Proizvodnja vina in destiliranih alkoholnih pijač

Alfa Laval ponuja celovit izbor tehnologij, rešitev in opreme, ki jih v svojih postopkih uporabljajo vinarska podjetja in destilarne po vsem svetu. Ti vključujejo ekstrakcijo, koncentracijo z uparjanjem, termovinifikacijo in vse vrste toplotne obdelave, filtriranje s križnim tokom, stabilizacijo, ogrevanje in hlajenje ter pridobivanje in čiščenje s centrifugalno separacijo. Prav tako zagotavljamo rešitve za ravnanje s tekočinami, mešanje in čiščenje tankov ter polnjenje in embaliranje.

Wine and distilled alcoholic beverages production 640x360

Delikatno ravnovesje

Pridelava vina in destiliranih pijač je pogosto industrijski postopek, ki istočasno vključuje tudi obrtno spretnost ter praktično uporabo delikatne specialistične veščine. Za zagotavljanje rešitev, ki so enako privlačne vsem in zaradi katerih bo vaš izdelek postal uspešen, je potrebna precejšnja vsestranskost.

Alfa Laval ponuja celovit izbor tehnologij, rešitev in opreme, ki podjetjem omogoča ohranjanje popolnega nadzora, največjo možno prilagodljivost, nadgradljivost in zanesljivost, energijsko učinkovitost in najdaljšo možno razpoložljivost za obratovanje ter izredno dobro donosnost naložbe na podlagi dolge življenjske dobe opreme.

Alfa Laval ponuja rešitve za industrijo pridelave vina in grozdnega soka, ki vključujejo module za termovinifikacijo, obrate za ekstrakcijo soka, stalno stabilizacijo vinske kisline, uparjalne sisteme za koncentriranje sokov, pasterizatorje in sterilizatorje, visokohitrostne centrifuge za čiščenje in glajenje ter drugo opremo. Te specialistične ureditve so vedno zasnovane za izboljšanje energijske učinkovitosti in tudi za zmanjšanje vplivov vseh vrst na okolje.

Alfa Laval za pridelavo viskija in vodke ponuja toplotne izmenjevalnike, ki vključujejo tako hladilce drozge, hladilce fermentorjev, kondenzatorje etanola in kotle za prevretje kot tudi dekanter centrifuge in uparjalnike za koncentracijo droži.

Rešitve Alfa Laval vključujejo:

• toplotne izmenjevalnike vseh vrst za energijsko varčen prenos toplote,

• sisteme za ogrevanje/hlajenje in pasterizacijo,

• sisteme za membransko filtracijo,

• opremo za ravnanje s tekočinami,

• tehnologije za centrifugalno separacijo – vključno z dekanter centrifugami in vertikalnimi centrifugami,

• sisteme za mešanje tekočin in praškov,

• ključne sisteme za namestitev v tanke, vključno z opremo za njihovo čiščenje,

• sisteme za polnjenje in embaliranje tetrapakov,

• kotle,

• specifične rešitve za obdelavo odpadkov.