2019-12-16 Novice o proizvodih

Alfa Laval širi serijo stroškovno učinkovitih volumetričnih črpalk OptiLobe kot odgovor na potrebe v higienskih procesih z manjšimi stopnjami pretoka in v večjih proizvodnih zmogljivostih

Alfa Laval najavlja dve novi velikosti ohišij ter dodatne sprednje pokrove za gretje/hlajenje v svojem širokem naboru volumetričnih črpalk Alfa Laval OptiLobe. Kot odgovor na potrebe po manjših in večjih higienskih črpalkah z nizkim pretokom z novimi modeli OptiLobe 10 in OptiLobe 50 v serijo prihajajo štiri nove črpalke. Z grelnim/hladilnim sprednjim pokrovom, ki je dodatno na voljo, so nove higienske črpalke vrhunske kakovosti na voljo za širše področje uporabe, po konkurenčnih cenah. Tako kot vse črpalke v tej seriji so tudi novi modeli OptiLobe izdelani za splošno higiensko uporabo v živilski in mlečni industriji, industriji pijač ter izdelkov za nego na domu in osebno nego.

Z novimi modeli Alfa Laval OptiLobe 10 in OptiLobe 50 podjetje Alfa Laval širi uveljavljeno serijo volumetričnih črpalk OptiLobe in proizvajalcem nudi odgovor na potrebe po rešitvah za bolj prilagodljivo higiensko ravnanje s tekočinami z večjo zanesljivostjo delovanja ob nizkih pretokih in večjih proizvodnih zmogljivostih. Štirje novi modeli črpalk dveh velikosti ohišij uporabnikom nudijo manjše in večje zmogljivosti od dosedanjih.

 

»Tržni trendi kažejo potrebo po stroškovno učinkovitih higienskih volumetričnih črpalkah, ki lahko skrbijo za majhne in velike pretoke, a so še vedno skladne z najnovejšimi standardi na področju kakovosti in higiene,« pravi Leonardo Morabito, portfeljski in projektni vodja za črpalke in higiensko ravnanje s tekočinami, Alfa Laval. »Črpalke OptiLobe 10 in 50 so odgovor na te potrebe. Njihove nove velikosti in funkcije obetajo veliko dodano vrednost za vsakega uporabnika, ki je odvisen od higienske obdelave.« 

 

Enako odlična higienska zasnova

Tako kot vse črpalke serije Alfa Laval OptiLobe so tudi nove higienične črpalke Alfa Laval OptiLobe 10 in OptiLobe 50 skladne z mednarodnimi standardi, vključno s smernicami EHEDG ter standardi 3-A in FDA. Črpalke imajo notranjost v celoti iz nerjavnega jekla, enodelno ohišje ležaja, trpežno izdelane prenose z vzdržljivimi osmi, sklopi za blokado navora in povsod stožčaste ležaje. Oblikovane so za preprosto čiščenje (CIP) in sterilizacijo (SIP) brez razstavljanja. Poleg tega jih je preprosto v celoti izprazniti, kar preprečuje zadrževanje ostankov izdelka, poveča njegov donos in zmanjša tveganje rasti bakterij, ko črpalka ni v uporabi.

 

Velika prilagodljivost proizvodnih procesov

Serija Alfa Laval OptiLobe s šibkim pulziranjem, nizko strižnostjo in hrupom nudi zanesljiv pretok tekočin in nežno ravnanje z izdelki. Vstopne in izstopne odprtine v vodoravnem ali navpičnem položaju skrbijo za večjo prilagodljivost proizvodnih procesov in omogočajo univerzalno montažo ter njeno popolno prilagodljivost v vsem obratu.

 

Z novimi modeli serija volumetričnih črpalk Alfa Laval OptiLobe zdaj skupno nudi deset modelov v petih različnih velikostih (10, 20, 30, 40 in 50). Vseh deset črpalk lahko deluje stroškovno učinkovito pri diferencialnem tlaku 8 barov.

 

Odslej so dodatno na voljo tudi grelni/hladilni sprednji pokrovi za celotno serijo volumetričnih črpalk Alfa Laval OptiLobe. S sprednjimi pokrovi lahko uporabniki izkoristijo kakovost in stroškovno učinkovitost črpalk v procesih, kjer je potreben majhen ali velik pretok izdelkov pri diferencialnem tlaku 8 barov. Ta možnost je odlična v procesih, kjer se izdelki ob nizkih temperaturah začnejo strjevati, npr. sladkorne raztopine, maslo in margarina, marmelade, kreme za telo, geli, losjoni in drugi podobni izdelki. Hkrati je z novimi sprednjimi pokrovi mogoče opremiti in nadgraditi tudi obstoječe črpalke.

 

Servis in zanesljivost

Zaradi robustne izdelave prenosov je delovanje črpalk Alfa Laval OptiLobe preprosto in zanesljivo. Samonastavljiva sprednja tesnila je preprosto namestiti in vzdrževati; ohišja rotorja v primeru popravil ali pregledov ni treba odstraniti. Visoka toleranca vseh sestavnih delov zagotavlja njihovo popolno izmenljivost brez označevanja ali ponovne sinhronizacije črpalke. Tako se zmanjšajo stroški vzdrževanja in prekinitev proizvodnje, s čimer se podaljša čas neprekinjenega delovanja. To poenostavi vzdrževanje, optimizira zalogo rezervnih delov in bistveno zmanjša skupne stroške vzdrževanja.

 

 Del široke serije črpalk

Alfa Laval nudi popoln nabor tehnologij za higienske črpalke, s katerim odgovarja na potrebe strank v smislu varovanja kakovosti njihovih izdelkov, učinkovitosti proizvodnih postopkov ter preprostega vzdrževanja in servisiranja. Celosten izbor črpalk za higiensko uporabo v mlečni in živilski industriji, industriji pijač, izdelkov za nego na domu, osebno nego ter biotehnoloških in farmacevtskih panogah. Kot del serije volumetričnih črpalk so modeli Alfa Laval OptiLobe natančno izdelani za zagotavljanje optimalnega delovanja procesov, zanesljivo delovanje in dobro energetsko učinkovitost pri zahtevni uporabi. Vsestranske črpalke so odlična izbira za naloge, pri katerih je potrebno nežno ravnanje z izdelki in preprosto servisiranje. 

 Za dodatne informacije obiščite spletne strani z volumetričnimi črpalkami Alfa Laval OptiLobe. Serija volumetričnih črpalk podjetja Alfa Laval dopolnjuje celoten nabor izpodrivnih črpalk Alfa Laval, med katerimi so tudi rotirajoče batne črpalke in črpalke z dvojnim vijakom. Tako lahko podjetje Alfa Laval nudi optimalne rešitve za vsako uporabo v proizvodnih procesih.

 

Kliknite tukaj za fotografije v visoki ločljivosti.

 

O podjetju Alfa Laval  

Alfa Laval je vodilni svetovni ponudnik specializiranih izdelkov in inženirskih rešitev, ki temeljijo na ključnih tehnologijah prenosa toplote, ločevanja in obvladovanja tekočin.  

Oprema, sistemi in storitve podjetja so namenjeni podpori kupcem pri optimizaciji delovanja njihovih procesov. Rešitve Alfa Laval jim pomagajo pri ogrevanju, hlajenju, ločevanju in prevozu izdelkov v industrijskih panogah, ki se ukvarjajo s proizvodnjo hrane in pijače, kemikalij in petrokemikalij, farmacevtskih izdelkov, škroba, sladkorja in etanola.  

Izdelki Alfa Laval se uporabljajo tudi v elektrarnah, na krovu ladij, pri raziskovanju nafte in plina, v strojni industriji, v rudarstvu in pri čiščenju odpadnih voda, kot tudi v klimatskih in hladilnih aplikacijah za večje udobje.  

Globalna organizacija Alfa Laval tesno sodeluje s kupci v skoraj 100 državah in jim pomaga ohranjati prednost na svetovnem prizorišču. 

Globalna organizacija Alfa Laval tesno sodeluje s kupci v skoraj 100 državah in jim pomaga ohranjati prednost na svetovnem prizorišču. Globalna organizacija Alfa Laval tesno sodeluje s kupci v skoraj 100 državah in jim pomaga ohranjati prednost na svetovnem prizorišču. Družba Alfa Laval kotira na borzi Nasdaq OMX, leta 2016 pa je njen promet znašal približno 35,6 milijarde SEK (približno 3,77 milijarde evrov). Družba ima približno 17.000 zaposlenih.

Sorodna vsebina: