Spletni seminar o odstranjevanju alkohola iz piva
Brezalkoholno pivo in pivo z zmanjšanim deležem alkohola sta v različnih oblikah na voljo že 30 let. Vendar so šele v zadnjih letih postala uspešnica kakovostna piva 0,0, ki se proizvajajo z odstranjevanjem alkohola do manj kot 0,05 % volumenskega deleža iz namenskih receptur končnega piva. Obstajajo jasni znaki, da bo odstranjevanje alkohola iz piva igralo pomembno vlogo v prihajajočih trendih na trgu pijač. Kako lahko vstopite na ta zanimivi in dobičkonosni trg?
Odstranjevanje alkohola iz piva
V brezplačnem spletnem seminarju naš strokovnjak Juan Jurado pojasnjuje bistvene vidike, ki jih je dobro upoštevati pri proizvodnji kakovostnega brezalkoholnega piva, skladnega s povpraševanjem na trgu:
- Kakšni so najnovejši trendi na trgu in želje voznikov po pivskih proizvodih 0,0?
- Kako doseči uspešen okus z nekaterimi edinstvenimi tehnologijami za odstranjevanje alkohola?
- Zakaj je v proizvodnji brezalkoholnega piva dobro razmisliti o znanju in izkušnjah, tehnični podpori ter razširjenih procesnih rešitvah svojega pivovarskega dobavitelja?

O predavatelju:
Juan Jurado je zadnjih 25 let v podjetju Alfa Laval opravljal različne zanimive funkcije v različnih državah. Danes je globalni vodja za tehnologijo pivovarskih sistemov Alfa Laval na sedežu podjetja v Københavnu. Uradno ima magisterij iz inženirstva živilstva/agronomije in mednarodni MBA iz ESCP Europe, vendar so še pomembnejše njegove praktične izkušnje, ki jih je kot izkušeni inženir pridobil z moduli za varjenje piva in rešitvami za ločevanje s sodelovanjem pri več kot 400 pivovarskih projektih.
Že leta 1997, ko še nihče ni slišal za odstranjevanje alkohola, se je ukvarjal z različnimi tipi tovrstnih tehnologij. Po osmih letih aktivnega sodelovanja z VLB Berlin Institutom še vedno z veseljem deli svoje edinstveno znanje s kolegi v panogi.