SX

SX je vrhunska volumetrična črpalka družbe Alfa Laval, zasnovana za nežen prenos procesne tekočine na higienskih in ultra čistih področjih uporabe v biotehniški in farmacevtski industriji, na področju zdravja in lepote ter zahtevnih področjih živilske industrije.

SX 640x360xprimary image

Najboljša izbira za prenos

Z večlopatno rotorsko geometrijo SX ponuja nizko pulzacijo in nežno črpanje. Zato je najboljša izbira za prenos občutljivih produktov, ki jih je treba obdelovati nežno, da se čim bolj zmanjša strižnost. Ta črpalka, odobrena od EHEDG, omogoča tako čiščenje na mestu kot tudi sterilizacijo na mestu.

Varovanje kakovosti končnega izdelka

Nizko pulziranje, nizka strižnost, nizka stopnja hrupa ter zagotavljanje učinkovitega prenosa tekočine so odlike črpalke SX. Veliko zmogljivost je mogoče doseči s podrobnim poznavanjem pretoka ter natančne geometrije rotorjev ter rotorskega ohišja. Za to Alfa Laval uporablja računalniško dinamiko tekočin (CFD ‒ Computational Fluid Dynamics).

Napredna zmožnost čiščenja

Volumetrične črpalke SX so zasnovane s funkcijami, ki zagotavljajo največjo zmogljivost ter najmanjše tveganje onesnaženja. Te vključujejo nizkoprofilno matico rotorja, higienska mehanska tesnila, ki se jih namesti s sprednje strani, tesnjenje prednjega pokrova z določeno kompresijo, v celoti izpraznljivo glavo črpalke s kotom padca 3° ter sanitarne ali ultra čiste apreture površine.

Zmožnost čiščenja z roko v roki z manj vzdrževanja

Ker je bila zasnovana za največjo zmožnost čiščenja ter lahek dostop, je črpalka SX rešitev, ki ne zahteva veliko vzdrževanja. Vse dele črpalke proizvaja Alfa Laval, tudi rotorsko ohišje ter visoko precizne rotorje. To omogoča lažje vzdrževanje ter zagotavlja popolno zamenljivost rezervnih delov rotorja.

Da je mogoče zagotoviti zanesljivo obratovanje ter malo vzdrževanja, je menjalnik robustno zasnovan z odpornimi gredmi, navorno-blokirnimi sestavi ter stožčastimi ležaji. Univerzalna zasnova menjalnika zagotavlja prilagodljivost pri montaži črpalk z vstopnimi in izstopnimi odprtinami v navpičnem ali vodoravnem položaju.

Dobava in dostava

Volumetrične črpalke SX, ki so na voljo v 14 različnih modelih, so zmožne obdelave širokega spektra različnih viskoznosti in temperaturnih zahtev, stopenj pretoka do 115 m³/h, tlaka do 15 barov ter temperatur do 150 °C. Na voljo je širok izbor tesnil, kar omogoča izbiro pravega tesnila za specifično področje uporabe.

Certificiranje, specifikacija in standardi

Vse volumetrične črpalke SX so skladne s higienskimi standardi EHEDG, 3-A, 3.1 in standardi ameriške Uprave za hrano in zdravila in so odobrene za ATEX za uporabo v eksplozivnih okoljih. Za več informacij glejte priloženo dokumentacijo.

SX Rotary lobe pump - Exploded/p>

Prednosti

  •  Nizka pulzacija in nežno črpanje,
  • minimalna strižnost,
  • največja zmogljivost ter najmanjše možno tveganje onesnaženja.

Katalog proizvodov

Aktualna online verzija kataloga za sanitarne aplikacije

Poišči Alfa Laval proizvod

Kako deluje

Struktura

Volumetrične črpalke Alfa Laval so klasične črpalke s prisilnim pretokom z rotorskim ohišjem, pokrovom rotorskega ohišja, rotorji, maticami rotorjev, gredmi, menjalnikom in tesnili gredi ter elastomeri. Črpalke obratujejo brez notranjih delov, ki bi se stikali v glavi črpalke.

SX lahko dobavimo bodisi kot črpalko z golo gredjo bodisi nameščeno na podložno ploščo s sklopom, varovalom, zobniškim motorjem in okrovom za preprosto »priključi in uporabi« namestitev.

 

Standardna materiala sta nerjavno jeklo 316L za vse omočene dele ter prebarvana železova litina za menjalnik. Drugi materiali so na voljo na zahtevo.

Poleg tega vse dele črpalke proizvaja Alfa Laval, tudi rotorsko ohišje ter visoko precizne rotorje. To omogoča lažje vzdrževanje ter zagotavlja popolno zamenljivost rezervnih delov rotorja.

Princip delovanja

Zobniški prenos v menjalniku črpalke poganja rotorje in zagotavlja natančno sinhronizacijo ali časovno usklajevanje rotorjev. V nasprotni smeri vrteči se pogonski sistem ima dva rotorja, ki se vrtita v nasprotnih smereh v glavi črpalke. Tekočina se prenaša skozi črpalko v praznih prostorih, ki se oblikujejo med rotorjem v času začasne zaustavitve rotorja ter notranjostjo ohišja rotorja.