ALDEC G3

Centrifuge za dehidracijo blata Alfa Laval ALDEC G3 so najnovejša generacija opreme za dehidracijo blata za komunalne in industrijske čistilne naprave, zasnovana tako, da postavljajo bistveno višje standarde za procesne zmogljivosti in za vpliv na okolje pri zgoščevanju ter dehidraciji blata.

ALDEC G3 sludge dewatering centrifuge

Vrhunski dekanter za dehidracijo blata, ki postavlja nove meje učinkovitosti:

 • Manjša poraba energije (kar močno zmanjša tudi emisije CO2)
 • 10-odstotno zvečanje zmogljivosti predelave – ali bolj suha pogača
 • Znižanje stroškov življenjskega cikla
 • Učinkovitejše ravnanje z biološkimi trdnimi snovmi
 • Boljše spremljanje in nadzor procesov

Ponudba naprednih dekanterskih centrifug za dehidracijo blata je idealna za prispevek k trajnostnemu okolju. Inovativna zasnova zagotavlja vrhunske zmogljivosti v vsakem trenutku, hkrati pa zmanjšuje skupno porabo energije do 40 %. Ta vidna izboljšava pomeni veliko zmanjšanje emisij CO2.

 

 

Centrifuga za dehidracijo blata – niz inovativnih parametrov

Edinstvena tehnologija dekanterskih centrifug Alfa Laval je utrla pot številnim revolucionarnim inovacijam, ki temeljijo na preizkušeni tehnologiji, znani po zanesljivosti. Vse to skupaj zagotavlja edinstveno kombinacijo boljših zmogljivosti in manjše porabe energije, zaradi česar so stroški obratovanja nižji kot kdaj koli prej.

Dekanter ALDEC G3 za dehidracijo blata temelji na zasnovi Slimline, ki predstavlja preboj v zmogljivosti in učinkovitosti dekanterske centrifuge. Zaradi manjšega premera transporterja je v bazenu prostora za več tekočine in je mogoč višji tlak na stenah posode, kar omogoča bolj suho pogačo ali uporabo manjše količine polimera.

Patentirane plošče Alfa Laval Power Plates prav tako učinkovito zmanjšujejo porabo energije dekanterskih centrifug ALDEC G3, kar močno prispeva k znižanju stroškov.

Vsak dekanter za dehidracijo blata ALDEC G3 je standardno opremljen z nadzornim paketom PLUS, ki je predhodno nameščen in preizkušen v povezavi z vsako posamezno enoto. Kombinacija krmilnikov PLUS in ALDEC G3 zagotavlja vrhunske zmogljivosti, pri čemer so stroški namestitve, zagona, obratovanja in vzdrževanja minimalni.

Centrifuga za dehidracijo blata – ključne lastnosti

 • Napajalne plošče/cevi in vitka zasnova transporterja
 • Kritične komponente iz materiala, odpornega proti obrabi
 • Popolnoma odprto območje dovajanja za boljše ločevanje 360-stopinjskega odvajanja trdnih delcev za preprečevanje zamašitev
 • Pregradni disk zagotavlja večje zmogljivosti in bolj suhe trdne delce pogače
 • Strma ali plitva konfiguracija stožca za učinkovito ločevanje vseh vrst blata
 • Izbira modelov transporterjev, ki so na voljo za uporabo z različnimi vrstami blata
 • Različne oblike zaščite pred obrabo za odseke transporterja, ki ustrezajo vsem zahtevam obdelave
 • Celovito, popolnoma zaprto čiščenje na mestu (CIP)
.

Kako deluje oprema za dehidracijo blata?

Ločevanje poteka v vodoravni valjasti posodi, opremljeni z vijačnim transporterjem. Snov vstopa v posodo skozi nepremično dovodno cev, dovodni razdelilnik pa jo gladko pospešuje. Centrifugalna sila, ki nastane pri vrtenju, povzroči sedimentacijo trdnih delcev na steni posode.  

Transporter se vrti v isti smeri kot posoda, vendar malce počasneje, in tako premika trdne delce proti stožčastemu koncu posode. Pogača zapusti posodo skozi odprtine za odvajanje trdnih delcev v ohišje. Ločevanje poteka po celotni dolžini cilindričnega dela posode, prečiščena tekočina pa zapušča posodo in se pretaka po napajalnih ceveh v ohišje. 

Servis

Povečanje učinkovitosti opreme za čiščenje odpadnih voda

Naše namensko globalno storitveno omrežje vam zagotavlja podporo z deli in strokovnim znanjem, kjer koli in kadar koli to potrebujete. Z zagotavljanjem daljšega časa neprekinjenega delovanja, razpoložljivosti in optimizacije vam pomagamo doseči duševni mir in največjo mogočo donosnost naložbe. Sodelujemo lahko z vami in svoje storitve vključimo v Sporazum o opravljanju storitev Alfa Laval za predvidljivo in brezskrbno delovanje.

Izvedite več o naši servisni ponudbi

Kako vam lahko pomagamo?

How can we help you?S povpraševanji ali vprašanji se lahko kadar koli obrnete na našo lokalno pisarno. 

 Stik z nami

.

Izkoristite svoj dekanter ALDEC G3 v celoti

Razmislite o nadgradnji s transporterjem ALDEC G3 VecFlow™

Vecflow sludge decanter centrifuge

Pregled učinkovitosti za dekanterske centrifuge

Optimizacija dekanterske centrifuge in prihranki pri stroških v celotnem procesu zgoščevanja in dehidracije blata z Alfa Laval Performance Audit, saj naši strokovnjaki za globalne storitve in podporo pomagajo kar najbolje izkoristiti vašo opremo.

Znižajte obratovalne stroške s storitvami IoT družbe Alfa Laval

Storitve IoT družbe Alfa Laval so vrsta digitalnih storitev, katerih cilj je znižati obratovalne stroške in izboljšati zanesljivost delovanja čistilnih naprav.

IoT Services

Pospeševanje trajnostnih rešitev

Predstavljajte si bolj trajnosten svet. Svet, v katerem lahko z manj proizvedemo več. Svet, v katerem lahko učinkovito zadovoljujemo naraščajoče potrebe po energiji in hkrati zmanjšujemo emisije CO2. Predstavljajte si svet, v katerem lahko izkoristimo moč naravnih virov in jih hkrati ohranjamo. V Alfa Laval si tega sveta ne le predstavljamo, ampak ga ustvarjamo skupaj z našimi strankami in partnerji.

Accelerating sustainable solutions-vignette640x360