Ogrevanje, prezračevanje in klimatizacija (HVAC)

Naša mesta, ki porabijo več kot dve tretjini svetovne energije, imajo ključno vlogo pri reševanju podnebne krize. Velik del energije se v mestih porabi za ogrevanje in hlajenje, zato je izboljšanje energetske učinkovitosti bistvenega pomena. Alfa Laval ima skoraj stoletje izkušenj na področju prenosa in rekuperacije toplote in želi do leta 2030 postati ogljično nevtralna. Postanite naš partner pri preobrazbi za trajnostnejšo prihodnost. Skupaj lahko razogljičimo svet.

HVAC and sustainable cities

Ključ do trajnostnih mest

  • Prilagodljivi, robustni in učinkoviti energetski sistemi omogočajo preklapljanje med različnimi viri energije brez dodatnih ponastavitev.
  • Viri energije brez fosilnih goriv, ki nam omogočajo zmanjšanje odtisa CO2.
  • Toplotno učinkovite stavbe z manjšim ogljičnim odtisom, ki varčujejo z energijo in hkrati zadovoljujejo potrebe svojih stanovalcev.
  • Neodvisni program certificiranja AHRI ponuja zanesljivo zagotovilo o zasnovi in učinkovitosti toplotnih izmenjevalnikov toplote

Učinkovita raba energije za doseganje ničelne stopnje neto emisij

Čeprav mesta danes pokrivajo le 3 odstotke zemeljske površine, so odgovorna za dve tretjini svetovne porabe energije in 70 odstotkov emisij CO2. Zato je gradnja energetsko učinkovitih mest ključnega pomena za razogljičenje in ustvarjanje trajnostnega sveta.

Ogrevanje in hlajenje sta dva od največjih porabnikov energije v mestu, hkrati pa predstavljata osnovni potrebi vseh prebivalcev. Ker je večina energije, ki se danes uporablja za ogrevanje in hlajenje, proizvedena iz fosilnih goriv, je treba na tem področju nujno ukrepati.

Alfa Laval ima zahvaljujoč skoraj stoletju izkušenj na področju prenosa in rekuperacije toplote rešitve že na dlani. Naši kompaktni energijsko varčni ploščni izmenjevalci toplote lahko izkoriščajo različne vire energije, vključno z obnovljivimi viri in recikliranimi snovmi, ter tako zagotavljajo stroškovno in energetsko učinkovito ter udobno ogrevanje in hlajenje. Do leta 2030 hočemo postati ogljično nevtralni. Postanite naš partner pri zagotavljanju energetske učinkovitosti in prehodu na čisto energijo.


Kontaktirajte nas   Alfa Laval Carbon Neutral 2030

.

Prilagodljivi in učinkoviti energetski sistemi

1. Daljinsko ogrevanje

Toplotni izmenjevalci so eden od ključnih sestavnih delov sistema daljinskega ogrevanja. Podjetje Alfa Laval se že od vsega začetka zavzema za zagotovljanje najboljše ponudbe najprimernejših toplotnih izmenjevalnikov za to industrijo. Dolgoletne izkušnje nam omogočajo tudi edinstveno uporabniško znanje.

2. Daljinsko hlajenje

Podjetje Alfa Laval je oralo ledino razvoju ploščnih toplotnih izmenjevalnikov, primernih za zahtevne razmere v razdelilnih postajah za daljinsko hlajenje. Naši toplotni izmenjevalci po vsem svetu zagotavljajo stroškovno in energetsko učinkovito ter udobno hlajenje.

Viri energije brez fosilnih goriv in rekuperacija toplote 

3. Rekuperacija odpadne toplote

Rekuperacija odpadne toplote ter uporaba presežka industrijske in mestne toplote sta bistvenega pomena za trajnostno udobno ogrevanje. Alfa Laval pri iskanju rešitev za uporabo odpadne toplote na nove, produktivne in donosne načine sodeluje s strankami iz različnih industrijskih panog. Naša tehnologija omogoča tudi ponovno uporabo nizkotemperaturne toplote s toplotnimi črpalkami.

4. Geotermalno ogrevanje

Geotermalno ogrevanje izkorišča energijo iz zemlje. Je okolju prijazno, saj omogoča zmanjšanje zgorevanja fosilnih goriv. Alfa Laval ima uporabniško znanje in tehnologijo za učinkovito vključevanje tega vira obnovljive energije v omrežja daljinskega ali skupnostnega ogrevanja.

5. Ogrevanje s sončno toplotno energijo

Ogrevanje s sončno energijo in koncentrirana sončna energija (CSP) v povezavi s shranjevanjem toplote lahko pomaga pri zagotavljanju oskrbe z energijo v prihodnosti in oskrbe s svežo vodo in toploto za različne postopke. Podjetje Alfa Laval ponuja najsodobnejše tehnologije, ki so ključne za oskrbovanje s sončno energijo, svežo vodo in toploto.

6. Industrijske toplotne črpalke

Toplotne črpalke so zasnovane za proizvodnjo toplote brez ogljika iz nizkotemperaturnega vira toplote in njeno pretvorbo v toploto visoke kakovosti, ki se lahko uporablja za ogrevalne sisteme v gospodinjstvih ali procesni industriji. Ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval so idealna oprema za industrijske toplotne črpalke za zagotavljanje proizvodnje toplote brez ogljika.

Energetsko učinkovite zgradbe

7. Toplotno učinkovite stavbe

Načrtovanje ogrevalnega ali hladilnega sistema v stavbi je zapletena naloga. Alfa Laval ponuja široko paleto visokokakovostnih toplotnih izmenjevalnikov in bogate izkušnje, pridobljene pri številnih izvedenih projektih po vsem svetu.

8. Toplotno učinkovite rešitve za bazene, zdravilišča in savne ter rastlinjake

Alfa Laval ponuja energetsko varčne kompaktne ploščne izmenjevalce toplote, ki lahko skozi vse leto vzdržujejo skoraj konstantno temperaturo vode v plavalnih bazenih in ustvarjajo dodatno vrednost iz nizkotemperaturnih odpadkov za ogrevanje rastlinjakov.

9. Učinkovita klimatizacija

Na področju klimatizacije so bistvenega pomena energetska učinkovitost in zahteve po novih hladilnih sredstvih z nizkim GWP (potencialom globalnega segrevanja). Podjetje Alfa Laval tesno sodeluje s strankami, da bi pospešilo razvoj in ponudbo ploščnih toplotnih izmenjevalnikov, ki so zasnovani v skladu z novimi predpisi o uporabi.

10. Toplotne črpalke

Alfa Laval vsako leto na trgu toplotnih črpalk dobavi več sto tisoč visoko zmogljivih toplotnih izmenjevalnikov vrhunske kakovosti. Svet ogrevanja se dramatično spreminja in vse večje je povpraševanje po toplotnih izmenjevalnikih, optimiziranih za uporabo s toplotnimi črpalkami, vključno z najnovejšo inovacijo družbe Alfa Laval.

Žarek upanja za energetsko učinkovito predelavo odpadne toplote

Rekuperacija industrijske odpadne toplote s toplotnimi izmenjevalniki je eden najučinkovitejših načinov za izboljšanje energetske učinkovitosti na svetovni ravni. Skupina Aurubis je prav takšen pristop uporabila za izboljšanje trajnosti v eni od svojih talilnic.

HVAC-sustainable-city-case

Toplotni izmenjevalniki s certifikatom AHRI zagotavljajo zanesljivo toplotno učinkovitost

Certifikacija Inštituta za klimatizacijo, ogrevanje in hladilništvo (AHRI) je edina neodvisna potrditev na svetu, ki dokazuje toplotno učinkovitost in vam daje zagotovilo, da bo vaš ploščni toplotni izmenjevalnik deloval skladno z vrednostmi, ki jih je objavil proizvajalec. Alfa Laval ponuja razstavljive ploščne izmenjevalce toplote, bakreno lotane izmenjevalce in fuzijsko spojene ploščne toplotne izmenjevalnike s certifikatom AHRI.

HVAC-sustainable-city-AHRI

Svetovalec ali projektant? Strokovnjak za integracijo sistema?

Ste svetovalec ali projektant? Poglejte sem! Alfa Laval s strokovnim znanjem in desetletnimi izkušnjami na področju toplotne izmenjave ponuja strokovne vire za današnje izzive na področju ogrevanja in hlajenja. Odkrijte odgovore na zapletena vprašanja o vsem, od energetske učinkovitosti do naravnih hladilnih sredstev, ter koristna orodja, ki olajšajo iskanje prave tehnologije za vašo uporabo.

heating cooling-hub-vignette-2021

Pametna izbira!

Zamudno iskanje na spletnih straneh ali v katalogih je preteklost! Z novim vodnikom po izdelkih Alfa Laval lahko zdaj hitreje kot kdaj koli prej poiščete pravi toplotni izmenjevalnik za svoje potrebe.

Alfa Laval Heating and Cooling Hub Quick selection

Energy Hunter – trajnostne rešitve z lovom na odpadno energijo

Za izboljšanje energetske učinkovitosti moramo vsi poiskati in zmanjšati količino odpadne energije. Alfa Laval zagotavlja tehnologijo, strokovno znanje in storitve za povečanje učinkovitosti prenosa toplote. Z našim novim orodjem lahko izračunate, koliko lahko prihranite že danes.

energy hunter screen view
.

Stopite v stik z nami

Te informacije se shranijo in obdelujejo v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti in varstvu osebnih podatkov.