CM

Izboljšajte čas neprekinjenega delovanja vašega obrata z brezžičnim sistemom za nadzor vibracij Alfa Laval CM, ki spremlja operacijsko stanje vrtljive opreme, kot so črpalke, mešalniki in mešala. Ker je kompakten in preprost za uporabo, deluje kot podpora pri odločanju za zaščito vrednostnih sredstev v obratu. Senzor meri vibracije in opozori operaterje s pomočjo vidnega kazalnika LED na sistemu samem in na vseh povezanih mobilnih napravah v njegovem rangu, če so presežene vnaprej določene meje.

CM condition monitor top

Daljši čas neprekinjenega delovanja procesa z daljinskim spremljanjem

  • Spremljanje stanja za hiter in točen odziv
  • Najkrajši mogoči čas nenačrtovanih izpadov
  • Nizki skupni stroški lastništva
  • Preprosta namestitev, upravljanje in vzdrževanje
  • Izboljšana varnost delavcev

Naj sistem Alfa Laval CM ponese spremljanje pogojev na naslednjo raven z uporabo naprednih podatkov glede vibracij, temperature in časa delovanja, s katerimi lahko sledite stanju opreme in zagotovite neprekinjenost procesa.

CM zbira in analizira podatke vrtljivih strojev ter beleži vsakršna odstopanja od pričakovane zmogljivosti. Na osnovi teh podatkov lahko operaterji sprejmejo hitre in točne odločitve ter ustrezno načrtujejo vzdrževanje, kar prepreči morebitne probleme, preden nastanejo. To izboljša čas neprekinjenega delovanja in učinkovitost, zmanjša tveganje napak na opremi ter zniža skupne stroške lastništva.

Sistem za spremljanje stanja je primeren za uporabo v mlečni in živilski industriji, industriji pijač, industriji za domačo in osebno nego ter biotehnološki in farmacevtski industriji.

Spremljanje stanja strojev

Spremljajte in beležite vibracije, relativno temperaturo ter čas delovanja vaše vrtljive opreme. Sprva je bil sistem CM optimiziran za uporabo s tlačnimi črpalkami Alfa Laval SX in SRU, z modifikacijami izdelka pa lahko nadzoruje tudi drugo vrtljivo opremo, kot so mešala in mešalniki. CM beleži podatke v vnaprej določenih intervalih in kartira trende, da lahko načrtujete vzdrževanje glede na dejansko stanje vaše opreme. To omogoča dobro upravljanje sredstev in neprekinjenost procesa.

Proaktivni tehnični pregledi opreme

Vrtljivo opremo lahko spremljate med rednimi pregledi obrata s pomočjo brezplačne mobilne aplikacije na pametnem telefonu ali tablici s sistemom iOS ali Android. Vidni kazalnik LED prav tako nudi vidno obvestilo o statusu delovanja stroja. To tehnikom za vzdrževanje pomaga, da kar najbolje izkoristijo svoj čas in se osredotočajo na izboljšanje časa neprekinjenega delovanja opreme.

Ozaveščeno odločanje

Uporaba sistema CM z intuitivnimi tehnikami učenja operaterjem pomaga pri odločanju glede vzdrževanja in ustavitve procesa s pomočjo informacij, na osnovi katerih je mogoče ukrepati, kar vključuje dejanski čas delovanja, analizo trendov in čas do naslednjega servisa.

Zagotovite varnost in produktivnost delavcev

Zagotavljanje zanesljivega in varnega daljinskega spremljanja vaše opreme in sistemov pripomore k varnosti delavcev. Daljinsko odpravljanje napak prav tako izboljša produktivnost in učinkovitost delavcev ter obenem znatno zniža stroške vzdrževanja.

Preprosta namestitev, preprosta uporaba

Priprava in uporaba sistema za spremljanje stanja na baterije sta preprosti. Prek Bluetooth povezave se sporazumeva z intuitivno aplikacijo in posreduje podatke na uporabniku prijazni nadzorni plošči, ki deluje na vseh iOS in Android napravah.

Senzorji

Spremljajo vibracije, temperaturo naprave in čas delovanja.

Mobilna aplikacija

Daljinsko spremljanje opreme na kraju samem z vsake iOS ali Android naprave.

Nadzorna plošča

Intuitivna nadzorna plošča, ki je preprosta za uporabo ter spremlja vibracije, temperaturo, čas delovanja in stanje baterije.

CM condition monitor top
condition monitoring app
CM condition monitor app dashboard

Kako deluje

.

Sistem Alfa Laval CM uporablja triosni merilnik pospeška in interni senzor temperature, s katerima zbira in shranjuje podatke o stroju. Sistem za spremljanje se aktivira, ko zazna vibracijo, in sproži števec časa delovanja. Nato v vnaprej določenih intervalih, ki jih določi uporabnik, nadaljuje spremljanje triosnih vibracij in notranje temperature naprave, 24/7.

Preprosto prenesite intuitivno, uporabnikom prijazno aplikacijo, ki uporabnikom v območju 20 metrov od sistema CM omogoča, da imajo dostop do podatkov prek Bluetooth Low Energy (BLE) povezave na iOS ali Android napravah. Nadzorna plošča, ki je preprosta za uporabo, omogoča uporabnikom, da pregledajo podatke o vibracijah, pretvorjene s pomočjo algoritmov hitre Fourierove transformacije (FFT), in primerjajo trenutno stanje delovanja z osnovnimi vrednostmi ter določijo ukrepe za spopadanje z morebitnimi problemi, da bi preprečili izpad opreme.

Aplikacija prikazuje stanje baterije sistema CM, stare podatke za vibracije in notranjo temperaturo stroja, skupni čas delovanja, pa tudi podrobne informacije o stroju, kot so stopnje vibracij in analize frekvenc. Uporabniki lahko prek aplikacije tudi poiščejo servisne partnerje in stopijo v stik z njimi.

Pridružite se nam na potovanju do industrije 4.0, kjer digitalizacija ter interakcije med človekom in strojem še naprej izboljšujejo vaše procese. 

 

.

Za prenos aplikacije za spremljanje stanja Alfa Laval CM skenirajte kodo QR ali kliknite na gumb za prenos.

QR-code_App download.png

Naložite si CM Aplikacijo

Morda vas bi zanimalo tudi ...

SRU

Zaradi nemotenega črpanja z majhnimi strižnimi silami je SRU osrednja volumetrična črpalka podjetja Alfa Laval za nežno ravnanje z občutljivimi procesnimi tekočinami v mlečni, živilski, biotehnološki in farmacevtski industriji ter industriji pijač.

Alfa Laval 优质转子泵-Alfa Laval high-quality rotary lobe pump

SX

Črpalka SX je premijska volumetrična črpalka podjetja Alfa Laval za nežen prenos procesnih tekočin pri higienski ali ultračisti uporabi v biotehnoloških in farmacevtskih industrijah, industriji zdravja in lepote ter pri zahtevnih živilskih aplikacijah.

sx rotary lobe pump left side 640x360

SX UltraPure

Črpalka Alfa Laval SX UltraPure podjetja Alfa Laval je volumetrična črpalka, posebej zasnovana za prenos procesnih tekočin pri aplikacijah v biotehnoloških in farmacevtskih industrijah, kjer je zahtevana izredna čistost.

sxultrapure-640x360(shadow)

Logika za živila - Food logic

Higienska oprema Alfa Laval združuje visoko zmogljivost in nežno uporabo, da varuje občutljive sestavine. Sledi trendom živilske industrije in rešuje štiri ključne izzive: dobava živilskih izdelkov potrošnikom po konkurenčni ceni, doseganje kar najboljšega izkoristka surovin, zmanjšanje odpadkov in emisij ter dobava varnih in higienskih živilskih izdelkov.

food logic 640x360

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360
.

Črpalke

 Izvedite več

 

 

 

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več

Tehnični članki