AlfaCond

AlfaCond so posebej zasnovani za kondenzacijo izparin v vakuumu. Ti kondenzatorji s ploščami so idealni za različne vrste uporab, na primer kot vakuumski kondenzatorji v sistemih za izparevanje, kondenzatorji za etanol v obratih za proizvodnjo bioetanola, kondenzatorji hlapov s posodo v rafinerijah sladkorja in turbinski kondenzatorji v majhnih elektrarnah.

阿法拉伐AlfaCond冷凝器-Alfa Laval AlfaCond condensers

Zelo učinkovit in kompakten

Kondenzator AlfaCond, ki je zelo učinkovit in kompakten, je prvi na svetu, ki je posebej zasnovan za kondenzacijo v vakuumu. Zaradi kompaktne velikosti in učinkovite zasnove je kondenzator AlfaCond postal prednostni nadomestek za velike posredne cevne uparjalnike. Kondenzator AlfaCond je poleg tega preprost za čiščenje na mestu (CIP) ali mehansko čiščenje.

Kondenzator AlfaCond je nadomestek za neposredne kondenzatorje, ko je glavni cilj rekuperacija kondenzata in je prostor omejen. Kondenzator AlfaCond lahko konfigurirate s podhlajevanjem kondenzata ali brez. Nekondenzirajoče snovi so odstranjene iz izhodne cevi kondenzata in usmerjene v vakuumski sistem.

Toplotni izmenjevalniki AlfaCond imajo dobro zasnovane lastnosti, zato so preprosti za vzdrževanje in imajo dolgo življenjsko dobo. AlfaCond ima lepljeno tesnilo, ki je dvokomponentno epoksi lepilo, strjeno v pečici, in poskrbi, da se tesnilo med čiščenjem ne premika. Poleg tega valj tlačne plošče, ležajniki na spenjalnih vijakih in pettočkovni sistem poravnave z ojačanimi nosilci omogočajo hitro in enostavno odpiranje in zapiranje toplotnega izmenjevalnika brez težkega orodja ali tveganja za poškodbe plošč.

Brezskrbnost

Globalna servisna mreža podjetja Alfa Laval je vedno blizu.

Prednosti

  • Izbirno podhlajevanje kondezirajočih in nekondenzirajočih plinov
  • Prilagodljiva konfiguracija
  • Preprosta namestitev
  • Velika zmožnost servisiranja
  • Dostop do globalne servisne mreže podjetja Alfa Laval

Kako deluje

.

Ploščni kondenzator AlfaCond

Površina prenosa toplote v razstavljivem ploščnem toplotnem izmenjevalniku je sestavljena iz niza valovitih plošč, ki so sestavljene med okvirjem in tlačnimi ploščami, ki zadržujejo projektni tlak. Tesnjenje med ploščami kondenzatorjev AlfaCond se izmenjuje med laserskimi zvari in tesnili. Ima edinstveno konfiguraicjo odprtine, ki je zasnovana posebej za vakuumsko kondenzacijo. Izparina se kondenzira v varjenih kanalih, voda pa se pretaka skozi zatesnjeni kanal.

Velikost razmika kanala je asimetrična. Na strani izparine je razmik večji, na strani hladilne vode pa manjši. Rezultat sta zelo nizek padec tlaka na strani izparine ter visoka hitrost in turbulenca na strani hladilne vode. S tem je učinkovitost prenosa toplote čim večja, nastajanje mikroorganizmov pa čim manjše.