Optimize web banner 1200x400

Odklenite potencial trajnostne proizvodnje

Trajnostna proizvodnja se začne z optimiziranimi procesi, tako da je vsak procesni korak čim zanesljivejši in učinkovitejši, vi storite več z manj, zmanjša se poraba energije in vode, doseže se resnična trajnost v samem jedru vašega poslovanja, prihranki energije, vode in stroškov pa gredo z roko v roki. Optimize™ podjetja Alfa Laval krepi vaše obstoječe procese ter omogoča do 90-odstotne prihranke vode, energije in kemikalij z majhnimi naložbami, ki ne predstavljajo tveganja. Optimize™ vam pomaga opredeliti kritične točke, kjer lahko z nadgradnjo procesne opreme dosežete največ.

.

Prednosti OptimizeTM

 • Visoka učinkovitost porabe energije, vode in denarnih sredstev
 • Varna in higienična proizvodnja
 • Optimizirana uporaba surovin
 • Zmanjšanje nenačrtovanih zaustavitev, izboljšana produktivnost

optimize-ensure-competetive-edge

.

Zdaj je čas za ukrepanje!


Te informacije se shranijo in obdelujejo v skladu z
 onašim pravilnikom o zasebnosti.

Globe-with-water

Postanite podjetje, ki pametno upravlja porabo vode in energije

Učinkovita poraba vode in energije je potrebna povsod. Nadgradnja ali zamenjava starejše opreme s tehnologijo nove generacije skriva ogromen potencial za izboljšano učinkovitost porabe virov.

Prihranek vode in energije se pozna v celotnem poslovanju. Od nabave vode, črpanja in ogrevanja do kroženja ter obdelave.

Proaktiven in sistematičen pristop k upravljanju energije in vode vam omogoča spremljanje porabe, ugotavljanje kritičnih točk ter naložbe v nadgradnje, ki bodo res dosegle želene cilje.

Mi to imenujemo OptimizeTM.

Preberite več

 

.

Zakaj je energetska učinkovitost tako pomembna

Svet se sooča z energetsko in podnebno krizo. Stroški energije letijo v nebo, rešitve za takojšnje zmanjšanje porabe energije in emisij ogljika pa so najhitrejši ter najcenejši način spopadanja z okoliščinami.

Energetska učinkovitost je pri tem pravilen odgovor. Potencial za energetske prihranke v industrijskih procesih je ogromen. Na primer pri postopkih čiščenja CIP, kjer se energija uporablja za ogrevanje ali prečiščevanje vode v sistemih za rekuperacijo. Med zmanjševanjem porabe vode med postopki CIP se sorazmerno zmanjša tudi poraba energije.

Zmanjšanje porabe vode za 90 % pomeni za 90 % manjšo porabo energije in manjše izpuste – ter s tem za 90 % nižji račun za energijo. To vam ponuja novi Alfa Laval ThinkTop.

Zakaj je učinkovita poraba vode tako pomembna

Učinkovita poraba vode še nikoli ni bila pomembnejša. Suša in pomanjkanje vodnih virov zahtevata proaktivno ravnanje z vodo. Varčevanje z vodo pa pomeni energetske prihranke, saj se zmanjša poraba energije za črpanje in pripravo vode.

Učinkovita poraba vode je ključ do obstoja podjetja in hkrati konkurenčna prednost. Pomeni inteligenten pristop k ravnanju z vodo in nenehne izboljšave na podlagi dejstev. Učinkovito ravnanje z vodo je sistematičen pristop k spremljanju porabe vode, iskanje kritičnih točk in vlaganje v nadgradnje.

Na primer pri CIP, ki je pri proizvodnji hrane in pijače eden od procesov, ki je najbolj potraten z vodo. Alfa Laval ThinkTop ThinkTop prihrani do 90 % vode – in s tem energije

.

Zemljevid do trajnostnega poslovanja

Optimize™ pomeni sodelovanje med vašimi zaposlenimi ter našimi strokovnjaki za procese in tehnologijo. Skupaj krmarimo po poti do izboljšane trajnosti vaše proizvodnje.

onsite.jpg

1. Raziskava na lokaciji

Analizirali bomo učinkovitost vaših trenutnih procesov in opreme ter vam predložili poročilo z dejstvi, ugotovitvami in priporočili za izboljšanje učinkovitosti pri porabi vode in energije.

best-fit.jpg

2. Iskanje najprimernejših rešitev

Poiskali bomo najprimernejše rešitve za vaše podjetje s specifičnimi priporočili glede izdelkov, s katerimi bomo izpostavili potencialne prihranke in čas povrnitve naložbe.

making-it-work.jpg

3. Nemoten potek dela

Dogovorili se bomo glede namestitve, financiranja in vzdrževanja, tako da ne bomo motili vaših proizvodnih procesov ali pa bodo motnje zanemarljive.

Kaj lahko pridobite z rešitvami Optimize?

Finančne koristi

 • Znižani stroški energije in vode
 • Naložba z majhnim tveganjem in hitra povrnitev naložbe
 • Znižani stroški popravil

Operativne koristi

 • Zanesljivo delovanje
 • Načrt nenehnih izboljšav
 • Dosleden pristop in primerjalna merila
 • Visoka uspešnost
 • Zelo malo nenačrtovanih zaustavitev
 • Proaktiven pristop k vzdrževanju in nadgradnjam

Trajnost

 • Izboljšanje energetske učinkovitosti in zmanjšanje izpustov
 • Izboljšana učinkovitost porabe vode
 • Zmanjšani izpusti CO2
 • Vodilno mesto na področju trajnostne proizvodnje
 • Izpolnjevanje pričakovanj potrošnikov
.
.

Izboljšajte produktivnost in zmanjšajte vpliv na okolje s trajnostno optimizacijo svojih sistemov za ravnanje s tekočinami

 

Želite znižati stroške energije in vode? Optimizacija vaše procesne opreme je učinkovit in trajnosten način, kako pomagati ljudem in planetu ter izboljšati donosnost.

Če želite optimizirati delovanje svojega obrata in hkrati izboljšati donosnost, si oglejte sisteme za čiščenje brez razstavljanja (CIP).

 

Več o tem

 

CIP Sustainability Optimization Brochure 640x360