Industrijska skupina

Naš širok nabor industrijskih razstavljivih ploščnih toplotnih izmenjevalnikov je primerna za vse vrste industrij in uporabe – vse od ogrevanja, hlajenja, rekuperacije toplote do kondenzacije in izparevanja. Nenehno si prizadevamo širiti in nadgrajevati proizvodni program, dodajati nove kriterije učinkovitosti delovanja in povečevati prilagodljivost. To, kar ima danes oznako »naslednja generacija«, bo kmalu standard celotne industrijske skupine izmenjevalcev.

Industrial Alfa Laval plate and gasketed plate heat exchangers

Usmerjenost v nove standarde glede učinkovitosti delovanja, zanesljivosti in zmožnosti servisiranja

  • Visoka energetska učinkovitost
  • Prilagodljivo – zmožnost konfiguriranja za širok nabor uporab
  • Zagotavlja optimalno učinkovitost delovanja za specifične vrste uporab in potrebe
  • Preprosta namestitev
  • Velika zmožnost servisiranja
Naši industrijski ploščni toplotni izmenjevalniki so energetsko učinkoviti, kompaktni ter preprosti za vzdrževanje in prilagajanje glede na spremembe kapacitet, poleg tega pa je naložba vanje relativno nizka. Obsežna izbira velikosti, materiala plošč in tesnil ter dodatkov omogoča, da izdelke prilagodimo glede na vaše potrebe – od najpreprostejših nalog do najzahtevnejših nalog, kjer je zahteva po učinkovitosti delovanja in dokumentaciji visoka.
.

Zahtevajte nove standarde

Predstavljamo najsodobnejše zatesnjene ploščne izmenjevalnike toplote na svetu. Odkrijte, kako vam bo naša nova generacija zatesnjenih ploščnih toplotnih izmenjevalnikov prinesla večjo učinkovitost, boljšo zanesljivost in preprostejše servisiranje.

Demand new standards Webbanner EN

Izzivi, ki jih morajo premagati vsi proizvajalci izmenjevalci toplote


.

Kako deluje

Področje prenosa toplote v razstavljivem ploščnem toplotnem izmenjevalniku je sestavljeno iz niza valovitih plošč, ki so sestavljene med okvirjem in tlačnimi ploščami, da zadržijo tlak. Tesnila zagotavljajo tesnenje med ploščami. Tekočine skozi toplotni izmenjevalnik običajno tečejo v nasprotni smeri toka. Na ta način se zagotovi najučinkovitejša toplotna zmogljivost in omogoči zelo nizko vhodno/izhodno temperaturno razliko (tj. temperaturna razlika med izhodnim procesnim medijem in vhodnim servisnim medijem).

.

Lastnosti, ki predstavljajo razliko

Industrijska skupina ima lastnosti, ki to visoko zmogljivo družino izdelkov spremenijo v učinkovito in zanesljivo gonilno silo, ki jo je preprosto servisirati in vzdrževati skozi celoten življenjski ciklus izdelka.

CurveFlow™

Izboljša pretok medija in zmanjša tveganje za nastanek mikroorganizmov.

Zamaknjen utor tesnila

Zagotavlja takšno uporabo plošč, da je učinkovitost prenosa toplote čim večja.

OmegaPort™

Izboljša pretok medija in toplotno učinkovitost.

CurveFlow™

Izboljša pretok medija in zmanjša tveganje za nastanek mikroorganizmov.

Za zanesljivost

Vedno si prizadevamo povečevati zanesljivost naših razstavljivih ploščnih toplotnih izmenjevalnikov v vseh pogledih. Osredotočamo se na trpežne zasnove z robustnimi materiali in varnimi proizvodnimi postopki.

Oglejte si spodnje animacije izdelkov ali poiščite več informacij in prisluhnite našim tehničnim strokovnjakom.

PowerArc™

Izboljša togost za daljšo življenjsko dobo.

Pettočkovna poravnava

Zahvaljujoč popolni namestitvi zagotavlja zanesljivo delovanje s preprosto zmožnostjo servisiranja

CurveFlow™

Izboljša pretok medija in zmanjša tveganje za nastanek mikroorganizmov.

Za zmožnost servisiranja

Preprosto odpiranje in zapiranje zasnove plošč in okvirja s tesnili, ki omogoča enostaven pregled in servis. Poleg tega omogoča tudi preprosto prilagajanje enote na nove procesne pogoje.

Oglejte si spodnje animacije izdelkov ali poiščite več informacij in prisluhnite našim tehničnim strokovnjakom.

ClipGrip™

Zagotavlja popolno tesnjenje in brezhibno vzdrževanje.

Zasnova valja z letvijo v obliki črke T

Omogoča spodnjo enoto, ki je preprosta za servisiranje.

Ležajniki

Zagotavlja enoto, ki je preprosta za odpiranje ter omogoča lažje in učinkovitejše vzdrževanje.

CurveFlow™

Izboljša pretok medija in zmanjša tveganje za nastanek mikroorganizmov.

Odkrijte več lastnosti

Razstavljivi toplotni izmenjevalniki podjetja Alfa Laval imajo še številne druge lastnosti, zaradi katerih izstopajo. Nove inovacije v kombinaciji s preizkušenimi koncepti ponujajo znatne prednosti, kot so nizek skupni strošek življenjske dobe izdelka, povečan obseg proizvodnje, zmanjšan čas izpadov in večja varnost osebja.

Oglejte si letake o izdelkih, kjer najdete celoten seznam lastnosti vsakega modela industrijske skupine.

Vodenje po kotih

Nagnjena odprtina za vijak

Komora puščanja

Podaljšane matice

Varovalna podložka

Fiksna glava vijaka

Ključavnična odprtina za vijak

Valj tlačne plošče

Različne plošče za različne industrijske potrebe

Na voljo so plošče z različnimi globinami pritiska, koti vzorcev in valovitostmi. Vse so skrbno zasnovane in izbrane za doseganje optimalne zmogljivosti. Industrijska skupina ima na voljo štiri glavne konfiguracije plošč:

  • Ena plošča z vzorcem za paralelni pretok za optimalno toplotno zmogljivost in padec tlaka.
  • Ena plošča z vzorcem za diagonalni pretok za optimalno toplotno zmogljivost pri vodoravni montaži in ko je potrebna popolna odtočnost.
  • Plošča z dvojno steno, ko se je treba izogniti mešanju tekočin.
  • Plošča z dvojno steno Gemini, ko se je treba izogniti mešanju tekočin pri higienski uporabi.

Distribucijska površina zagotavlja, da so tekočine enakomerno porazdeljene po površini prenosa toplote, in pomaga preprečevati mirujoča področja, ki lahko povzročijo nastajanje mikroorganizmov.

Obstaja več oblikovnih lastnosti, ki pomagajo pri čim boljšem prenosu toplote. Visoka učinkovitost na kvadratni meter pomeni manjše število plošč in manj uporabljenih surovin. Rezultat tega je kompaktna enota, ki porabi malo prostora.

Visoka turbulenca pretoka med ploščami sicer pomeni večji prenos toplote, vendar je posledica padec tlaka. Naši inženirji za toplotno zasnovo vam lahko pomagajo pri izbiri pravega modela in njegovem konfiguriranju v skladu z vašimi potrebami. Tako bo toplotna zmogljivost čim večja, padec tlaka pa čim manjši.

Tesnila se uporabljajo za učinkovito tesnjenje toplotnega izmenjevalnika. Profil, širina, debelina ter vrsta in spojina polimera tesnila so posebej konfigurirani za vsak toplotni izmenjevalnik in namen njegove uporabe. Od vrste uporabe in pogostoti odprtin v enoti je odvisno, ali je tesnilo pritrjeno s sponkami ali zatiči oz. je prilepljeno na ploščo. Pri vrstah uporabe, kjer je potrebno pogosto čiščenje, uporabljamo dvokomponentno strjeno epoksi lepilo za čim večje sprijemanje, ki smo ga razvili posebej za ta namen.