Koncentracija piva in pijač
Rešitve Alfa Laval za koncentriranje piva in pijač odstranjujejo vodo iz piva, vina in jabolčnika po fermentaciji. Z visokotlačnim in nizkotemperaturnim postopkom reverzne osmoze se pridobi visokokakovosten koncentrat. Koncentrat pijače, ki se rehidrira za nadaljnjo prodajo, ima enak okus, aromo in vsebnost alkohola kot prvotni izdelek. Oskrbovalna veriga, ki temelji na koncentraciji, znižuje stroške pakiranja in transporta.
Znižajte logistične stroške in izboljšajte svoj trajnostni profil z visokokakovostnimi koncentrati piva in pijač
- Nižji transportni stroški zaradi manjših količin pošiljk koncentratov piva in pijač
- Nižji skupni stroški dobavne verige zaradi manjših količin koncentratov piva in pijač, ki jih je treba pakirati, skladiščiti in prevažati
- Manjše potrebe po skladiščenju na prodajnih mestih, na primer v barih in restavracijah
- Po rehidraciji koncentrata ima pivo enak okus, aromo in vsebnost alkohola kot prvotni izdelek
Pridobite celovite rešitve za potrebe koncentriranja pijač s sistemi za koncentriranje piva in pijač Alfa Laval. Te kompaktne, zanesljive in energetsko učinkovite rešitve povečujejo učinkovitost proizvodnje, transporta, skladiščenja in točenja na avtomatih v obratih za pakiranje in na prodajnih mestih. To pomeni večjo produktivnost in donos, nižje stroške kapitala in bolj trajnostno distribucijo.
S sistemi za koncentriranje piva in pijač Alfa Laval znižajte stroške prevoza razsutega tovora do 80 % in hkrati zmanjšajte ogljični odtis svoje dobavne verige.
Senzorični primerek: sveže rekonstituirano
Primerjava svežega piva in rekonstituiranega koncentrata piva Revos
Postopek
- Sveže rekonstituirano pivo je bilo predmet podrobnega opisnega senzoričnega testiranja
- Ocene so bile izračunane kot povprečje za veliko skupino članov komisije
Rezultati
Senzorični testi kažejo minimalne razlike med kontrolnim izdelkom (sveže pivo) in poskusom (rekonstituirano pivo) ali celo popolno odsotnost teh razlik
Neprekinjen proces koncentracije, higienična zasnova
Sistemi za koncentriranje piva in pijač Alfa Laval so opremljeni s patentiranimi filtri z izjemno tesno membransko strukturo por, ki omogočajo, da voda zlahka prehaja skozi, hkrati pa ohranja alkohol, arome, beljakovine in sladkorje v koncentratu. Membranski filtri so odporni proti visokemu tlaku, kar omogoča višje faktorje koncentriranja, in odpravljajo mrtve cone med čiščenjem na mestu (CIP). To pomeni dolgotrajnejše delovanje in višje standarde higienske zasnove s popolno možnostjo čiščenja membrane.
Prostorsko in energetsko varčni sistemi
Izbira tehnologije koncentriranja z reverzno osmozo Alfa Laval omogoča prostorsko varčen sistem z bistveno nižjimi investicijskimi stroški in manjšimi potrebami po energiji kot druge tehnologije, kot sta tehnologija koncentriranja z zamrzovanjem ali tehnologija direktne osmoze. Poleg tega sistemi za koncentriranje piva in pijač Alfa Laval ne potrebujejo razplinjevanja dovoda, kar preprečuje izgubo okusa.
Večje zmogljivosti, nižji stroški
Optimizacija parametrov za vsako pijačo poveča prepustnost in močno zmanjša izgube izdelka, hkrati pa ohrani okus.
Področja uporabe sistemov Alfa Laval Revos
Prevoz razsutega tovora
Prihranite od 5 do 15 EUR na hektoliter pri prevozu s cisternami
Sistem za ponovno točenje
Klet za ponovno točenje: Naj bari točijo pivo ali druge pijače iz sodčkov s koncentratom
Prenosna rešitev za ponovno točenje: Zagotovite kompaktno rešitev za postrežbo na sezonskih lokacijah
Princip delovanja
Sistemi za koncentriranje piva in pijač Alfa Laval uporabljajo visokotlačni in nizkotemperaturni postopek reverzne osmoze. Z delovanjem pri tlaku nad 120 bari (1700 psi) je dosežen višji faktor koncentriranja, s čimer se zmanjšajo količine in transportni stroški.
Za doseganje visokokakovostnega koncentrata izdelek teče skozi membranski filter, ki smo ga razvili sami. Membrana zaradi velikosti por in polarnosti prepušča vodo, vendar preprečuje prehod beljakovin, sladkorjev, arom in alkohola. Voda teče skozi membrano, pijača pod tlakom pa se s pretokom skozi membrano zgošča.
Pilotno testiranje in najem sistemov za koncentracijo piva
Preizkusite sistem za koncentriranje Alfa Laval Revos in sistem Re-draft, da ugotovite, ali izpolnjujeta vaše zahteve. Pošljite do 10 hl svojega izdelka v inovacijski center Alfa Laval Revos na Danskem, kjer bodo na licu mesta opravili testiranje in analizo delovanja. Za demonstracijo in testiranje je na voljo sistem Re-draft za rehidracijo proizvedenega koncentrata.
Lahko tudi najamete sistem Re-draft in poskuse rekonstitucije koncentrata piva opravite v svojem obratu ali komercialnem okolju.
Sistem za koncentracijo Revos 3D/VR
Od blizu si oglejte 360-stopinjski ogled našega koncentracijskega modula Revos. Raziščite 3D-model ali združite svoje izkušnje s strojno opremo za navidezno resničnost.
Vprašanja in odgovori o sistemu za koncentriranje Revos
Tukaj najdete odgovore na najpogosteje zastavljena vprašanja o sistemu za koncentriranje piva Revos.
Zmanjševanje emisij ogljika – več informacij najdete v naši beli knjigi
Kako lahko pivovarne in obrati za proizvodnjo pijač zmanjšajo svoj ogljični odtis in hkrati povečajo učinkovitost poslovanja? Zmanjševanje neposrednih in posrednih emisij igra pomembno vlogo – od nabave surovin, električne energije in proizvodnje do embalaže, materialov ter distribucije. Ta bela knjiga se osredotoča na membransko filtracijo z reverzno osmozo (RO) za koncentriranje piva in pijač kot stroškovno učinkovit način, s katerim lahko proizvajalci zmanjšajo ogljični odtis svojih dobavnih verig.
Servis
Storitve za prehrambne sisteme
Storitve Alfa Laval za prehrambne sisteme pomagajo okrepiti učinkovitost vaših prehrambnih sistemov z zvišanjem učinkovitosti vaših procesov. Tako (se) lahko:
- Nenehno izboljšujete delovanje za ohranjanje konkurenčne prednosti
- Osredotočite na čim daljše delovanje, optimizacijo in razpoložljivost
- Povečate donosnost naložbe v celotnem življenjskem ciklu prehrambnih sistemov