Centrifugalna črpalka SolidC UltraPure

Ta posebna funkcija centrifugalnih črpalk SolidC UltraPure obsega zunanje tesnilo gredi in vzmet, tesnilni obroček z določeno kompresijo na podporni plošči, zasnovo brez špranj ter posebne materiale, ki so skladni s standardi.

solidc ultrapure centrifugal pump left side 640x360

Standardizirana in cenovno ugodna

SolidC UltraPure ima standardizirano zasnova centrifugalne črpalke, ki je idealna za uporabo pri nalogah, kot sta čiščenje na mestu (CIP) ter črpanje produkta z občasnimi prekinitvami. Je prva izbira za obrate, kjer je kombinacija higiene in nakupne cene ključnega pomena.

Preprosto ohranjanje čistosti

Centrifugalne črpalke SolidC UltraPure imajo funkcije, ki zagotavljajo dosledno delovanje kot tudi odpravijo tveganje onesnaženja. Na podlagi poglobljenega poznavanja postopkov je nastala zasnova, ki preprečuje kakršne koli špranje, kjer bi se lahko nabiralo onesnaženje, ali rast bakterij. Tako SolidC omogoča hitro in preprosto čiščenje, s čimer prihranite čas, čistilna sredstva in zmanjšate porabo zelo čiste vode.

Ravno tako kot vrhunska črpalka LKH UltraPure ima SolidC UltraPure zunanje tesnilo gredi ter polodprti impeler z izravnalnimi luknjami. Skupaj z zasnovo brez špranj so to tri ključne funkcije, ki zagotavljajo kakovost končnega izdelka.

Dobava in dostava

Na voljo so štiri različne velikosti enot SolidC UltraPure. Vse standardne komponente so na zalogi, tako da je dobavni rok krajši ter se je mogoče izogniti nepotrebnemu času nedelovanja.

Dokumentacijski paket za biofarmacijo

Vse biofarmacevtske komponente Alfa Laval dostavimo skupaj z dokumentacijo Q-doc, ki temelji na dobri dokumentacijski praksi. Paket Q-doc obsega priročnike za opremo, tovarniške preizkuse ustreznosti/preizkuse učinkovitosti delovanja, postopke zagotavljanja kakovosti in izdelave, ustrezna potrdila o materialih ter potrebne dele in servisne informacije. 

Garancija

Alfa Laval zagotavlja triletno garancijo za neobrabne dele pod pogojem, da se uporablja originalne dele.

Certificiranje, specifikacija in standardi

Serija SolidC UltraPure je skladna s predpisi 3A in CE ter je certificirana skladno z EHEDG. Preberite več o centrifugalni črpalki SolidC UltraPure v dokumentaciji izdelka. 

Prednosti

  • Hitro in enostavno čiščenje
  • Prihranek časa
  • Higienska zasnova 

Katalog proizvodov

Aktualna online verzija kataloga za sanitarne aplikacije

Poišči Alfa Laval proizvod

Alfa Laval LKH Prime

Prime je Premium - Novih standard v samosesalnih tehnologiji za črpanje mešanice fluidov in zraka.
Alfa Laval LKH Prime

Kako deluje

Struktura SolidC UltraPure

Črpalko sestavljajo standarden motor, premnik, mehanski kompresijski sklop, adapter iz nerjavnega jekla, podporna plošča, impeler, ohišje črpalke in tesnilo gredi.

Edinstvena zasnova impelerja

Centrifugalne črpalke SolidC UltraPure imajo edinstven polodprti impeler s posebno zasnovo lopatic, ki zagotavlja še posebej majhen NPSHr (potrebna neto pozitivna sesalna višina), ki predstavlja skupni tlak pri sesalni šobi, potreben za pravilno delovanje črpalke. S tem je mogoče preprečiti učinke kavitacije in do največje mere zmanjšati tveganje nastanka mehaničnih poškodb.

Impeler ima tudi izravnalne luknje, ki zagotavljajo odlično kroženje na območju tesnila gredi ter zmanjšujejo delovanje osnih sil na impeler. S tem se zmanjša obrabo tesnila gredi ter ležajev pogonskega motorja.

Polodprti impeler z izravnalnimi luknjami za izredno zmogljivost čiščenja tesnila gredi.

Zunanje tesnilo gredi

Zunanje tesnilo gredi, ki se ga namesti s sprednje strani, z vzmetjo in podložko, nameščenima na atmosferski strani, je pomembna funkcija zasnove črpalke SolidC UltraPure. Ta konfiguracija omogoča hitro, preprosto in poceni vzdrževanje; za zamenjavo tesnila gredi je potrebnih le pet minut.

 

Ker ima tesnilo gredi, ki se ga namesti s sprednje strani, ter cevne priključke na ohišju črpalke, za pregledovanje ali vzdrževanje ni treba odklapljati ali odstranjevati ohišja črpalke. S tem se prihrani čas in denar ter omogoča najkrajši možen čas nedelovanja. Ta funkcija omogoča tudi hitro namestitev rezervne črpalke brez ohišja.

Alfa Laval uporablja enako tesnilo gredi za vso serijo SolidC UltraPure – enako tesnilo pa se uporablja tudi za centrifugalne črpalke LKH UltraPure. S to standardizacijo se omeji potreben inventar, zamenjava obrabnih delov pa je hitra in preprosta. 

solidcultrapure impeller housing 150x377

 

1: Definiran utor tesnilnega obročka zagotavlja trdno namestitev obročka na ohišju črpalke ter ob stikih kovine s kovino. Omogoča vnaprej določeno kompresijo tesnilnih obročkov brez špranj, v katerih se lahko nabirajo onesnaževala.

2: Zunanje tesnilo gredi z malo obrabnimi deli, z vzmetjo, nameščeno na atmosferski strani, kar pomeni, da ni obrabe vzmeti ali drugih internih delov, ki segajo v vaš produkt.