AlfaQ

Toplotni izmenjevalniki Alfa Laval AlfaQ™ se uporabljajo za namene HVAC (ogrevanje, prezračevanje in klimatizacija), kot so razdelilne postaje za daljinsko hlajenje in sistemi zalogovnikov ledu, podatkovni centri in prosti hladilni sistemi. Izdelki so certificirani po programu certifikacije AHRI tekočinskih toplotnih izmenjevalnikov (AHRI LLHE), ki zagotavlja toplotno zmogljivost po objavljenih specifikacijah proizvajalca. Certifikacija AHRI je edina globalna certifikacija za ploščne toplotne.

AlfaQ plate heat exchanger

Novi standardi učinkovitosti, zanesljivosti in uporabnosti

  • Visoka energetska učinkovitost
  • Prilagodljiva konfiguracija
  • Preprosta namestitev
  • Visoka uporabnost
  • Dostop do globalnega storitvenega omrežja podjetja Alfa Laval

Naši ploščni izmenjevalniki z okvirjem s certifikacijo AHRI so energetsko učinkoviti, kompaktni in preprosti za vzdrževanje. Široka ponudba možnosti pri velikosti, ploščah in materialih tesnil pomeni, da izdelke lahko zasnujemo in prilagodimo posebej po vaših potrebah.

Certifikacija zmogljivosti AHRI

Certifikacija Inštituta za klimatizacijo, ogrevanje in hladilništvo (AHRI) je neodvisna verifikacija toplotne zmogljivost, ki jo zagotavlja tretja stranka. Inštitut AHRI si s svojim certifikacijskim programom in standardi prizadeva pomagati strankam, da bi prihranile pri energiji, izboljšale produktivnost in pomagale zagotavljati boljše okolje.

Certifikacijski program AHRI tekočinskih toplotnih izmenjevalnikov (AHRI LLHE) zagotavlja, da izdelki delujejo v skladu z objavljenimi specifikacijami proizvajalca, in je še posebej koristen za uporabo, kot so razdelilne postaje za daljinsko hlajenje, sistemi zalogovnikov ledu, podatkovni centri in prosti hladilni sistemi.

Za več informacij obiščite stran certifikacije zmogljivosti AHRI za sisteme HVAC podjetja Alfa Laval.

Dobra zasnova in dolga življenjska doba

Ploščni toplotni izmenjevalniki s tesnili in okvirjem Alfa Laval AlfaQ™ izpolnjujejo večino zahtev – tako velikih kot majhnih – po prenosu toplote, s čimer dokazujejo našo zavezanost izboljšanju učinkovitosti procesov naših strank.  

Ker so toplotni izmenjevalniki opremljeni z dobro zasnovanimi lastnostmi, so preprosti za vzdrževanje in imajo dolgo življenjsko dobo. Nekatere izmed razpoložljivih lastnosti vključujejo:

  • Tesnilo ClipGrip™– tesnilo brez lepila z vrhunsko pritrditvijo, ki zagotavlja popolno tesnjenje in preprosto vzdrževanje.
  • Lepljeno tesnilo– dvokomponentno epoksi lepilo, utrjeno v pečici, ki poskrbi, da se tesnilo med vsakršnim čiščenjem ne premika.
  • Površina za porazdelitev toplote CurveFlow™ – zagotavlja učinkovito uporabo površine za prenos toplote in minimizira nečistoče.

Poleg tega je zaradi delov, kot so valj tlačne plošče, ohišja ležajev na zateznih vijakih in 5-točkovni sistem za poravnavo z ojačanimi obešali, odpiranje in zapiranje toplotnega izmenjevalnika hitro in preprosto brez potrebe po težkih orodjih ter brez tveganja poškodbe plošč.

Izdelke AlfaQ™ lahko hitro in preprosto prilagodite, če se spremenijo procesni parametri. Strokovno znanje naše ekipe in razpoložljivost posameznih delov vam omogočata duševni mir.

Vrste plošč za različne potrebe

Izdelki AlfaQ™ so na voljo z dvema različnima konfiguracijama plošče:

  • Enojna plošča s cikcak (»chevron«) vzorcem za paralelni pretok,ki omogoča optimalno toplotno zmogljivost in padec tlaka.
  • Enojna plošča s cikcak (»chevron«) vzorcem za diagonalni pretokskozi toplotni izmenjevalnik, ko je le-ta nameščen horizontalno in ga je treba prazniti.

Miren spanec

Globalno storitveno omrežje podjetja Alfa Laval ni nikdar preveč daleč. 

Certifikacijski program Inštituta za klimatizacijo, ogrevanje in hladilništvo (AHRI) za učinkovitost izdelkov je prostovoljni program, ki ga vodi in upravlja inštitut AHRI, ki zagotavlja, da razne vrste izdelkov za gretje, ventilacijo, klimatizacijo, hlajenje in gretje vode delujejo po objavljenih trditvah proizvajalca.

Izdelki, ki so certificirani po programu certifikacije učinkovitosti izdelkov AHRI, so po navodilih inštituta AHRI nenehno podvrženi preizkusom s strani laboratorija tretje stranke, ki ima pogodbo z inštitutom AHRI, z namenom določiti skladnost izdelka z enim ali več standardi ocenjevanja ali specifikacijami izdelkov.

Potrebujete datoteke BIM?

Toplotni izmenjevalniki podjetja Alfa Laval so zdaj na voljo v digitalni infrastrukturi za objekte BIM. Predogled in prenos datotek za informacijsko modeliranje gradbenih objektov (BIM) za vaše rešitve toplotnega prenosa.

header tools 640x360

Kako deluje

Površina za prenos toplote ploščnega toplotnega izmenjevalnika s tesnili in okvirjem je sestavljena iz serije valovitih plošč, montiranih med okvirjem in tlačnimi ploščami, ki ohranjajo projektni tlak. Tesnjenje med ploščami zagotavljajo tesnila. Za najboljšo toplotno zmogljivost ter da bi zagotovili temperaturo, najbližjo želeni, tekočine običajno tečejo protitočno skozi toplotni izmenjevalnik.

Izmenjevalniki AlfaQ™ so na voljo z različnimi globinami stiskanja in koti cikcak (»chevron«) vzorca ter v različnih oblikah valovitosti, ki so skrbno zasnovane in izbrane za optimalno učinkovitost. Izmenjevalnik CurveFlow™ in površina za porazdelitev čokolade po vzorcu sta dve projektni lastnosti, ki zagotavljata, da so tekočine enakomerno razporejene po celotni plošči. To pomeni, da je v uporabi celotna površina za prenos toplote in da ne nastajajo območja stagnacije, kjer bi se lahko pojavile nečistoče.

Visoka turbulenca toka med ploščami pomeni povečan prenos toplote, toda posledično se pojavi padec tlaka. Naši inženirji za toplotno načrtovanje vam bodo pomagali zasnovati in izbrati model ter konfiguracijo, ki je najprimernejša za vaše uporabniške potrebe in ki vam zagotavlja najboljšo toplotno zmogljivost z najmanjšim mogočim padcem tlaka.

Razstavljivi ploščni toplotni izmenjevalniki za dve tekočini

Razstavljivi ploščni toplotni izmenjevalniki za gretje pare

Razstavljivi ploščni toplotni izmenjevalniki z dvema prehodoma

Del široke ponudbe ploščnih izmenjevalcev - prenosnikov toplote

Industrijska linija je izredno večstranska serija toplotnih izmenjevalnikov za uporabo v vseh vrstah industrije. 

Industrijska polvarjena linija se uporablja, ko tesnila niso primerna za enega izmed medijev in kjer je potreben višji projektni tlak. 

WideGap je toplotni izmenjevalnik, ki se uporablja za aplikacije, ki vključujejo vlaknaste tekočine, zelo viskozne tekočine in tekočine, ki vsebujejo grobe delce.

AlfaVap je po meri narejen ploščni površinski uparjalnik s priključno cevjo.

AlfaCond je kompaktni ploščni površinski vakuumski kondenzator. 

Diabon® je grafitni ploščni toplotni izmenjevalnik z okvirjem, ki se uporablja za močne korozivne medije.