WideGap

Razstavljivi ploščni toplotni izmenjevalniki WideGap podjetja Alfa Laval so primerni za vlaknaste tekočine in tekočine, ki vsebujejo grobe delce. Toplotni izmenjevalniki WideGap podjetja Alfa Laval se običajno uporabljajo v procesih, ki vključujejo sladkor, bioetanol, kašo in papir. Toplotne izmenjevalnike WideGap lahko glede na namen uporabe konfigurirate tako, da bodo imeli dva široka kanala ali pa en širok in en ozek kanal. Zato so enote primerne za gretje, hlajenje in izmenjavo.

widegap left side transp 640x360

Izdelani po meri

Toplotni izmenjevalniki WideGap podjetja Alfa Laval so izdelani po meri za delo z vlaknastimi tekočinami in tekočinami, ki vsebujejo grobe delce. Odprtine z gladko zasnovo zagotavljajo, da se vlakna ne zataknejo na vhodu.

Toplotni izmenjevalniki WideGap podjetja Alfa Laval imajo dobro zasnovane lastnosti, zato so preprosti za vzdrževanje in imajo dolgo življenjsko dobo. Razpoložljive lastnosti vključujejo na primer:

  • Tesnilo ClipGrip™ – tesnilo brez lepila z vrhunsko poravnavo, ki zagotavlja popolno tesnjenje in preprosto vzdrževanje.
  • Lepljeno tesnilo – dvokomponentno epoksi lepilo, strjeno v pečici, poskrbi, da se tesnilo med čiščenjem ne premika.

Poleg tega valj tlačne plošče, ležajniki na spenjalnih vijakih in pettočkovni sistem poravnave z ojačanimi nosilci omogočajo hitro in enostavno odpiranje in zapiranje toplotnega izmenjevalnika brez težkega orodja ali tveganja za poškodbe plošč.

Toplotni izmenjevalnik WideGap Alfa Laval lahko hitro in brez težav spremenite v skladu s potrebami procesov. Strokovno znanje naše ekipe in razpoložljivost rezervnih delov skrbita za brezskrbno poslovanje.

Brezskrbnost

Globalna servisna mreža podjetja Alfa Laval je vedno blizu.

Lastnosti in prednosti

  • Čim daljši čas delovanja za preprečevanje nastanka mikroorganizmov
  • Visoka energetska učinkovitost
  • Prilagodljiva konfiguracija
  • Velika zmožnost servisiranja
  • Dostop do globalne servisne mreže podjetja Alfa Laval

Kako deluje

Površina prenosa toplote v razstavljivem ploščnem toplotnem izmenjevalniku je sestavljena iz niza valovitih plošč, ki so sestavljene med okvirjem in tlačnimi ploščami, ki zadržujejo projektni tlak. Za tesnjenje med ploščami poskrbijo tesnila. Tekočine skozi toplotni izmenjevalnik običajno tečejo v nasprotni smeri toka, da zagotavljajo najvišjo toplotno zmogljivost in zelo nizko vhodno/izhodno temperaturno razliko. Toplotni izmenjevalnik WideGap je izdelan po meri za delo z vlaknastimi tekočinami, visoko viskoznimi tekočinami in tekočinami, ki vsebujejo grobe delce. Zahvaljujoč vzorcu plošče in zasnovi z globino pritiska se te tekočine brez težav pretakajo skozi toplotni izmenjevalnik.

Visoka turbulenca pretoka med ploščami pomeni večji prenos toplote, vendar pa je posledica padec tlaka. Naši inženirji za toplotno zasnovo vam bodo pomagali pri zasnovi in izbiri pravega modela in konfiguracije v skladu z vašimi potrebami, ki bosta zagotavljala čim večjo toplotno zmogljivost in čim manjši padec tlaka.

Toplotni izmenjevalnik WideGap lahko konfigurirate na številne načine. Kanali imajo lahko dva široka razmika ali en širok in en ozek razmik z različnimi razmiki kanalov. Toplotni izmenjevalniki WideGap so običajno konfigurirani z več prehodi, da zagotovijo dovolj turbulence.

Razstavljivi ploščni toplotni izmenjevalniki za dve tekočini

Razstavljivi ploščni toplotni izmenjevalniki za gretje pare

Razstavljivi ploščni toplotni izmenjevalniki z dvema prehodoma