xchanging ideas new hero

Ogrevalni in hladilni sistemi doživljajo hitro preobrazbo. Zahteve po večji energetski učinkovitosti, prehodu na hladilna sredstva z nizkim potencialom globalnega segrevanja in druge pobude za trajnost ustvarjajo povsem nove izzive. Pri vsem tem vam lahko pomaga Alfa Laval. Imamo izkušnje, potrebne za obvladovanje sprememb v zvezi z vašim poslovanjem, ki segajo vse od industrijskih ogrevalnih in hladilnih aplikacij do komercialnega hladilništva in stanovanjskih sistemov. Pridružite se našim strokovnjakom pri prvi seriji spletnih seminarjev, namenjenih najnovejšim trendom in rešitvam, ki oblikujejo našo industrijo. Skozi šest kratkih predavanj o posameznih temah boste pridobili edinstven vpogled v današnja najbolj pereča vprašanja. Sodelujete lahko v živo ali pa si jih ogledate na zahtevo, ko vam čas dopušča.

 

xchanging_ideas_intro_img.jpg

ahri-webinar.jpg

Certificiranje učinkovitosti: pot do učinkovitega, trajnostnega ogrevanja in hlajenja

Kdaj: 13. oktober ob 9.00 in 16.00 

Trajanje: 30 min, plus vprašanja

Ste se kdaj vprašali, ali so izmenjevalniki toplote v vašem sistemu tako dobri, kot bi morali biti? Pridružite se strokovnjakoma iz panoge Anni Blomborg in Mårtenu Ahlmu, ki bosta na prihajajočem spletnem seminarju AHRI raziskovala vpliv premajhne in slabo delujoče opreme. Opredelila bosta brezplačne načine za zagotovitev, da bodo izmenjevalniki toplote, ki jih kupite za svoj projekt, zagotavljali prenos toplote, ki ga potrebujete, v pogojih, s katerimi se soočate.

Prijavi se

Posnetki preteklih seminarjev

Oblikovanje trajnostne prihodnosti

V tej strokovni razpravi bodo Alfa Lavalovi specialisti in strokovnjaki iz drugih organizacij obširneje proučili splošne trende na področju ogrevanja in hlajenja. Ponovno si bodo ogledali nekatere tehnologije, obravnavane na prejšnjih seminarjih, da bi pridobili celovit vpogled v to, kako se procesi razvijajo in kaj bo treba storiti, če si želimo zagotoviti dolgoročno trajnostno ogrodje za prihodnost.

Ogled na zahtevo

xchanging_ideas_webinar5.jpg

Učinkovita rekuperacija toplote

Naraščanje cen energije je eden od glavnih izzivov v številnih industrijah, zato energetska učinkovitost postaja ključni dejavnik uspeha. Dobra novica je, da ima veliko obratov ogromno neizkoriščenega potenciala za prihranke energije in, kot dodatna prednost, zmanjšanje emisij CO2. Pridružite se naši ekipi pri tem spletnem seminarju, če želite izvedeti več o rekuperaciji odpadne toplote s sodobnimi kompaktnimi toplotnimi izmenjevalci.

Ogled spletnega seminarja

xchanging_ideas_webinar4.jpg

Varna pitna voda

Omejitev onesnaženosti pitne vode s težkimi kovinami je ključna za javno zdravje in tudi predpisana v čedalje več državah. Žal nekatera oprema, ki se uporablja v oskrbi s pitno in toplo vodo, začne sčasoma izpuščati sledi niklja in bakra. Poslušajte predstavitev Alfa Lavalovega specialista za toplotne izmenjevalnike, Romana Rathsacka, o novih tehnologijah nerjavnega jekla, ki se uporabljajo za reševanje te problematike.

Ogled spletnega seminarja

xchanging_ideas_webinar3.jpg

Industrijske toplotne črpalke z amonijakom

Kot hladilno sredstvo je amonijak nov, stroškovno učinkovit način za povečanje trajnosti pri ogrevanju in hlajenju, vendar imajo kaskadni sistemi z amonijakom oz. CO2 visoke zahteve glede tlaka, kar na drugi strani ustvarja nove tehnične izzive. Tommy Ångbäck iz Alfa Lavala je eden od najbolj priznanih strokovnjakov na področju polvarjenih toplotnih izmenjevalnikov. Pri tem spletnem seminarju bo obravnaval nove tehnologije, ki so na voljo za sisteme toplotnih črpalk z amonijakom.

Ogled spletnega seminarja

xchanging_ideas_webinar2.jpg

Toplotne črpalke za stanovanjsko in komercialno uporabo

Ali poskušate najti najučinkovitejšo vrsto toplotnega izmenjevalnika za svoj sistem toplotne črpalke? Alfa Laval ima večdesetletne izkušnje s sodelovanjem s proizvajalci originalne opreme (OEM) na področju iskanja pravih rešitev za toplotne črpalke za ogrevanje v stanovanjskih in komercialnih okoljih. Pridružite se naši ekipi pri tem spletnem seminarju, če želite izvedeti več o različnih tehnologijah, ki omogočajo večjo učinkovitost ob manjši porabi energije.

Ogled spletnega seminarja

xchanging_ideas_webinar1.jpg

Komercialno hladilništvo

Pridružite se Matteu Munariju iz Alfa Lavala, vodilnemu strokovnjaku na področju naravnih hladilnih sredstev, ki bo predaval o trendih in izzivih v komercialnem hladilništvu. Predelal bo tudi povečanje uporabe hladilnih sredstev z nizkim potencialom globalnega segrevanja, tehnične ovire, ki so se pojavile pri teh spremembah, in še mnogo več. Spletni seminar bo potekal v okviru mednarodnega virtualnega sejma ATMOsphere 2020.

Ogled spletnega seminarja