Vse o portfelju ventilov Alfa Laval

Optimalno in zanesljivo ravnanje s tekočinami je eden izmed ključnih pogojev za učinkovit in stroškovno učinkovit proces. Če to naredimo, kot je treba, pridobimo znatne prihranke in povečano učinkovitost. Vrhunske rešitve podjetja Alfa Laval zagotavljajo optimalen pretok vašega celotnega procesa. Ponujamo širok nabor zanesljivih higienskih ventilov z inteligentno avtomatizacijo, ki zagotavlja neprekinjen pretok. Naši ventili so razviti ne le zato, da bi izpolnili vaše zahteve po varnosti, učinkovitosti in higieni, ampak tudi zato, da bi zagotovili previdno ravnanje z vašimi izdelki.

Double seat valves closeup 1920px

Celoten portfelj ventilov:

.

butterfly_valves_320x180.png

Zaportni ventil 

Zaporni ventili Alfa Laval so preprosti vklopno-izklopni usmerjevalni ventili z veliko površino odpiranja in nizkim uporom pretoka. So optimalna rešitev v moderni predelovalni tehnologiji ter idealne za uporabo z nizko- in srednjeviskoznimi tekočinami. Ker imajo te lopute iz nerjavnega jekla večje območje odprtine,
nudijo nizko upornost pretoka in zagotavljajo nežno obdelavo.

Preberi več

.

single_seat_valves_320x180.png

Enosedežni ventil

Nabor enojnih sedežnih ventilov podjetja Alfa Laval sestoji iz velikega števila namensko zasnovanih ventilnih enot, ki so izredno robustne in fleksibilne. Idealne so za uporabo v procesih z visokimi higienskimi standardi. Enojni sedežni ventil podjetja Alfa Laval ima izredno zanesljivo in higiensko zasnovo za ustavljanje ali
preusmerjanje toka v eno- ali večsmernih sistemih.

Preberi več

.

double_seat_valves_320x180.png

Dvojno sedežni ventil

Koncept dvojnih sedežnih ventilov podjetja Alfa Laval zagotavlja modularne rešitve, ki jih je preprosto prilagoditi posebnim zahtevam. Zasnova dvojnega sedeža zagotavlja dolgotrajno delovanje brez iztekanja, kar zmanjša tveganje kontaminacije produkta. Uporaba tesnila z dvojno ustnico nudi dodatno zaščito, ki zagotavlja varno in higiensko delovanje.

Preberi več

.

SMP-BC w ThinkTop V50_640x360.jpg

Ventili z dvojnim tesnilom

Ventili Alfa Laval z dvojnim tesnilom »mixproof« so zgrajeni po standardizirani in stroškovno učinkoviti zasnovi ter so idealni za upravljanje higienskih procesnih tokov prek matričnih cevovodnih sistemov. Ventili omogočajo pretok dveh različnih medijev skozi en ventil hkrati, brez tveganja navzkrižne kontaminacije. To poveča obratovalno učinkovitost in znatno zniža stroške obratovanja.

 

Preberi več

.

regulating_valves_320x180.png

Regulacijski ventili

Regulacijski ventili Alfa Laval se uporabljajo za prilagajanje in spremljanje količin pretoka in smeri pretoka. Ker so posebej zasnovani za uporabo v raznovrstnih merilnih, mešalnih, tehtalnih in polnilnih sistemih, so idealna rešitev za natančen nadzor stopnje pretoka ali tlaka.

 

Preberi vse

Unique-sampling-valve_200-px-high.jpg

Ventili za vzorčenje

Ventili za vzorčenje podjetja Alfa Laval omogočajo, da pridobimo reprezentativne vzorce živil in pijače, izdelkov za osebno nego ter biofarmacevtskih izdelkov. Naš nabor zajema vse od osnovnih ventilov za vzorčenje do ventilov premijske kakovosti ter zagotavlja najboljše na področju sterilnega in aseptičnega vzorčenja.

Preberi več

control_check_valves_320x180.png

Kontrolni/krmilni ventili

Kontrolni in krmilni ventili podjetja Alfa Laval so izredno zanesljivi ventili, ki se uporabljajo za zagotavljanje enojno usmerjenega pretoka produktov skozi procesne linije. To varuje procesno opremo, na katero bi lahko vplival povratni tok, ter preprečuje dvige tlaka in/ali ustavitve sistema.

Preberi več

Alfa Laval DV-ST_640x360.jpg

Membranski ventili

Podjetje Alfa Laval ponuja širok nabor membranskih ventilov za sterilne in ultrahigienske procese. Zgrajeni so po modularni zasnovi, konfigurirati pa jih je mogoče tako, da izpolnijo vse posebne zahteve. Membranski ventili podjetja Alfa Laval so dobavljeni s celovitim dokumentacijskim paketom Alfa Laval Q-doc, ki zagotavlja preglednost virov nabave, proizvodnje in dobavnih verig ter popolno sledljivost vseh sprememb v materialih, postopkih ali rezervnih delih.

Preberi vse

safety_valve_320x180.png

Varnostni ventili

Varnostni ventili podjetja Alfa Laval se uporabljajo za nadtlačno ali vakuumsko zaščito v rezervoarjih in cevovodih. Varujejo pred implozijo zaradi vakuuma, ki ga povzroči hladno izpiranje po vročem čiščenju, pred implozijo zaradi kavstičnosti, absorbirane v CO2 atmosferi/temperaturnih nihanjih, ali pred implozijo zaradi blokiranja dovoda plina med praznjenjem.

Preberi vse

ball_valves_320x180.png

Kroglični ventili

Kroglasti ventili podjetja Alfa Laval so izdelani s celotnim tokom v ohišju, kar produktu omogoča, da preide skozi ventil brez omejitev in z najmanjšim mogočim padcem tlaka. Osnovna zasnova omogoča čiščenje in zajem produkta s pomočjo sistemov za čiščenje, idealni pa so za uporabo z viskoznimi tekočinami in tekočinami, ki vsebujejo trdne ali poltrde delce. 

Preberi več

shutter_valves_320x180.png

Zaporni ventili

Zaporni ventili podjetja Alfa Laval so primerni za uporabo v velikih izdelkih z visoko viskoznostjo ali strogimi zahtevami glede zmanjšanja izgube tlaka. Ponudba zapornih ventilov je zasnovana za uporabo v živilski, kemični, farmacevtski in drugih industrijah z visokimi higienskimi standardi.

 

Preberi več


Animacije

Obiščite stran z animacijami in poglejte naše proizvode od znotraj. Preverite kako delujejo.

Poglej animacijo


.