OptiLobe

OptiLobe je optimizirana volumetrična črpalka, ki je stroškovno učinkovita alternativa volumetričnim črpalkam Alfa Laval SRU in SX. Te črpalke so zasnovane za standardno uporabo v živilski, mlečni industriji in industriji pijač.

Optilobe rotary lobe pump

Najboljši odraz preprostosti

Preprostost namestitve, obratovanja in vzdrževanja so odlike OptiLobe, osnovnih volumetričnih črpalk družbe Alfa Laval. Zaradi univerzalne montaže z vstopnimi in izstopnimi odprtinami v navpičnem ali vodoravnem položaju je namestitev zelo preprosta.

Upravljanje je prav tako preprosto in zanesljivo zahvaljujoč robustni konstrukciji menjalnika. Popolnoma zamenljiva tesnila, ki se jih namesti s sprednje strani, zagotavljajo hiter dostop za pregledovanje ali zamenjavo, ne da bi bilo potrebno razstavljanje cevi.

Dobra kakovost izdelkov

OptiLobe ponuja zanesljiv prenos tekočine ter nežno obdelavo produkta v kombinaciji z nizko stopnjo pulziranja, nizko stopnjo strižnosti ter nizko stopnjo hrupa. Črpalka je primerna za večino splošnih področij uporabe kot tudi za čiščenje na mestu (CIP).

Nizki skupni stroški lastništva

OptiLobe ne zniža le stroškov vaše začetne investicije, ampak tudi skupne stroške lastništva. Preprosta, robustna zasnova, ki zahteva malo vzdrževanja, zagotavlja hiter donos naložbe.

Robustna zasnova

OptiLobe ima robustno zasnovo menjalnika z odpornimi gredmi, navorno-blokirnimi sestavi ter stožčastimi ležaji. To zagotavlja zanesljivo obratovanje ter zmanjšuje potrebo po vzdrževanju. 

Prednosti

  • Dobra kakovost produkta,
  • nizki skupni stroški lastništva,
  • robustna zasnova.  

Katalog proizvodov

Aktualna online verzija kataloga za sanitarne aplikacije

Poišči Alfa Laval proizvod

Kako deluje

Princip delovanja

Zobniški prenos v menjalniku črpalke poganja rotorje in zagotavlja natančno sinhronizacijo trilopatnih rotorjev.

OptiLobe - Kako deluje

Gibanje rotorjev, ki se vrtita v nasprotni smeri, ustvari delen vakuum, ki omogoča, da atmosferski tlak ali drug zunanji tlak tekočino potisne v celico črpalke. Ko se rotorja vrtita, se oblikuje vedno večji prazen prostor, ki se napolni s tekočino. Ko se lopatice razmaknejo, vsaka začasna zaustavitev oblikuje prazen prostor. Ko se lopatice rotorjev srečajo, se prazen prostor zmanjša, tekočino pa se izrine v izhodno odprtino.

Struktura

Volumetrične črpalke Alfa Laval so črpalke s prisilnim pretokom z rotorskim ohišjem, pokrovom rotorskega ohišja, rotorji, maticami rotorjev, gredmi, menjalnikom in tesnili gredi ter elastomeri. Črpalke obratujejo brez notranjih delov, ki bi se stikali v glavi črpalke.

OptiLobe lahko dobavimo bodisi kot črpalko z golo gredjo bodisi nameščeno na podložno ploščo s sklopom, varovalom, zobniškim motorjem in okrovom za preprosto »priključi in uporabi« namestitev.

Standardni material je nerjavno jeklo 316L za vse omočene dele, zunanjost je popolnoma iz nerjavnega jekla, vsi elastomeri, ki jih lahko omoči produkt, pa so iz EPDM. Tesnila gredi EasyFit je mogoče v celoti namestiti s sprednje strani ter so popolnoma zamenljiva.

Poleg tega vse dele črpalke proizvaja Alfa Laval, tudi rotorsko ohišje ter visoko precizne rotorje. To omogoča lažje vzdrževanje ter popolno zamenljivost rezervnih delov.

Izbor črpalk

Volumetrične črpalke OptiLobe so na voljo s šestimi različnimi prestavitvami glave črpalke na osnovi treh različnih menjalniških modulov, stopnjo pretoka do 48 m³/h, diferenčnim tlakom do 8 barov, temperaturami do 130 °C ter odprtinami s premerom od 40 do 80 mm.