SRU

SRU, ki črpa gladko, z nizko strižnostjo, je osnovna volumetrična črpalka družbe Alfa Laval za nežno obdelavo občutljivih procesnih tekočin v mlečni, živilski industriji in industriji pijač, biotehniški in farmacevtski industriji.

SRU rotary lobe pump

Volumetrične črpalke Alfa Laval SRU so skrbno skonstruirane za zagotavljanje zanesljivega delovanja, netežavnega obratovanja ter boljše energijske učinkovitosti za zahtevna področja uporabe. So odlična izbira za področja, kjer se zahteva uporaba črpalk, odpornih proti onesnaženju, da se zagotovi visoke standarde higiene, nizko strižnost ter nizko pulziranje. Ta črpalka, odobrena od EHEDG, omogoča tako čiščenje na mestu kot tudi sterilizacijo na mestu ter jo je mogoče dobaviti skupaj s temeljno dokumentacijo za izpolnitev strogih validacijskih zahtev.

Za še bolj zahtevno higiensko in ultra čisto uporabo Alfa Laval ponuja volumetrične črpalke SX.

Dosledna zmogljivost, minimalno tveganje onesnaženja

Volumetrične črpalke SRU so zasnovane s funkcijami, ki zagotavljajo največjo zmogljivost ter najmanjše možno tveganje onesnaženja. Te vključujejo tesnjenje prednjega pokrova z določeno kompresijo, posebno zasnovo zadrževanja matic rotorja, glavo črpalke, ki jo je mogoče izprazniti, ter ultra čiste apreture površine.

Varovanje kakovosti izdelka

Razumevanje vzorcev pretoka je bistvenega pomena za zagotavljanje visoko učinkovitega prenosa tekočin z nizkim pulziranjem, nizko strižnostjo ter nizko stopnjo hrupa. Alfa Laval uporablja računalniško dinamiko tekočin (CFD ‒ Computational Fluid Dynamics), da lahko določi natančno geometrijo za rotorje in rotorsko ohišje.

Večja prilagodljivost in primernost za področje uporabe

Modularna zasnova črpalk SRU zagotavlja večjo prilagodljivost, kar omogoča konfiguriranje prave rešitve za specifične potrebe postopkov.

Da lahko izpolni različne zahteve postopkov, ima SRU zunanje tesnilo gredi R90, ki je na voljo v različnih materialih in konfiguracijah, da je mogoče zagotoviti ustrezno tesnjenje gredi za določeno uporabo. Druga možnost je, da se SRU opremi z mehanskimi tesnili Hyclean ali drugimi rešitvami tesnjenja.

Poleg širokega nabora modelov in kapacitet, ki so na voljo z razporeditvijo za vodoravno ali navpično namestitev, ima SRU široko izbiro možnosti, vključno s standardnimi tesnili in tesnili po meri, sedli in plašči za ogrevanje/hlajenje, integriran tlačni razbremenilni ventil ter pravokotni vhod za črpanje visoko viskoznih tekočin.

Robustna zasnova – malo vzdrževanja

Da je mogoče zagotoviti zanesljivo obratovanje ter malo vzdrževanja, ima SRU robustno zasnovo menjalnika z odpornimi gredmi, navorno-blokirnimi sestavi ter stožčastimi ležaji.

Dobava in dostava

Serija SRU je na voljo z 12 različnimi prestavitvami glave črpalke, stopnjo pretoka do 106 m3/h, diferenčnim tlakom do 20 barov, temperaturami do 200 °C ter odprtinami s premerom od 25 do 150 mm.

Certificiranje, specifikacija in standardi

Volumetrične črpalke SRU so skladne s higienskimi standardi EHEDG, 3-A, 3.1 in ameriške Uprave za hrano in zdravila in so odobrene za ATEX za uporabo v eksplozivnih okoljih. Za več informacij glejte priloženo dokumentacijo.

                                            

SRU - How it works

Prednosti

  • Dosledno izvajanje
  • Minimalno tveganje okužbe 
  • Nizki stroški vzdrževanja 

Katalog proizvodov

Aktualna online verzija kataloga za sanitarne aplikacije

Poišči Alfa Laval proizvod

Kako deluje

Struktura

Volumetrične črpalke Alfa Laval so črpalke s prisilnim pretokom z rotorskim ohišjem, pokrovom rotorskega ohišja, rotorji, maticami rotorjev, gredmi, menjalnikom in tesnili gredi ter elastomeri, ki so na voljo v različnih materialih. Črpalke obratujejo brez notranjih delov, ki bi se stikali v glavi črpalke.

SRU lahko dobavimo bodisi kot črpalko z golo gredjo bodisi nameščeno na podložno ploščo s sklopom, varovalom, zobniškim motorjem in okrovom za preprosto »priključi in uporabi« namestitev.

Standardna materiala sta nerjavno jeklo 316L za vse omočene dele ter prebarvana železova litina za menjalnik. Drugi materiali so na voljo na zahtevo.

Princip delovanja

Zobniški prenos v menjalniku črpalke poganja rotorje in zagotavlja natančno sinhronizacijo ali časovno usklajevanje rotorjev. V nasprotni smeri vrteči se pogonski sistem ima dva rotorja, ki se vrtita v nasprotnih smereh v glavi črpalke. Tekočina se prenaša skozi črpalko v praznih prostorih, ki se oblikujejo med rotorjem v času začasne zaustavitve rotorja ter notranjostjo ohišja rotorja. Ilustracija (v nadaljevanju) prikazuje izpodrivanje tekočine iz vhoda črpalke v izhod črpalke.  

 Rotary lobe pump - operating principle

Gibanje rotorjev, ki se vrtita v nasprotni smeri, ustvari delni vakuum, ki omogoča, da atmosferski tlak ali drug zunanji tlak tekočino potisne v celico črpalke. Ko se rotorja vrtita, se oblikuje vedno večji prazen prostor, ki se napolni s tekočino. Ko se lopatice razmaknejo, vsaka začasna zaustavitev oblikuje prazen prostor. Ko se lopatice rotorjev srečajo, se prazen prostor zmanjša, tekočino pa se izrine v izhodno odprtino.

Alfa Laval SRU rotary lobe pumps - dismantle, seals and fittings

Servisni kompleti Alfa Laval