Koncentracijski sistem Revos
Sistem za koncentriranje Alfa Laval Revos™ uporablja visokotlačno in nizkotemperaturno tehnologijo reverzne osmoze za odstranjevanje vode iz piva, vina in jabolčnika po fermentaciji, s čimer zagotavlja kakovosten koncentrat z do 22 vol. % alkohola (ABV). Ko je rehidriran, ima enak okus, aromo, minerale in vsebnost alkohola kot prvotni izdelek.
Kompakten, varčen in energetsko učinkovit sistem za koncentriranje piva in pijač
- Do 80 % nižji transportni stroški zaradi manjše količine koncentrata za rehidracijo v obratih za pakiranje v razsutem stanju ali na prodajnih mestih
- Prihranite dragocen prostor na prodajnih mestih, kot so bari in restavracije, saj koncentrat rehidrirate šele ob postrežbi
- Ohranite okus, aromo, minerale in vsebnost alkohola izvirnega piva ali pijače zaradi patentirane obdelave pri nizki temperaturi z dvema prehodoma
- Zelo vsestranski sistem za koncentriranje piva in pijač
Povečajte stabilnost piva in pijač ter znižajte stroške distribucije in pošiljanja s sistemom za koncentriranje Alfa Laval Revos.
Koncentracijski modul Revos je visokotlačni nizkotemperaturni sistem za reverzno osmozo z dvema prehodoma, ki lahko koncentrira alkoholne pijače, vključno s pivom, vinom in jabolčnikom. Izdelek se ohladi in se v prvem prehodu prečrpa skozi spiralno navite membrane iz lastnega razvoja. Pri visokem tlaku voda prehaja skozi membrane in koncentrira izdelek, pri čemer ohrani do 22 vol. % alkohola. Beljakovine, sladkorji, arome in minerali se zaradi tesne strukture por membrane zadržijo v pivu in koncentrirani pijači. Drugi prehod omogoča obnovo in ohranitev alkohola ter arom, ki so ušle med prvim prehodom koncentriranja.
Ključni izdelki
Pilotno testiranje in najem sistemov za koncentracijo piva
Preizkusite sistem za koncentriranje Alfa Laval Revos in sistem Re-draft, da ugotovite, ali izpolnjujeta vaše zahteve. Pošljite do 10 hl svojega izdelka v inovacijski center Alfa Laval Revos na Danskem, kjer bodo na licu mesta opravili testiranje in analizo delovanja. Za demonstracijo in testiranje je na voljo sistem Re-draft za rehidracijo proizvedenega koncentrata.
Lahko tudi najamete sistem Re-draft in poskuse rekonstitucije koncentrata piva opravite v svojem obratu ali komercialnem okolju.
Servis
Storitve za prehrambne sisteme
Storitve Alfa Laval za prehrambne sisteme pomagajo okrepiti učinkovitost vaših prehrambnih sistemov z zvišanjem učinkovitosti vaših procesov. Tako (se) lahko:
- Nenehno izboljšujete delovanje za ohranjanje konkurenčne prednosti
- Osredotočite na čim daljše delovanje, optimizacijo in razpoložljivost
- Povečate donosnost naložbe v celotnem življenjskem ciklu prehrambnih sistemov
Področja uporabe
Vprašanja in odgovori o sistemu za koncentriranje Revos
Tukaj najdete odgovore na najpogosteje zastavljena vprašanja o sistemu za koncentriranje piva Revos.
Zmanjševanje emisij ogljika – več informacij najdete v naši beli knjigi
Kako lahko pivovarne in obrati za proizvodnjo pijač zmanjšajo svoj ogljični odtis in hkrati povečajo učinkovitost poslovanja? Zmanjševanje neposrednih in posrednih emisij igra pomembno vlogo – od nabave surovin, električne energije in proizvodnje do embalaže, materialov ter distribucije. Ta bela knjiga se osredotoča na membransko filtracijo z reverzno osmozo (RO) za koncentriranje piva in pijač kot stroškovno učinkovit način, s katerim lahko proizvajalci zmanjšajo ogljični odtis svojih dobavnih verig.