DuraCirc® Aseptic

Alfa Laval DuraCirc® Aseptic je revolucionarna obodna batna črpalka za aseptične aplikacije. Zagotavlja popolno ravnovesje med vzdržljivostjo, zanesljivostjo, visoko učinkovitostjo in vrhunsko higiensko učinkovitostjo. V kombinaciji s širokim razponom pretokov in tlakov ter z možnostmi enostavnega servisiranja črpalka DuraCirc® Aseptic omogoča, da vaši procesi potekajo nemoteno.

DuraCirc Aseptic Version Pump Angle 640x360

Brez kompromisov: Vsa ta ponudba je najboljša v svojem razredu: vrhunska zmogljivost, vrhunska higiena in preprostejše servisiranje

 • Optimizirano za visoko volumsko učinkovitost, kar zagotavlja stroškovno učinkovito izbiro črpalke in visoko kakovost izdelkov
 • Higienska zasnova skladna z globalnimi standardi, vključno z EHEDG in 3-A
 • Zanesljivo in dolgotrajno delovanje zaradi trpežne, robustne in težke konstrukcije iz nerjavnega jekla
 • Enostavno servisiranje in vzdrževanje s popolnoma zamenljivimi rezervnimi deli
 • Resnično aseptična z možnostjo zagotavljanja parne zapore na vseh vmesnikih med mediji izdelka in zunanjo atmosfero

Delovanje črpalke, higienska zasnova in enostavno servisiranje so bistvenega pomena za higienske procese. Aseptična obodna batna črpalka (CPP) Alfa Laval DuraCirc® Aseptic zagotavlja vse to - visoko volumsko učinkovitost, skladnost z EHEDG in 3-A ter hitro in enostavno servisiranje. DuraCirc® Aseptic je zasnovana za uporabo v aseptičnih procesih v mlekarski, živilski industriji in industriji pijač, predvsem za pakiranje, kjer je potreben podaljšan rok trajanja.

Za stroškovno učinkovito izbiro črpalk je na voljo pet modelov, ki omogočajo pretoke do 103 m3/h (453 gpm) in tlake do 25 barov (363 psi).

Poenostavite servis v smislu zahtevnosti in časa z uporabniku prijaznimi funkcijami, vključno z resnično sprednjim polnjenjem, samonastavljivim enojnim mehanskim tesnilom, uporabo enega samega oljnega maziva z dolgo življenjsko dobo in zunanjimi podložkami.

DuraCirc_Performance_medium.jpg

Zasnovan za vzdržljivost, zanesljivost in učinkovitost, da razširite meje svoje zmogljivosti

 

Vrhunska zmogljivost

Aseptična črpalka DuraCirc® je zasnovana z majhnimi razmiki med glavo črpalke in povečuje volumsko učinkovitost in donosnost procesa. Pet modelov ponuja širok razpon zmogljivosti z zmogljivostmi pretoka do 103 m3/h (453 gpm) in delovnimi tlaki do 25 barov (363 psi). To olajša optimalno dimenzioniranje in izbiro črpalke ter s tem zmanjša investicijske stroške in poveča prilagodljivost procesa.

 

Črpalka DuraCirc® Aseptic temelji na robustni in zanesljivi zasnovi ter ima naslednje značilnosti:

 • napredna geometrija vrat in glave črpalke, ki zagotavlja zelo nizko NPSHr. To znatno zmanjša tveganje kavitacije ter ohranja celovitost črpalke in medija, hkrati pa povečuje prilagodljivost procesa v zahtevnih aplikacijah.
 • težki ležaji z dolgo življenjsko dobo, ki podpirajo toge gredi v trdnem ohišju iz nerjavnega jekla, kar zmanjšuje premikanje gredi in omogoča majhne razdalje med črpalko in glavo. To zmanjšuje stik črpalke z glavo in zagotavlja čas delovanja procesa
 • Modularna zasnova tesnil, ki omogoča enostavno zamenjavo tesnil brez potrebe po ponovni strojni obdelavi ali dodatnih splakovalnih ohišjih, če se procesna aplikacija spremeni.
 • opcijski priključek za naknadno vgradnjo, DuraCirc® Uni-Fit, ki omogoča enostavno, neposredno zamenjavo obstoječih obodnih batnih črpalk Alfa Laval in drugih blagovnih znamk, ne da bi bilo treba spreminjati cevovode v obstoječih procesnih sistemih


DuraCirc_Hygeine_medium.jpg

Varno izpolnjuje industrijske higienske zahteve, kar zagotavlja celovitost vaših procesov in
kakovost vaših izdelkov

 

Vrhunska higiena

DuraCirc® Aseptic, ki je v celoti izdelan iz nerjavečega jekla, je certificiran kot skladen z globalnimi standardi za higiensko zasnovo, vključno z EHEDG in 3-A. V nasprotju s številnimi drugimi znamkami obodnih batnih črpalk DuraCirc® Aseptic zagotavlja odlično čistljivost in visoko volumsko učinkovitost.

 

Lastnosti, ki zmanjšujejo tveganje kontaminacije, vključujejo:

 • profilirani elastomeri, prepojeni z izdelkom, ki so skladni z zahtevami FDA in imajo definiran stisk, s čimer odpravljajo razpoke in mrtve cone
 • robustno menjalno ohišje z optimalno nameščenimi težkimi ležaji, ki podpirajo gredi velikega premera, kar zmanjšuje stik črpalke z glavo in s tem tveganje onesnaženja medija
 • Konstrukcija iz nerjavnega jekla, primerna za higiensko izpiranje, ki zagotavlja čistejše okolje
 • Dolgotrajno mazivo za menjalnik, ki je v skladu s standardom FDA
 • Možnost uvedbe parne zapore na vseh vmesnikih medija in atmosfere, vključno s sprednjim pokrovom, odprtinami in mehanskimi tesnili

DuraCric_Service_medium.jpg

Inovativne značilnosti zasnove omogočajo hitrejše in lažje vzdrževanje, kar povečuje čas obratovanja pri vaših dejavnostih

 

Enostavnejše storitve

Povečajte čas obratovanja procesa ter pospešite in olajšajte servisiranje z inovativnimi značilnostmi aseptične zasnove DuraCirc®. Standardne postopke vzdrževanja izvajajte hitro in preprosto, ne da bi bilo treba razstavljati menjalnik, predelovati komponente ali izvajati zapletene postopke ponovne izgradnje črpalke.

 

Značilnosti vključujejo:

 • zares spredaj nameščeno, samonastavljivo, eno mehansko tesnilo za hitro zamenjavo tesnila na kraju samem, ne da bi bilo treba črpalko odstraniti iz procesne linije
 • Hitra in enostavna zamenjava rotorjev ali ohišja rotorja v primeru, da je potrebna zamenjava
 • Enostavno dostopno zunanje podložkanje zunaj ohišja rotorja namesto znotraj menjalnika
 • Popolnoma zamenljivi rezervni deli
 • Ležaji z dolgo življenjsko dobo, ki zagotavljajo več deset tisoč ur delovanja
 • Enotno mazivo za menjalnik z dolgo življenjsko dobo, odobreno s strani FDA, s podaljšanim intervalom menjave 3.000 ur

.

Brošura DuraCirc® Aseptic

Odkrijte, kako DuraCirc® Aseptic ponuja vrhunsko zmogljivost, vrhunsko higieno in preprostejše servisiranje.

Duracirc circumferential piston pump brochure
.

Enostavno spremljanje stanja higienskih črpalk

Naprava Alfa Laval CM spremlja stanje delovanja rotacijske opreme, kot so črpalke

Analytics Monitor

Kako deluje

.

Aseptična konstrukcija DuraCirc® ima dva rotorja, nameščena v črpalni komori, imenovani rotorsko ohišje, pri čemer je vsak rotor nameščen na gredi, ki je trdno vpeta v zobniško ohišje. Rotorja sta časovno usklajena prek zobnikov v ohišju, kar skupaj s podložkami zagotavlja, da ne pride do stika med rotorjem in ohišjem rotorja. Pogon rotorja/gredi je običajno zagotovljen z elektromotorjem z zobato prestavo. 

Zaradi majhne notranje zračnosti v črpalni komori vrtenje rotorjev neprekinjeno ustvarja delni podtlak v sesalni odprtini črpalke, ko se rotorja razmakneta. Posledica tega je lokalni padec tlaka, ki omogoča vstop tekočine v črpalko. Tekočino nato po kanalu prenašajo krila rotorjev; tlak, ki nastane, ko se krila rotorjev ponovno prepletejo, iztisne tekočino iz izpustne odprtine črpalke.

 

DuraCirc circumferential piston pump exploded cut away
.

360° videoposnetki o servisiranju in vzdrževanju

Kako zamenjati servisni komplet z enojnim tesnilom
Kako zamenjati servisni komplet s splahnjenim tesnilom
Kako zamenjati servisni komplet z dvojnim tesnilom
Kako zamenjati komplet tesnil z O-obročem
Kako zamenjati komplet tesnil z O-obročem za izpiranje
Kako zamenjati komplet elastomera za mokri konec
Kako razstaviti in sestaviti mokri konec

Morda vas zanima tudi...

SRU

Zaradi nemotenega črpanja z majhnimi strižnimi silami je SRU osrednja volumetrična črpalka podjetja Alfa Laval za nežno ravnanje z občutljivimi procesnimi tekočinami v mlečni, živilski, biotehnološki in farmacevtski industriji ter industriji pijač.

Alfa Laval 优质转子泵-Alfa Laval high-quality rotary lobe pump

OptiLobe

Črpalke z rotacijskimi lističi OptiLobe podjetja Alfa Laval so stroškovno učinkovita alternativa za splošne aplikacije, ki zahtevajo nežno ravnanje z izdelki in enostavno servisiranje.

Optilobe rotary lobe pump

TwinScrew

Črpalka Twin Screw podjetja Alfa Laval, zasnovana za prilagodljivost procesov, je zgrajena na robustni in zanesljivi platformi, ki izpolnjuje stroge higienske standarde. Omogoča tako prenos izdelkov kot tudi čiščenje na mestu (CIP).

Twin Screw Pump
.

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Logika za živila - Food logic

Higienska oprema Alfa Laval združuje visoko zmogljivost in nežno uporabo, da varuje občutljive sestavine. Sledi trendom živilske industrije in rešuje štiri ključne izzive: dobava živilskih izdelkov potrošnikom po konkurenčni ceni, doseganje kar najboljšega izkoristka surovin, zmanjšanje odpadkov in emisij ter dobava varnih in higienskih živilskih izdelkov.

food logic 640x360
.

Tehnični članki