prisoten uveden zrak, je Alfa Laval LKH Prime UltraPure zmožna črpati tudi produkt, kar potencialno omogoča manjšo naložbo v infrastrukturo, ko oblikujete procesne sisteme – ne glede na to, v kateri industriji. 

Izpolnjuje globalne standarde 

Črpalka Alfa Laval LKH Prime UltraPure, ki je tiha med obratovanjem, je skonstruirana tako, da izpolnjuje najstrožje standarde in zahteve v farmacevtski industriji. 

Preprosto vzdrževanje 

Servisiranje in vzdrževanje te črpalke je preprosto in stroškovno učinkovito. Ker ima enake dele kot druge črpalke iz serije Alfa Laval LKH, Alfa Laval LKH Prime UltraPure zagotavlja nizke stroške lastništva ter daljši čas razpoložljivosti za delovanje, kar pa še nadalje podpira varstvo, ki ga zagotavlja globalna servisna mreža družbe Alfa Laval. 

Zaupanja vreden dobavitelj 

Alfa Laval je vodilni globalni dobavitelj opreme za ravnanje s fluidi, z dolgoletno zgodovino odličnosti, ki sega v leto 1883, in je eden največjih dobaviteljev higienskih črpalk na svetu. Alfa Laval LKH Prime UltraPure je še eden od izdelkov na dolgem seznamu visokozmogljive opreme, ki maksimalno zmanjšuje porabo energije. 

Popolna brezskrbnost s popolno dokumentacijo za validacijo 

Vso opremo in komponente iz porfelja Alfa Laval UltraPure se dostavi skupaj z Alfa Laval Q-doc, obsežnim dokumentacijskim paketom, ki zagotavlja popolno preglednost celotne dobavne verige, vse od surovin do končne dobave opreme. S tem se olajša nakupovanje in namestitev kot tudi omogoči kvalificiranje, validacijo in spreminjanje nadzornih postopkov. Alfa Laval Q-doc na osnovi GDP (dobre dokumentacijske prakse) pokriva vse vidike dobave opreme UltraPure ter strankam zagotavlja pregledeno in dobro dokumentirano zagotavljanje kakovosti dobavljene opreme.  

Paket Q-doc za črpalke LKH Prime UltraPure obsega preizkuse učinkovitosti delovanja, potrdila o materialih, sledljivost delov, ki jih omoči produkt, ter potrebne dele in servisne informacije. S takšno pozornostjo do podrobnosti se maksimalno podaljša čas delovanja in čim bolj zmanjša tveganje. 

Za več informacij o standardih in certifikatih kliknite tukaj.

Prednosti

 • Energijsko učinkovita: Vrhunska učinkovitost, ki zagotavlja manjšo porabo energije ter manjši ogljični odtis.
 • Večnamenska: Zasnovana je za naloge čiščenja na mestu (CIP), kjer je prisoten uveden zrak, a je zmožna črpati tudi produkt, zaradi česar dodatna črpalka ni potrebna, kar pomeni, da je naložba v infrastrukturo manjša.
 • Kakovost, zanesljivost: Alfa Laval LKH Prime temelji na zaupanja vredni zasnovi serije črpalk LKH, ki slovi po kakovosti in zanesljivosti.
 • Tiha, higienska: Črpalka obratuje zelo tiho in je overjena v skladu z najstrožjimi standardi higienske zasnove.
 • Preprosto servisiranje: Ker ima mnogo enakih delov kot serija črpalk ALFA Laval LKH, jo je mogoče preprosto servisirati in vzdrževati. 

Alfa Laval LKH Prime

Prime je Premium - Novih standard v samosesalnih tehnologiji za črpanje mešanice fluidov in zraka.
Alfa Laval LKH Prime

Katalog proizvodov

Aktualna online verzija kataloga za sanitarne aplikacije

Poišči Alfa Laval proizvod

Kako deluje

Konstrukcija

Prime je samosesalna črpalka, ki temelji na propelerski tehnologiji. Zagotavlja odlično obratovalno učinkovitost, ki zmanjša porabo energije. Ima zmogljivost črpanja do 70 m3/h ter tlačno višino do 40 m. 

Črpalka ima mnogo enakih sestavnih delov kot druge črpalke iz serije Alfa Laval LKH , vključno z impelerjem, ki ga je mogoče prirezati, da se optimizira zmogljivost črpalke glede na področje uporabe. Namenske komponente vključujejo propeler, ohišje, cev za recirkulacijo in pokrov. 

Principi delovanja 

Na področjih uporabe, kjer črpani medij vsebuje mešanico zraka in tekočine v sesalnem vodu, rotacija propelerja povzroči nastanek neprekinjenega tekočinskega tokokroga v kanistru. 

Zaradi ekscentričnega položaja kanistra glede na propeler se med tekočinskim tokokrogom in propelerjem oblikuje zračna komora (kot je prikazano), ki se porazdeli v zračne žepe med lopaticami propelerja. 

Nenehno vrtenje propelerja potisne zračne žepe skozi kanister v sesalno fazo impelerja, nato pa se jih izčrpa skozi izpust. 

Tekočina se vrne iz izpusta preko recirkulacijske cevi v kanister, da se zagotovi, da se tekočinski tokokrog ohranja ves čas.

Kjer ni prisoten zrak, kanister in recirkulacijska zanka nimata funkcije in sta v celoti napolnjena s tekočino. Tekočina gre skozi kanister v sesalno fazo impelerja, kar črpalki omogoča, da deluje kot tradicionalna centrifugalna črpalka. 

Možnosti konfiguracije črpalke

 • Impeler z zmanjšanim premerom;
 • varnejši motor/ognjevzdržen motor;
 • dvojno mehansko tesnilo gredi;
 • apretura površin, omočenih s produktom, Ra ≤ 0,8 µm; Ra ≤ 0,5 µm ali elektropolirano Ra ≤ 0,4 μm;
 • elastomeri, ki jih omoči produkt: fluorirana guma (FPM) ali EPDM;
 • Polinčni »tri-clamp« drenažni priključki (dva priključka);
 • ni izpusta;
 • Odvodna pozicija 0°;
 • hidrostatsko preizkušeno, s certifikatom.

Alfa Laval LKH Prime pumps – change single shaft seal

Alfa Laval LKH Prime pumps – double mechanical shaft seal

Servisni kompleti Alfa Laval