Spletni seminarji za pivovarje

Naši pivovarski strokovnjaki delijo svoje znanje o pripravi piva. Na voljo so številne tematike, od hladnega hmeljenja do odstranjevanja alkohola in še veliko več.

Pretekli dogodki

Spletni seminar o odstranjevanju alkohola iz piva

V brezplačnem spletnem seminarju naš strokovnjak Juan Jurado pojasnjuje bistvene vidike, ki jih je dobro upoštevati pri proizvodnji kakovostnega brezalkoholnega piva, skladnega s povpraševanjem na trgu.

Separacija v pivovarstvu

Centrifuga oziroma separator je odličen pripomoček, s katerim boste lahko povečali dobiček pri vsaki seriji piva iz svoje pivovarne in hkrati izboljšali kakovost piva. V spletnem seminarju strokovnjaka Joakim Gustafsson in Fernando Jimenez predstavljata tehnologijo ločevanja ter razložita, kako se uporablja v pivovarnah. Spoznali boste, zakaj je vse več pivovarn pozornih na pivovarske centrifuge. Izvedeli boste, kako lahko z ločevanjem povečate pridelek, izboljšate kakovost piva in dobiček

Spletni seminar o razmnoževanju kvasovk

Kvasovke, ki se uporabljajo za alkoholno vrenje, ne živijo večno, zato jih je treba občasno zamenjati z novimi. Gojenje svežih kultur kvasovk se imenuje razmnoževanje kvasa. V spletnem seminarju strokovnjak za pivovarstvo Henning Sørensen govori o tem ključnem koraku v proizvodnji piva

Spletni seminar o hladnem hmeljenju

Osnove postopka hladnega hmeljenja v proizvodnji piva vam bodo predstavili naši strokovnjaki za varjenje piva. Spoznali boste dve novi tehnologiji za pospešitev hladnega hmeljenja, zmanjšanje izgube proizvoda in izboljšanje kakovosti okusa v samem postopku.