2023-06-05 Novice o proizvodih

Optimizacija procesov povečuje fleksibilnost in produktivnost mešanja sirupov za pijače

Poskušate slediti trendom na področju pijač in bi hkrati radi ostali pomembni in dobičkonosni? Za proizvajalce pijač so pomembne stalne inovacije. Svetovni proizvajalci brezalkoholnih pijač se zaradi spreminjajočega se okusa potrošnikov spopadajo z večjim povpraševanjem po širši paleti izdelkov z večjim številom različnih sestavin. Široko znanje družbe Alfa Laval na področju zasnove prostora za proizvodnjo sirupov za pijače in inovativne rešitve mešanja podjetjem omogoča hitro prilagajanje procesov in 50 % hitrejšo serijsko proizvodnjo.

Strokovna izvedba procesov in preizkušeni koncepti zagotavljajo zaupanje strank

Za predelavo tekočih in suhih sestavin v kompleksne formulacije sirupov za pijače sta potrebni prilagodljivost procesov in hitrost. Družba Alfa Laval je dokazala, da zelo dobro razume izzive, s katerimi se sooča globalni proizvajalec pijač, in je tako pridobila zaupanje ključnih odločevalcev v glavnih oddelkih za raziskave in razvoj ter inženirskih oddelkih. Preizkusi so proizvajalca prepričali, da bi zamenjava obstoječe zasnove postopka priprave v siruparni z inovativnimi rešitvami mešanja družbe Alfa Laval povečala prilagodljivost in produktivnost postopka ter prinesla koristi za potrošnika.

50 % krajši čas proizvodnje serije

Alfa Laval je s svojim znanjem o procesih in z zavezo k povečanju produktivnosti skrajšala čas predelave sirupa z dveh ur na eno uro za posamezno serijo. Zamenjava obstoječih tehnologij mešanja v siruparni s hibridnim mešalnikom praška Alfa Laval v kombinaciji z rotacijskim brizgalnim mešalnikom Alfa Laval vsak dan prihrani dodatne ure proizvodnega časa. Hitrejša proizvodnja sirupa zmanjšuje tudi stroške energije.

Beverage Process Chart_From Dosing station_FS 2110 .jpg

Hitrejše in enostavnejše vzdrževanje

Skrajšanje časa vzdrževanja je še en način, kako družba Alfa Laval optimizira proizvodnjo. Vzdrževanje mešalnika z rotacijskim curkom zahteva le enega serviserja, pri čemer delo traja eno do dve uri in za to ni potrebna lestev; v nasprotju s tem pa obstoječa velika mešalna naprava zahteva več serviserjev, ki delajo ves dan na servisni ploščadi z več nivoji. Manj prekinitev proizvodnje omogoča večjo produktivnost.

Izboljšana varnost delavcev

Enako velja za mešanje tekočine in praška. Ravnanje s sestavinami in doziranje s hibridnim mešalnikom praška Alfa Laval poteka na ravni tal, kar omogoča lažje upravljanje in večjo varnost delavcev. Tako delavcem ni treba nositi 25-kilogramskih vreč na višje ravni ploščadi, da bi skozi odprtino v rezervoar sipali sestavine.

Racionalizacija proizvodnje z inovacijami na področju mešanja

Edinstvena zasnova hibridnega mešalnika praška Alfa Laval skupaj z mešalnikom z rotacijskim curkom je boljša od prejšnjega sistema, ki je bil nameščen v prostoru za proizvodnjo sirupov za pijače, zavzema manj prostora ter je ugodnejša, ker vam ni treba postavljati servisnih platform. Družba Alfa Laval se je povezala s sistemskimi integratorji in z njimi neutrudno sodeluje, da bi skupaj zasnovali rešitev za mešanje, ki omogoča varno, hitro in učinkovito proizvodnjo več serij kompleksnih formulacij sirupov.

Trajnostna optimizacija

Naslednji korak? Podjetje je zaprosilo družbo Alfa Laval, da bi v sodelovanju z globalnim vodjem za trajnostni razvoj pomagala zmanjšati emisije ter uvedla učinkovitejše izkoriščanje energije in vode v celotnem obratu. To je dokaz, da je družba Alfa Laval strokovnjak na področju optimizacije procesov ter da zagotavlja dodano vrednost in konkurenčno prednost.

Oznake

Vse

Sorodna vsebina: