CM Connect

Alfa Laval CM Connect je monitor stanja in točka vstopa v oblak za oddaljeno spremljanje higienskih črpalk v realnem času. Je kompakten in preprost za uporabo, povezuje pa lahko tudi do 10 brezžičnih merilnikov vibracij Alfa Laval CM ter pošilja kritične podatke v oblak. Intuitivna nadzorna plošča uporabnikom omogoča dostop do podatkov na povezanih računalnikih ali mobilnih napravah – vedno in povsod.

阿法拉伐CM Connect监视器

Optimizacija odločitev o vzdrževanju s spremljanjem stanja v realnem času

  • Povečajte neprekinjenost procesov in učinkovitost opreme z odločitvami, ki temeljijo na podatkih
  • Zvišajte vrednost sredstev, odpravite drage nenačrtovane izpade in izboljšajte zmogljivosti sredstev
  • Znižanje skupnih stroškov lastništva z ugotavljanjem, določanjem prioritet in načrtovanjem vzdrževalnih opravil na podlagi dejanskega stanja opreme
  • Zavarujte in analizirajte podatke o sredstvih v realnem času z oddaljene lokacije
  • Poiščite pooblaščene serviserje in nadomestne obrabne dele s pomočjo nadzorne plošče za spremljanje stanja

Zmanjšajte čas nenačrtovanih izpadov z zajemanjem ključnih podatkov, potrebnih za pametne odločitve o vzdrževanju, ki temeljijo na dejanskem stanju. Sistem Alfa Laval CM Connect zagotavlja popoln pregled nad vibracijami, temperaturo in časom delovanja priključenih črpalk. Uporaba uporabnih podatkov za sprejemanje odločitev o vzdrževanju v realnem času krepi neprekinjenost procesov in izboljšuje upravljanje sredstev.

Zvišajte učinkovitost obrata in zaščitite svoja sredstva

Uporabite analizo trendov in diagnostiko za sprejemanje ustreznih vzdrževalnih ukrepov, podaljšajte čas delovanja in življenjsko dobo črpalk ter izboljšajte upravljanje in izkoriščenost sredstev.

Nižji skupni stroški lastništva, višja raven varnosti pri delu

Daljinsko spremljanje stanja sredstev omogoča proaktivne odločitve o vzdrževanju, saj sistem s strojnim učenjem predvidi morebitne težave, še preden vplivajo na vaše poslovanje in delavce. S celovitim spremljanjem stanja lahko zmanjšate tveganje nesreč in poškodb osebja ter morebitne izgube in poškodbe sredstev. To povečuje varnost pri delu in hkrati znižuje skupne stroške lastništva.

Sistem za spremljanje stanja, preprost za namestitev in upravljanje

Stensko nameščen Alfa Laval CM Connect služi kot prehod. Prek povezave Bluetooth poveže do 10 brezžičnih merilnikov vibracij CM v območju dosega in podatke pošlje v oblak prek povezave 4G LTE. Če je nameščen na črpalke Alfa Laval LKH, SRU, SX in DuraCirc, lahko deluje tudi kot samostojni monitor stanja, hkrati pa zbira in pošilja podatke z monitorjev vibracij CM v oblak. Preprost dostop do podatkov in analiza trendov s povezanih osebnih računalnikov ali mobilnih naprav omogočata utemeljene odločitve o vzdrževanju na podlagi stanja.

CM Connect система контроля технического состояния для дистанционного мониторинга вращающегося гоборудования

Kako deluje

. .

Monitor stanja Alfa Laval CM Connect z uporabo tehnologije Bluetooth Low Energy (BLE) poveže do 10 brezžičnih merilnikov vibracij Alfa Laval CM, ki so v območju dosega, ter zbira podatke o triosnih vibracijah, notranji temperaturi in času delovanja iz vrtljive opreme. Podatke v oblak nato prenaša prek povezave 4G long-term evolution (LTE).

 

Za popolno preglednost sredstev na določeni lokaciji lahko uporabniki dostopajo do podatkov in analize trendov prek intuitivne nadzorne plošče s povezanih računalnikov in/ali mobilnih naprav – vedno in povsod. Nadzorna plošča prikazuje stanje opreme, stanje baterije priključenih monitorjev vibracij, pretekle podatke za analizo vibracij stroja in frekvence, trenutne in skupne ure delovanja, število zaustavitev/zagonov ter informacije, kot je serijska številka nadzorovane enote.

 

Z izbiro posameznega sredstva lahko uporabniki prikažejo podatke o vibracijah, zbrane s triosnim merilnikom pospeška, stanje ravni vibracij glede na izhodiščno vrednost in trenutno stanje sredstva v primerjavi s prvotno referenčno vrednostjo. Uporaba uporabnih podatkov podpira vzdrževanje, ki temelji na stanju, in preprečuje okvare opreme.
Če pride do odstopanj od vnaprej določenih mejnih vrednosti, uporabniki v realnem času prejmejo obvestila po e-pošti ali sporočilih SMS. To omogoča ustrezno ukrepanje, prepoznavanje in odpravljanje osnovnega vzroka morebitnih težav, ki lahko povzročijo okvaro opreme.

 

Uporabniki lahko poiščejo tudi pooblaščene serviserje Alfa Laval v bližini in vzpostavijo stik z njimi, kar zagotavlja hiter in preprost dostop do usposobljenih in strokovnih servisnih centrov, ki uporabljajo originalne nadomestne dele Alfa Laval, ohranitev zanesljivosti opreme in vzdrževanja v sklopu garancije. 

 

Če želite prenesti aplikacijo Alfa Laval CM Connect, skenirajte kodo QR ali kliknite gumb za prenos.

 

Cm_connect_app_QR.png

 

Prenos aplikacije CM Connect

 

 

 

CM Connect screens device (4)

Naročnina na povezane storitve

Da bi povečali zanesljivost in podaljšali čas delovanja sredstev, je treba s spremljanjem določenih parametrov delovanja črpalk določiti izhodiščno stanje ali stanje sredstev. Zato nakup sistema Alfa Laval CM Connect vključuje 12-mesečno naročnino na povezane storitve, ki omogočajo pregledovanje podatkov o trenutnem stanju sredstev in vzpostavitev izhodišč za merjenje učinkovitosti. 

 

Pri prvi namestitvi in zagonu naprave CM Connect se povezane storitve aktivirajo samodejno. Povezane storitve vključujejo dostop do omrežja 4G LTE, kjer je na voljo, in vmesnik po meri za neomejeno število uporabnikov. Vključuje tudi ekipo strokovnjakov Alfa Laval, ki vam lahko svetujejo in na daljavo spremljajo vašo opremo, da bi preprečili nenačrtovane izpade in znižali stroške vzdrževanja. Prav tako lahko lokalnim servisnim ekipam svetujejo in pomagajo pri določanju prednostnih nalog vzdrževanja, ki jih je treba opraviti.

 

Po začetnem naročniškem obdobju se naročnina CM Connect za povezane storitve vsako leto samodejno podaljša glede na število spremljanih sredstev in zahteve stranke, dokler je ta ne prekliče.

Morda vas bodo zanimali tudi …

CM

Izboljšajte čas neprekinjenega delovanja svojega obrata z Alfa Laval CM, brezžičnim sistemom za nadzor vibracij, ki spremlja obratovalno stanje črpalk.

CM top 640x360

LKH

Centrifugalne črpalke LKH, ki so bile zasnovane za izpolnjevanje higienskih zahtev v mlečni in živilski industriji ter industriji pijač in izdelkov za osebno nego, povečujejo produktivnost procesov, hkrati pa zagotavljajo visoko učinkovitost in nežno ravnanje z izdelki.

LKH Centrifugal Pump left side row 640x360

DuraCirc

Ni več kompromisov: Najboljša ponudba v svojem razredu za vrhunske zmogljivosti, vrhunsko higieno in preprostejše servisiranje – vse v eni črpalki.

DuraCirc® circumferential piston pump

Logika za živila - Food logic

Higienska oprema Alfa Laval združuje visoko zmogljivost in nežno uporabo, da varuje občutljive sestavine. Sledi trendom živilske industrije in rešuje štiri ključne izzive: dobava živilskih izdelkov potrošnikom po konkurenčni ceni, doseganje kar najboljšega izkoristka surovin, zmanjšanje odpadkov in emisij ter dobava varnih in higienskih živilskih izdelkov.

food logic 640x360

Katalog izdelkov

'Close at hand' online

Close at hand 2019 - Cover image 640x360
.

Črpalke

 Izvedite več

 

 

 

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več

Tehnični članki