AlfaVap

Polvarjeni ploščni toplotni izmenjevalniki AlfaVap podjetja Alfa Laval so po meri izdelani ploščni uparjalniki s priključno cevjo in so primerni, ko je koncentracija in viskoznost medija visoka. Toplotni izmenjevalnik AlfaVap se običajno uporablja v sistemih za izparevanje v rafinerijah sladkorja, sistemih za izparevanje sladil ter pri izparevanju bioetanola in jedkih snovi. Primeren je tudi kot termosifonski povrelnik. Zaradi kompaktne zasnove je idealen za namestitev na višje ležečih lokacijah.

阿法拉伐AlfaVap半焊接换热器-Alfa Laval AlfaVap semi-welded heat exchanger

Edinstvena zasnova za toplotno učinkovitost

Edinstvena zaslona toplotnega izmenjevalnika AlfaVap podjetja Alfa Laval zagotavlja večjo toplotno učinkovitost kot tradicionalni cevni uparjalniki, zato je potrebna manjša površina za prenos toplote. Toplotni izmenjevalniki AlfaVap so še posebej stroškovno učinkoviti, ko je treba uporabljati eksotične kovinske materiale.

Prednost toplotnnih izmenjevalnikov AlfaVap je v tem, da delujejo tudi, ko je temperaturna razlika med vročo in hladno tekočino samo 2,5 °C (4,5 °F), kar pomeni, da je v primerjavi s cevnimi uparjalniki mogoče v sistemih za izparevanje uporabiti nižjo stopnjo pare in več učinkov v zaporedju. S tem prihranite pri stroških za paro.

Kompaktna zasnova in vsestranskost

Kompaktna zasnova in vsestranskost toplotnih izmenjevalnikov AlfaVap pomenita, da so toplotni izmenjevalniki stroškovno učinkoviti in da so preprosti za namestitev tudi na višje ležečih lokacijah.

Toplotni izmenjevalniki AlfaVap omogočajo enostaven dostop za pregled in mehansko čiščenje, saj morate zgolj odstraniti spenjalne vijake in odmakniti tlačno ploščo. Za čiščenje na mestu (CIP) zaradi majhne zadrževalne prostornine potrebujete le majhno količino čistilnih kemikalij.

Zasnova toplotnega izmenjevalnika AlfaVap omogoča preprosto nastavljanje kapacitete izparevanja glede na vaše potrebe. To storite z dodajanjem ali odstranjevanjem plošč z obstoječega okvirja. To je glavna prednost pred cevnimi uparjalniki, kjer po namestitvi ni mogoče spreminjati kapacitete.

Toplotni izmenjevalniki AlfaVap imajo dobro zasnovane lastnosti, zato so preprosti za vzdrževanje in imajo dolgo življenjsko dobo. Imajo tesnilo na zaponko, ki ne potrebuje lepila in ki zagotavlja popolno tesnjenje in preprosto vzdrževanje. Poleg tega valj tlačne plošče, ležajniki na spenjalnih vijakih in pettočkovni sistem poravnave z ojačanimi nosilci omogočajo hitro in enostavno odpiranje in zapiranje toplotnega izmenjevalnika brez težkega orodja ali tveganja za poškodbe plošč.

Brezskrbnost

Globalna servisna mreža podjetja Alfa Laval je vedno blizu.

Prednosti

  • Majhna zadrževalna prostornina
  • Visoka energetska učinkovitost
  • Preprosta namestitev
  • Velika zmožnost servisiranja
  • Dostop do globalne servisne mreže podjetja Alfa Laval

Kako deluje

Površina prenosa toplote v razstavljivem ploščnem toplotnem izmenjevalniku je sestavljena iz niza valovitih plošč, ki so sestavljene med okvirjem in tlačnimi ploščami, ki zadržujejo projektni tlak. Tesnjenje med ploščami uparjalnikov AlfaVap se izmenjuje med laserskimi zvari in tesnili. Uparjalnik Alfa Laval AlfaVap je izdelan po meri za izparevanje. Na sredini dna plošče okvirja ima dva dovodna priključka, na vrhu pa velik odvod za izparino in koncentrat. Grelna para se kondenzira v varjenih kanalih, proizvod izparevanja pa se pretaka skozi zatesnjene kanale.