Industrijsko hladilništvo

Alfa Laval je vodilni inovator na področju kompaktnih ploščnih toplotnih izmenjevalnikov za sisteme hlajenja in toplotne črpalke. Večina naših enot je nameščenih v hladilnicah, na drsališčih, na morju, v sistemih HVAC, za daljinsko ogrevanje, za procesno hlajenje ter v industriji živil in pijač. Tesno sodelujemo z vodilnimi lokalnimi monterji in proizvajalci sistemov z vsega sveta ter zagotavljamo tako standardne kot tudi prilagojene rešitve.

Alfa Laval industrial refrigeration

Ključi do trajnostnega industrijskega hladilništva

  • Za optimizirane rešitve lahko uporabljajte naravna hladilna sredstva, kot so amoniak, ogljikov dioksid in ogljikovodiki.
  • Minimalnim padcem tlaka in pristopom zelo natančne temperaturne uskladitve omogočajo hitrejšo povrnitev naložbe.
  • Izberite zanesljive ploščne toplotne izmenjevalnike Alfa Laval. Veliko od skoraj 100.000 dobavljenih enot je v uporabi že desetletja.

RVas zanima, kako lahko industrijsko hlajenje poveča vašo trajnost in učinkovitost? In vam prihrani denar? Stopite v stik z nami še danes.

Zavezani k sodelovanju v industriji

Industrial-ref-Eurammon.jpg

Eurammon

Eurammon je združenje podjetij, institucij in posameznikov, ki imajo skupen cilj: spodbujanje trajnostnega pristopa k razvoju hladilnih naprav. Eurammon od ustanovitve leta 1996 zagovarja uporabo naravnih hladilnih sredstev. Alfa Laval je ustanovni član tega združenja.


Izvedite več

Industrial-ref-shecco.jpg

Shecco

Shecco je globalni tržni pospeševalnik, kim pomaga pri uvajanju podnebju prijaznih rešitev na trg. V sektorju ogrevanja, hlajenja in zamrzovanja smo specializirani za naravna hladilna sredstva. Shecco ima več kot 15 let strokovnega znanja pri zagotavljanju inovativnih, učinkovitih in prilagodljivih rešitev za hitrejši vstop na trg. Alfa Laval pri tem sodeluje že od svojega začetka.


Izvedite več

Industrial-ref-iiar.jpg

IIAR

IIAR je tehnična organizacija, ki zastopa vidike celotne skupnosti na področju naravnega hlajenja, vključno s proizvajalci, inženirji, izvajalci, končnimi uporabniki, akademiki, znanstveniki, izobraževalci in še več. IIAR je vodilni zagovornik varne, zanesljive in učinkovite uporabe amoniaka in drugih naravnih hladilnih sredstev.


Izvedite več

U-turn

U-Turn je ločevalnik tekočin, ki je posebej zasnovan za uporabo s ploščnimi toplotnimi izmenjevalci v aplikacijah z amoniakom. Ta kompaktni modul, ki vključuje ločevalnik in ploščni Prenosnik toplote, povzroča manjše izgube tlaka, hkrati pa potrebuje majhno količino amonijaka in zagotavlja največjo energetsko učinkovitost.


Preberite več o U-Turn

 

Tesnilni sistem RefTightTM

Visokozmogljivo tesnilo za delo pod visokim pritiskom. Tesnilni sistem RefTight™ omogoča izboljšano dolgotrajno delovanje pri opravilih, kjer sta potrebna visok tlak in temperatura. Zvar je nameščen zunaj utora obroča in tesnila, kar zagotavlja zanesljivo tesnjenje ter podaljšuje življenjsko dobo tesnila in servisne intervale.

Integrirano podhlajevanje

Večina hladilnih sistemov porabi velike količine električne energije; energetsko učinkovita zasnova pa ima velik potencial za prihranek stroškov. Integracija podhlajevanja v kondenzator ploščnega toplotnega izmenjevalnika omogoča izboljšanje energetske učinkovitosti kompaktnih toplotnih izmenjevalnikov brez potrebe po dodatnih ceveh ali sestavnih delih.

Napredne rešitve za industrijsko hlajenje

Semi_welded_range_640x360.jpg

Polvarjeni ploščni Prenosnik toplote Alfa Laval

Naši kompaktni polvarjeni prenosniki toplote omogočajo še večjo učinkovitost in zanesljivost v industrijskih aplikacijah za hlajenje ter uporabljajo amoniak kot hladilno sredstvo z nizkim potencialom globalnega segrevanja. Polvarjeni prenosniki toplote Alfa Laval so tudi prava izbira za kaskadne sisteme, ki kot sekundarni medij za aplikacije zamrzovanja uporabljajo CO2. Ti izmenjevalniki potrebujejo manjšo količino amoniaka in tudi preprečujejo tveganje navzkrižne kontaminacije s preizkušenim tesnilnim sistemom RefTight™.


Izvedite več

fhe_alfanova_ind&hvac_right_640x360.png

AlfaNova

Večina ploščnih izmenjevalcev za komercialno in industrijsko hladilništvo z majhnimi zmogljivostmi je lotana z bakrom. Čeprav so primerni za številne aplikacije, baker negativno reagira z amoniakom, ki je pomembno naravno hladilno sredstvo. AlfaNova, ki je izdelan z našo edinstveno metodo fuzijskega lepljenja, je edini 100-odstotni ploščni toplotni izmenjevalnik iz nerjavnega jekla. Ta predstavlja zelo kompaktno in učinkovito rešitev za hlajenje zelo čistih in občutljivih tekočin, ki učinkovito izkorišča potencial amoniaka z nizkim potencialom globalnega segrevanja.


Izvedite več

Alfa Laval brazed plate heat exchangers

Lotani prenosniki toplote

Naši bakreno lotani izmenjevalci so kompaktna in učinkovita rešitev za ogrevanje, hlajenje, izhlapevanje in kondenzacijo, ki jih lahko uporabljate za širok nabor aplikacij, ter ne potrebujejo nobenega vzdrževanja. Delujejo z večino vrst okolju prijaznih hladilnih sredstev z nizkim potencialom globalnega segrevanja, vključno s pomembnimi naravnimi hladilnimi sredstvi, kot na primer CO2 in ogljikovodiki. Vsaka enota je zasnovana z vrsto edinstvenih funkcij, ki zagotavljajo vrhunsko toplotno zmogljivost in zanesljivost.


Izvedite več

Industrial ref semi welded brochure

Polvarjeni izmenjevalci v hladilništvu: prednosti industrijskega hlajenja

Polvarjeni izmenjevalci Alfa Laval združujejo fleksibilnost in uporabnost običajnih ploščnih prenosnikov toplote z višjo odpornostjo proti tlaku, zaradi česar so idealni za industrijske aplikacije hlajenja.

So izjemno odporni na zaledenitev in na obremenitve, ki jih povzročajo nihanja tlaka in temperature, poleg tega jih lahko uporabljate tudi z večino primarnih hladilnih sredstev in sekundarnih tekočin, vključno z amoniakom in ogljikovim dioksidom.


Izvedite več

Bela knjiga: Vodnik po spreminjajočem se trgu hladiv

Priročnik za izbiro in skladiščenje alternativnih hladiv za različne aplikacije ogrevanja in hlajenja

White paper: Navigating a changing refrigerants market

Hitra izbira

Alfa Laval vam olajša iskanje najboljše rešitve za vašo aplikacijo. Oglejte si naše orodje za hitro izbiro izdelkov in iskanje partnerjev Alfa Laval, da boste lahko zahtevali ponudbo.

Alfa Laval Heating and Cooling Hub Quick selection

Svetovalec? Strokovnjak za integracijo sistema?

Ste projektant? Poglejte sem! Alfa Laval s strokovnim znanjem in desetletnimi izkušnjami na področju toplotne izmenjave ponuja strokovne vire za današnje izzive na področju ogrevanja in hlajenja. Odkrijte odgovore na zapletena vprašanja o vsem, od energetske učinkovitosti do naravnih hladilnih sredstev, ter koristna orodja, ki olajšajo iskanje prave tehnologije za vašo uporabo.

heating cooling-hub-vignette-2021

Pridružite se nam na spletnem seminarju o hladilnih sistemih

Naprave za hlajenje doživljajo hitro preobrazbo, pri čemer nove izzive ustvarja vedno bolj pomembna trajnost ponudbe. Pri vsem tem vam lahko pomaga Alfa Laval. Pridružite se našim strokovnjakom pri prvi seriji spletnih seminarjev, namenjenih najnovejšim trendom in rešitvam, ki oblikujejo našo industrijo. Sodelujete lahko v živo ali pa si jih ogledate na zahtevo, ko vam čas dopušča.

xchanging ideas vignette text

Odkrijte najsodobnejše rešitve za hladilništvo

Danes je na voljo veliko možnosti za zmanjšanje ogljičnega odtisa industrijskih in komercialnih hladilnih sistemov. Nove in učinkovitejše tehnologije omogočajo zmanjšanje porabe energije in s tem posledično tudi zmanjšanje emisij. Hkrati lahko zdaj toplogredne pline, ki jih oddajajo uveljavljena hladilna sredstva, zamenjamo z naravnimi alternativami, kot sta amonijak ali, paradoksalno, sam CO2.

Commercial refrigeration 640x360