Hlajenje podatkovnih centrov

Milijoni strežnikov v podatkovnih centrih po vsem svetu med delom in obdelavo podatkov ustvarijo ogromne količine toplote. Tehnologija hlajenja strežnikov Alfa Laval – v primerjavi z običajno – omogoča znižanje stroškov energije, povezanih s hlajenjem, saj izkorišča prednosti virov prostega hlajenja ter uporablja inovativne koncepte hlajenja, kot je prezračevanje z nizkim številom vrtljajev in najmanjšo porabo toka (PUE) na trgu, tj. 1,07, v primerjavi s povprečjem na trgu, ki znaša 1,5.

data center cooling640x360

Integrirani sistemi hlajenja

Alfa Laval ponuja razstavljive ploščne toplotne izmenjevalnike, suhe hladilce, adiabatne hladilce in vodne filtre, ki jih je mogoče uporabiti v sistemih prostega hlajenja na osnovi zraka in vode, ter posebej zasnovane zračne hladilce s prezračevanjem z nizkim številom vrtljajev za hlajenje strežnikov. Te izdelke je mogoče vključiti v optimizirane, integrirane sisteme, ki so primerni za specifične potrebe po hlajenju v podatkovnem centru.

Prezračevanje z nizkim številom vrtljajev na prvi pogled

Hladilci LSV (ki prezračujejo z nizkim številom vrtljajev), nameščeni pred strežniško sobo, so običajno povezani s hladilnim agregatom ter opremo za prosto hlajenje v hladnejših obdobjih. Zaradi manjše zračne hitrosti ter optimalnega zračnega pretoka je razlika tlakov v praznem prostoru minimalna, kar preprečuje težave, kot so »vroče točke«. Ker enote CRAC niso potrebne, vzdrževanje v strežniški sobi ni več tako nujno. Prezračevanje z nizkim številom vrtljajev omogoča najnižji PUE od vseh konkurenčnih rešitev – PUE 1,07, v primerjavi s povprečnim 1,5 za globalne podatkovne centre –, zato zmanjša stroške energije, povezane s hlajenjem, za največ 30 %, odvisno od velikosti, vrste in lokacije podatkovnega centra.

Alfa Laval 360° Servisni portfel

 

Ohranite vašo opremo v vrhunski delovni kondiciji. Alfa Laval vam nudi celoten portfel servisnih storitev katere so zato potrebne.

Kontaktirajte nas, da bi izvedeli več o kako razširiti perfomanse vaših proizvodov.

 

Izognite se zapletom pri hlajenju

Oprema in servis za hlajenje podatkovnih centrov Alfa Laval ponuja napredne rešitve, ki prihranijo čas,, denar in vam naredijo življenje bolj enostavno.

Poizvedite več