Čiščenje

Podaljšanje življenjske dobe vaše opreme

Ohranjanje čiste opreme je lahko ključnega pomena za učinkovitost obratovalnih procesov. Naše čistilne storitve povrnejo optimalno stanje procesnih površin, kar zniža stroške vzdrževanja in podaljša življenjsko dobo vaše opreme. Nižji stroški energije pa hkrati zagotavljajo tudi nižje stroške obratovanja.

Čistilne storitve za vse vaše potrebe

Alfa Laval ponuja vrsto sistemov za čiščenje brez razstavljanja (CIP) in čistilnih sredstev, ki so posebej zasnovani in oblikovani za učinkovito odstranjevanje usedlin iz opreme za prenos toplote, ločevanje in pripravo sveže vode.

Uporabljamo le skrbno razvite in okolju prijazne kemikalije.

Sistemi za čiščenje brez razstavljanja

Izbirajte med širokim naborom sistemov in modulov CIP Alfa Laval iz nerjavnega jekla in manjših modulov iz polietilena.

Namesto tega lahko oblikujemo tudi CIP sisteme za vaše zelo velike toplotne izmenjevalnike ali nevarna območja, ki zahtevajo opremo z zaščitami pred eksplozijami.

Čistilne kemikalije

Da bi zagotovili varno odstranjevanje neželenih onesnaževalcev s površin opreme, Alfa Laval priporoča posebej razvita nestrupena čistila, ki ne vplivajo bistveno na okolje. Te smo temeljito preizkusili v lastnem laboratoriju in se tako prepričali, da ne vplivajo negativno na materiale tesnil in ogrevalnih površin. 

Druge kemikalije

Poleg kemičnih čistilnih sredstev ponuja Alfa Laval tudi vrsto drugih kemikalij za izboljšanje učinkovitosti separatorja in kemikalij za obdelavo pitne vode. Te so posebej razvite za uporabo z našimi hitrimi separatorji in napravami za razsoljevanje vode.

Kako deluje

Naši strokovnjaki:

  • priporočijo čistilne raztopine glede na opremo in način uporabe
  • zagotavljajo storitve čiščenja za opremo drugih proizvajalcev
  • opravljajo storitve čiščenja na krovu ali na lokaciji

 

Iščete konkretne storitve?

cleaning services 640x360

Deset najboljših nasvetov za ohranjanje opreme Alfa Laval v vrhunskem stanju.