Hibridni mešalniki praška

Hibridni mešalnik za prah Alfa Laval je dvostopenjski linijski sistem za indukcijo in disperzijo prahu. Hitro in učinkovito razporeja prah ter ga meša v toku tekočine. Vsestranski, stroškovno učinkovit in preprost za uporabo, ta linijski mešalnik z visoko stopnjo striženja proizvaja homogene izdelke z visoko koncentracijo suhe snovi in visokim donosom. Zato je primeren za industrijske aplikacije, kjer je higiena procesov ključnega pomena.

Hybrid powder mixer right

Vsestranski hibridni mešalnik za prah za različne naloge mešanja prahu in tekočin

  • Nizki stroški namestitve z uporabo ene same, zelo učinkovite enote za mešanje in čiščenje na mestu (CIP)
  • Preprosto obdeluje različne velikosti prašnih delcev in viskoznosti tekočin za dosego doslednih in kakovostnih formulacij
  • Krajši čas obdelave ter višji donosi zaradi hitrega in učinkovitega mešanja visokih koncentracij suhe snovi
  • Nižji stroški vzdrževanja zaradi manjše zaloge nadomestnih delov in manjših potreb po servisiranju

Zagotovite kakovostne mešanice in skrajšajte čas obdelave s hibridnim mešalnikom za prah Alfa Laval. Zaradi izjemne zanesljivosti in učinkovitosti mešanja je primeren za indukcijo prahu, mešanje in raztapljanje v panogah, kjer obstajajo visoke zahteve glede higiene in enostavnosti čiščenja, vključno s prehrambno in mlečno industrijo, proizvodnjo pijač, farmacevtsko industrijo in industrijsko proizvodnjo. 


Ta linijski mešalnik z visoko stopnjo striženja zagotavlja nežno obdelavo izdelkov, visoke dinamične strižne sile in popolno raztapljanje prahu. Hkrati črpa procesno zmes naprej in omogoča hitrejšo menjavo serij z učinkovitim čiščenjem na mestu. 

 

Hibridni mešalnik za prah je v kombinaciji z mešalnikom z rotacijskim curkom Alfa Laval ključni sestavni del visoko učinkovitega sistema čiščenja na mestu (CIP). Mešalnik za prah je na voljo kot stacionarna ali mobilna enota. 

Oprema za mešanje – hibridni mešalnik za prah Alfa Laval in mešalnik z rotacijskim curkom – je ključna za doseganje ustreznega števila skladiščnih enot in formulacij. Avtomatizacija nam omogoča odpravo človeških napak, kar zagotavlja varnost in zelo visoko kakovost končnega izdelka.

 Shekhar Patel, US Hydrations

Kako deluje

Dvostopenjski hibridni mešalnik za prah je po navadi vgrajen v cirkulacijsko zanko in povezan s hranilnikom. Po dodajanju tekočih sestavin v rezervoar hibridni mešalnik za prah tekočino vrtinči po rezervoarju. Če je potrebna hitra disperzija v tekočino in je prostornina rezervoarja večja od 1 do 2 m³, Alfa Laval priporoča uporabo mešalnika z rotacijskim curkom Alfa Laval. 
  
Pri dodajanju prahu tekočini se prašek dodaja skozi lijak. Ko se pod lijakom odpre krogelni C-ventil, vbrizgalna šoba pod ventilom ustvari vakuumske razmere v izhodu lijaka, s čimer prah povleče v mešalnik z rotorskim statorjem ter predhodno zmeša izdelke. Rotor/stator (enojni obroči) ustvarja glavno strižno silo ter prah in tekočino dinamično in učinkovito meša v homogeno zmes. 
  
V drugi fazi rotor črpalke ustvari končno strižo silo in pod visokim tlakom zmes prahu in tekočine prenese v rezervoar. Dodatno se del zmesi prahu in tekočine skozi obvod vbrizgalne šobe vrne v mešalno enoto. Tekočina teče iz vbrizgalne šobe s pomočjo Venturijevega učinka, ki se ustvari na izhodu lijaka, kar omogoča sesanje prahu v tekočino. 
  
Ko se mešanje zaključi, se lahko hibridni mešalnik za prah uporablja kot črpalka za praznjenje ali obtočna črpalka za čiščenje rezervoarja na mestu (CIP), če se uporablja v kombinaciji z mešalnikom z rotacijskim curkom Alfa Laval. 

Diagram poteka za prostor za proizvodnjo sirupov za pijače

Beverage Process Chart From Dosing station

Morda vas zanima tudi...

ALB

Naš mešalnik ALB, nameščen na dno, ponuja rešitve za mešanje, ki izpolnjujejo vse zahteve na področju živil, mlečnih izdelkov, pijač, farmacevtskih izdelkov, biotehnologije in kozmetike.

 ALB 底入式搅拌器-ALB bottom entry mixer

LeviMag®

Alfa Laval LeviMag® je aseptični magnetni mešalnik, ki s patentiranim lebdečim rotorjem in napredno zasnovo zmeša vse do zadnje kapljice in zvišuje donos izdelka.

LeviMag with blue actuator magnetic mixer 640x360

Mešalnik z rotacijskim curkom

Mešalniki z rotacijskim curkom, zasnovani za uporabo v pivovarstvu in industriji pijač, mlekarstvu, industriji izdelkov za osebno nego in biofarmacevtskih izdelkov, učinkovito mešajo tekočine, razporejajo pline, mešajo prah in čistijo rezervoarje, pri tem pa skrajšajo čas mešanja, zmanjšajo porabo energije in znižajo stroške.

rotary jet mixer right side 640x360

Povečajte svoje poslovanje. Optimizirajte svoje sisteme za ravnanje s tekočinami - trajnostno

Poskrbite, da bodo vaši procesi učinkovitejši in bolj trajnostni, hkrati pa dosežete skladnost z zakonodajo in zagotovite uspeh svojega podjetja. S trajnostno optimizacijo družbe Alfa Laval lahko prihranite do 80 % energije ter 90 % vode in čistilnih sredstev, hkrati pa zmanjšate količino odpadkov. Dobro za ljudi. Dobro za planet. Dobro za dobičkonosnost.

Sustainable optimizat640
.

Storitve za higiensko opremo za rezervoarje

Izkoristite več iz svojih higienskih predelovalnih linij. S storitvami, ki podaljšujejo življenjsko dobo statičnih razpršilnih kroglic, rotacijskih razpršilnih glav in rotacijskih brizgalnih glav, poskrbite, da bodo vaše naprave za čiščenje rezervoarjev Alfa Laval v najboljšem stanju delovanja. Naj naša globalna servisna mreža in lokalni servisni strokovnjaki optimizirajo delovanje in vam zagotovijo popoln mir.

Service 640x360

Na dosegu roke Katalog o opremi za rezervoarje

Na dosegu roke: Na dosegu roke: oprema za higiensko čiščenje rezervoarjev Alfa Laval, ki zagotavlja hitre in učinkovite cikle čiščenja, ki varčujejo z energijo in vodo. Naš katalog "Od blizu" podrobno opisuje vse, kar potrebujete za visoko učinkovitost čiščenja s statičnimi razpršilnimi kroglami, rotacijskimi razpršilnimi glavami in rotacijskimi curkovnimi glavami. S tem pridobite večjo varnost, daljši čas delovanja in večjo produktivnost.

Close at Hand front image tank equipment 640x360
.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več

Tehnični članki