Tehnologija VecFlow™: optimizacija dehidracije in zgoščevanja blata iz odpadnih voda

Novi centrifugalni dekanter Alfa Laval ALDEC G3 VecFlow™ za zagotavlja izjemno zmogljivost pri zgoščevanju in dehidraciji blata iz odpadnih voda. Edinstveno območje dovajanja VecFlow™ zmanjšuje turbulence in porabo energije do 30 % v primerjavi s tradicionalnimi dekanterji.

ALDEC G3 VecFlow™ sludge decanter centrifuge
.

Optimizacija zgoščevanja blata iz odpadnih voda 

VecFlow_transparent.png

Dekanterska centrifuga ALDEC G3 VecFlow™ za zgoščevanje blata zagotavlja vrhunske zmogljivosti z minimalno turbulenco. Nizka turbulenca v posodi dekanterja je bistvena za visoko učinkovitost ločevanja in nizko porabo energije. Edinstveno območje dovajanja centrifuge za blato Alfa Laval VecFlow™ zmanjša turbulenco za več kot 80 % v primerjavi s tradicionalnimi dekanterskimi centrifugami in zmanjša moč pospeševanja za 40–50 %.

 

 

.

Nežno pospeševanje

Tradicionalno območje dovajanja vbrizgava blato radialno v posodo dekanterja, kar nenehno moti notranje tokove in povzroča turbulenco. Po drugi strani pa območje dovajanja pri sistemu VecFlow™ omogoča popolnoma drugačno pot toka, saj ob vstopu v posodo blato pospešuje tangencialno.

Centrifuge za blato z boljšo zmogljivostjo ločevanja

Poleg zmanjšanja skupne porabe energije pri zgoščevanju blata nizka turbulenca izboljša tudi učinkovitost ločevanja. Ločevanje je učinkovitejše kot v običajnem dekanterju, saj se grude manj drobijo. Poleg tega učinkovito pospeševanje do polne hitrosti zmanjšuje obrabo transporterja.

Znižanje obratovalnih stroškov (OPEX)

Glede na posebne zahteve za zgoščevanje blata boste morda želeli čim bolj zmanjšati porabo polimerov, zvečati suhost pogače ali povečati zmogljivosti.

Visoka učinkovitost ločevanja pri zgoščevanju in nizka poraba energije omogočata nizke skupne stroške lastništva in zelo kratek čas povračila naložbe. Naložba se vam pogosto v celoti povrne v manj kot enem letu.

Pospeševanje trajnostnih rešitev

Predstavljajte si bolj trajnosten svet. Svet, v katerem lahko z manj proizvedemo več. Svet, v katerem lahko učinkovito zadovoljujemo naraščajoče potrebe po energiji in hkrati zmanjšujemo emisije CO2. Predstavljajte si svet, v katerem lahko izkoristimo moč naravnih virov in jih hkrati ohranjamo. V Alfa Laval si tega sveta ne le predstavljamo, ampak ga ustvarjamo skupaj z našimi strankami in partnerji.

Accelerating sustainable solutions-vignette640x360
.

V ospredju tehnologije zgoščevanja blata

Centrifuga za blato ALDEC G3 VecFlow™ temelji na preizkušeni tehnologiji Alfa Laval in ponuja enake inovativne funkcije, zaradi katerih je prvotni model ALDEC G3 postal prednostna izbira za čistilne naprave po vsem svetu:

PowerTubes feature on sludge centrifuge

PowerTubes

Odvajanje tekočine iz cevi PowerTubes pridobiva kinetično energijo iz odpadne vode. Z usmerjanjem toka tangencialno ob izhodu iz posode dekanterja se posoda dekanterja potiska v smeri vrtenja, kar močno zmanjša porabo energije.

Neposredni menjalnik

Transporter poganja neposredni menjalnik. S tem se zmanjšajo izgube energije v pogonskem sklopu in celotna poraba energije. Zagotavlja tudi natančen nadzor nad hitrostjo transporterja in postopkom ločevanja.

Slimline conveyor feature on sludge centrifuge

Vitek transporter

Dekanterske centrifuge, opremljene s transporterji Alfa Laval Slimline, ponujajo večje zmogljivosti in manjšo porabo energije kot običajne dekanterske centrifuge. Zaradi tanjšega transporterja se poveča prostornina za obdelavo v dekanterju, kar omogoča globok bazen. To pomeni, da je mogoče obdelati več blata in da je pritisk na notranjo steno posode večji kot pri običajnih dekanterjih, kar pomeni, da je pogača bolj suha ali vsebuje več dehidriranega blata.

Prilagojeno vašim potrebam

Dekanterska centrifuga Alfa Laval G3 VecFlow™ za zgoščevanje blata je na voljo z različnimi zasnovami transporterjev, iz različnih materialov in z različnimi možnostmi zaščite pred obrabo. Zato je mogoče optimizirati zmogljivosti in skupne stroške lastništva glede na vaše pogoje obdelave in zahteve.

.

Okoljska trajnost z dekanterjem VecFlow™ za blato iz odpadnih voda 

Centrifuga za blato Alfa Laval ALDEC G3 VecFlow™ je odlično orodje za izboljšanje okoljske trajnosti vašega obrata.

Zaradi manjše porabe energije so emisije CO2 manjše.

Visoka vsebnost suhe snovi zmanjša potrebe po prevozu in količine odloženega materiala, lahko pa tudi zmanjša porabo goriva v sežigalnih pečeh.

 

New plant emerging from soil