Moduli za dealkoholizacijo

Popolnoma avtomatizirani dealkoholizatorji piva Alfa Laval so rešitve, ki takoj po priključitvi v enem prehodu učinkovito in nežno odstranjujejo alkohol ter zagotovijo pivo polnega okusa. Njihov namen je pivovarjem pomagati pri vstopu na hitro rastoči in dobičkonosni trg piv z nizko vsebnostjo alkohola ter brez alkohola, saj ljudje iščejo bolj zdrave možnosti. Modularna zasnova omogoča preprosto dodajanje zmogljivosti za varjenje brezalkoholnih pijač brez potrebe po večjih kapitalskih naložbah.

阿法拉伐全自动啤酒脱醇模块-Fully automatic beer dealcoholization module

Več kot 25 let izkušenj s tehnološkim napredkom v proizvodnji LAB/NAB, ki zagotavljajo vaš uspeh

  • Z odstranjevanjem v enem prehodu pri nizkih temperaturah in kratkih časih zadrževanja so dealkoholizirani izdelki visoke kakovosti in okusa
  • Veliki pretoki – do 100 hl/h za pivo z 0,0 % in < 0,5 % alkohola
  • Enostavna namestitev in integracija zaradi montažne, modularne rešitve, ki je takoj po priključitvi pripravljena na uporabo
  • Nizki stroški obratovanja in vzdrževanja (brez vrtečih se delov v stolpu za odstranjevanje)
  • En vir oskrbe za miren spanec

Alfa Laval se ponaša z več kot 25 leti izkušenj s proizvodnjo piva z 0,0 in < 0,5 % alkohola ter je vodilno podjetje na svetu na področju tehnologije stolpov za odstranjevanje. Naša ponudba dealkoholizatorjev piva je na voljo v treh standardnih zmogljivostih: 10, 50 in 100 hl/h. Lahko so konfigurirani tako, da se aroma iz dovedenega piva obnovi in odmeri nazaj v izdelek, s čimer se ohrani okus, kar je najpomembnejše, in dosežejo izjemni rezultati za potrošnike.

Naše napredne stroškovno učinkovite standardizirane rešitve in sistemi za odstranjevanje ali zmanjševanje vsebnosti alkohola v pivu lahko pivovarjem pomagajo pri vstopu na hitro rastoči in dobičkonosni trg piva z nizko vsebnostjo alkohola in brez alkohola, saj ljudje po vsem svetu iščejo bolj zdrave možnosti.

Naši moduli so podprti z globalno podporno službo Alfa Laval, ki vključuje zagon, usposabljanje, preglede in nadgradnje. 

.
.

Princip delovanja

Modul za dealkoholizacijo Alfa Laval je inovativna kombinacija tehnologij Alfa Laval, ki skupaj delujejo kot dobro integriran sistem. Popolnoma avtomatiziran modul omogoča enostavno odstranjevanje alkohola iz piva pri nizki temperaturi in tlaku z enim samim prehodom skozi navpičen stolp za odstranjevanje alkohola.

Pivo se najprej razplini, pri čemer se vse kondenzirane hlapne snovi vrnejo v tok piva. Alkohol, prisoten v toku dovedenega piva, se odstrani v posebnem vertikalnem stolpu za odstranjevanje, ki omogoča visoko stopnjo desorpcije s pretokom plina za odstranjevanje (pare, primerne za stik z živili) navzgor po stolpu iz tesno polnjenega materiala (lastni razvoj družbe Alfa Laval) pod pogoji, ki so blizu vakuuma. Material optimizira postopek odstranjevanja s povečanjem učinkovite kontaktne površine med pivom in plinom za odstranjevanje.

Proizvodna zmogljivost je določena z uravnavanjem pretoka vhodnega piva pred preusmeritvijo v razdelilnik tekočine na vrhu stolpa. Ta razdelilnik nato razprši pivo v stolp, kjer pivo curlja navzdol proti toku plina za odstranjevanje, ki se vbrizgava pri dnu stolpa in se dviguje skozenj.

Hlape, ki se izločajo iz piva, sestavljajo para, alkohol in druge hlapne snovi. Z vrha stolpa se odvaja v ploščni toplotni izmenjevalnik, ki hlape ohladi v tok alkoholnega kondenzata.

V zadnji vakuumski fazi se odstranijo vse preostale hlapne snovi, ki ne morejo kondenzirati. Obtočna črpalka na strani glikola zmanjšuje tveganje, da bi tok odstranjenih hlapov med kondenzacijo zamrznil.

Ena od ključnih prednosti tega načina odstranjevanja je izjemno učinkovito odstranjevanje alkohola pri nizki temperaturi in tlaku. Za doseganje zahtevanih specifikacij končnega dealkoholiziranega piva ni potrebno kroženje.

Sistem vključuje obtočno zanko, če je potrebno dodatno odstranjevanje. Učinkovitost odstranjevanja je mogoče zvišati tudi z uravnavanjem temperature piva pred vstopom v stolp ali s spreminjanjem tlaka v sistemu.

Ta popolnoma avtomatizirani, energetsko učinkovit modul zagotavlja zanesljivo odstranjevanje alkohola v enem prehodu z uporabo izjemno učinkovitega načela odstranjevanja pri nizki temperaturi in tlaku, da so obratovalni stroški čim nižji.

AB InBev

Z dealkoholizatorjem, s katerim iz piva odstranimo alkohol, in našo ključno patentirano tehnologijo smo lahko razvili brezalkoholna piva, ki imajo enak okus kot običajna piva.«

- Alberto Sun, globalni direktor za surovine 

.
.
.

Naj vam pomagamo vstopiti na ta vznemirljivi in donosni trg

Piva z nizko vsebnostjo alkohola in brez alkohola bodo močno prodrla na množični trg. To pa bo posledično zahtevalo ključne odločitve in povzročilo izzive glede okusa, tehnoloških zmogljivosti in stroškovne učinkovitosti. Mi dobro poznamo postopek odstranjevanja alkohola iz piva. Vzpostavite stik z nami, da se pogovorimo o možnostih za vašo pivovarno.

Povprašajte za ponudbo

Katere aplikacije vas zanimajo?*    
Želite prejemati posnetke spletnih seminarjev, povabila na prihajajoče dogodke ter novice o izdelkih in storitvah?

Te informacije se shranijo in obdelujejo v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti.

.

Servis

Storitve za prehrambne sisteme

Storitve Alfa Laval za prehrambne sisteme pomagajo okrepiti učinkovitost vaših prehrambnih sistemov z zvišanjem učinkovitosti vaših procesov. Tako (se) lahko:

  • Nenehno izboljšujete delovanje za ohranjanje konkurenčne prednosti
  • Osredotočite na čim daljše delovanje, optimizacijo in razpoložljivost
  • Povečate donosnost naložbe v celotnem življenjskem ciklu prehrambnih sistemov

Izvedite več o naši servisni ponudbi

service men with ipad

.

Najdite navdih

Na globalni ravni je opazen stalen, pomemben premik k pivom z manj alkohola. Nekateri pivovarski strokovnjaki menijo, da bo do leta 2020 kar 20 % vsega prodanega piva spadalo v tako imenovano »zdravo« kategorijo. »Zdravo« tukaj seveda pomeni »z odstranjenim alkoholom«. Toda kako uporabiti odstranjeni alkohol?

Boston Beer case 640x360