Moduli za deaeracijo

Modul za pivovarne, ki zagotavlja deaeracijo vode pri temperaturi okolice. Serija samostojnih in vnaprej sestavljenih modulov za deaeracijo Alfa Laval Aldox™ omogoča deaeracijo tople ali hladne vode z ravnjo DO največ 10 ppb in učinkovitostjo ogljikovega dioksida več kot 95 % za katero koli zmogljivost med 10 in 1800 hl/h. Aldox™ se enostavno in učinkovito prilagaja vašim potrebam glede zmogljivosti, kompleksnosti, stopnje deaeracije, avtomatizacije ali izbire komponent.

环境脱气模块

Prvovrstna voda brez kisika za pivovarske postopke

  • Samodejno upravljanje in možnost takojšnje uporabe po priključitvi za minimalen vložek na lokaciji
  • Sanitarna, kompaktna zasnova z majhnimi potrebami po vzdrževanju
  • Stabilno in zanesljivo delovanje pod atmosferskim tlakom – brez tlačnih posod ali vakuumskih črpalk
  • Stopnja raztopljenega kisika pod 10 ppb
  • Izgube plina za odstranjevanje manj kot 5 %

Popolna rešitev za deaeracijo in pripravo pivine: Aldox™ je popolnoma samodejen, samostojen, tovarniško predhodno sestavljen in preizkušen modul za pripravo pivine in deaeracijo vode. Funkcionalnost Plug & Play zagotavlja minimalen vložek na lokaciji, Aldox™ pa je mogoče dobaviti z vrsto dodatnih možnosti. Če je vključena pasterizacija vode, je izkoristek energije do 95-%. V skladu s predpisi živilske in pivovarske industrije so vse komponente, ki pridejo v stik z izdelkom, izdelane iz nerjavnega jekla s toplotno odpornimi tesnili in zasnovane za učinkovito čiščenje z integriranim programom CIP.

.

Povprašajte za ponudbo

Katere aplikacije vas zanimajo?*    
Želite prejemati posnetke spletnih seminarjev, povabila na prihajajoče dogodke ter novice o izdelkih in storitvah?

Te informacije se shranijo in obdelujejo v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti.

.

Pogosta vprašanja

Koliko CO2 ostane v deaerirani vodi (DAW)?

Modul za deaeracijo vode Alfa Laval Aldox deluje pri atmosferskem tlaku. Vsebnost CO2 v deaerirani vodi bo ustrezala vsebnosti, ki jo najdemo pri temperaturi vode pod atmosferskim tlakom. Pri 20 °C je na primer koncentracija CO2 približno 1,75 g/l.

 

Kolikšen je čas zagona?

Alfa Laval Aldox Mini potrebuje manj kot pet minut, da lahko zagotavlja neprekinjen tok deaerirane vode. 

 

Ali za Alfa Laval Aldox Mini potrebujem rezervoar za deaerirano vodo?

V nekaterih majhnih pivovarnah ni nujno treba imeti rezervoarja za deaerirano vodo in sistema za usmerjanje, nameščenega za enoto Aldox Mini. Priključek na cev, ki jo je treba splakniti, je lahko nameščen pred enoto Aldox Mini. Če sta potrebna tlak nad 2 bara (g) in večji pretok, sta potrebna rezervoar za deaerirano vodo in usmerjanje.

Če hranilnik se ne uporablja, Aldox glede na okoliščine delovanja preklopi na način kroženja ali način pripravljenosti. Ko je deaerirana voda ponovno potrebna, Aldox preklopi nazaj na proizvodni način. Vendar pa Alfa Laval priporoča uporabo hranilnika, če so potrebe po DAW stalne čez dan in na različnih mestih v pivovarni ali če potrebe po DAW pogosto trajajo več ur ali dlje. Med prekinitvijo proizvodnje bo sistem Aldox v stanju pripravljenosti porabil CO2 ali N2, zaradi česar bo uporaba hranilnika dolgoročno stroškovno učinkovitejša.

 

Kako pogosto moram izvajati čiščenje na mestu (CIP)?

Pogostost čiščenja je odvisna od kakovosti vode in njenih nečistoč. Vendar pa je običajno čiščenje CIP z jedkim čistilnim sredstvom na splošno potrebno enkrat ali dvakrat na mesec, nato pa enkrat na tri mesece sledi čiščenje s kislino. Oglejte si naš spletni seminar o čiščenju CIP. 

 

Ali lahko za zmanjšanje količine kisika v dearirani vodi, ki jo proizvaja Aldox, v Aldox preprosto dovajam več CO2?

Ne. Količina kisika v deaerirani vodi, ki jo proizvaja Aldox, je odvisna od višine stolpa, napolnjenega s polnilnim materialom, in ne od količine CO2, dovedenega v postopek.

 

Ali višja temperatura okolice dovedene vode vpliva na učinkovitost?

Višja je temperatura, manjša je poraba plina, saj se v vodi raztopi manj CO2. Višja je temperatura, boljša je učinkovitost odstranjevanja.

 

Kolikšen je običajni čas zagona naprave Aldox Mini? (Pri običajnem sistemu Aldox bo to trajalo dlje.)

Zagon na kraju samem navadno traja približno dva dni in glede na to, da je Aldox Mini tako preprost sistem, ga lahko izvede pivovarna sama.

.

Servis

Storitve za prehrambne sisteme

Storitve Alfa Laval za prehrambne sisteme pomagajo okrepiti učinkovitost vaših prehrambnih sistemov z zvišanjem učinkovitosti vaših procesov. Tako (se) lahko:

  • Nenehno izboljšujete delovanje za ohranjanje konkurenčne prednosti
  • Osredotočite na čim daljše delovanje, optimizacijo in razpoložljivost
  • Povečate donosnost naložbe v celotnem življenjskem ciklu prehrambnih sistemov

Izvedite več o naši servisni ponudbi

service men with ipad