AC

Naša linija toplotnih izmenjevalnikov AC, izdelana s prilagodljivim distribucijskim sistemom Alfa Laval DynaStatic, ki ga naši strokovnjaki optimizirajo glede na vašo specifično vrsto uporabe in izbiro hladilnega sredstva, zagotavlja vrhunsko toplotno učinkovitost pri izparevanju. V kombinaciji z edinstvenimi asimetričnimi kanalskimi ploščami FlexFlow boste dosegli najvišjo možno učinkovitost svojega sistema.

al bhe ac right

Več z AC

  • DynaStatic in FlexFlow zagotavljata optimalno učinkovitost kondenziranja in izparevanja v vseh aplikacijah in z vsemi hladilnimi sredstvi
  • Enote AC kot uparjalniki ponujajo zmogljivosti od 5 do 1000 kW
  • Pravi sistem z dvojnim hladilnim krogom, pri čemer so za dvojne kompresorje možni trije mediji
  • Zaradi visoke tlačne odpornosti lahko enota AC z razdelilnikom deluje tudi kot kondenzator v reverzibilnih sistemih
  • Na voljo so za tlake od 32 do 60 barov, z enakimi kompaktnimi merami in brez potrebe po večjih ogrodjih ali vijakih

Z integriranim, vendar prilagodljivim distribucijskim sistemom DynaStatic lahko lonatni izmenjevalci Alfa Laval AC zagotavljajo visoke zmogljivosti pri izparevanju in kondenzaciji. Pogosto so lahko te zmogljivosti za 20–40 % večje od primerljivih toplotnih izmenjevalnikov brez distribucijskega sistema. To je velika prednost pri reverzibilnih sistemih in kadar je odmrzovanje ključnega pomena za uporabo. Podjetje Alfa Laval je linijo AC zasnovalo posebej za klimatizacijo/hladilništvo v hladilnih napravah in toplotnih črpalkah. Običajne naloge vključujejo suhe ekspanzijske uparjalnike za hlajenje vode ali glikola, kondenzatorje za odvajanje ali vračanje toplote v vodo, ekonomizatorje, podhladilnike in naprave za predelavo odpadne toplote.

Alfa Laval AC65 – popolna učinkovitost za uporabo v stanovanjskih toplotnih črpalkah

S toplotno učinkovitostjo, razvojno učinkovitostjo in učinkovitostjo procesov je AC65 popolni toplotni izmenjevalnik naslednje generacije za obsežni rastoči trg toplotnih črpalk. Ponuja neprekosljivo kakovost in izjemno zmogljivost z najnižjo možno količino hladilnega sredstva, zaradi česar je popoln za uporabo hladilnih sredstev z nizkim GWP, vključno z R290.

AC65 vignette

Družina Alfa Laval AC540 – optimizirana za hladilna sredstva z nizkim GWP

Svet hladilnih sredstev se hitro razvija. Poganjata ga skrb za okolje in izziv doseganja vedno višje učinkovitosti z novo generacijo hladilnih sredstev z nizkim GWP, kot sta R32 in ogljikov dioksid. Za reševanje številnih novih izzivov, s katerimi se sooča industrija HVAC, je podjetje Alfa Laval razvilo družino lotanih toplotnih izmenjevalnikov AC540 z zasnovo, ki je optimizirana za delo s hladilnim sredstvom po vaši izbiri.

AC540 heat exchanger

Preprost način za zmanjšanje stroškov energije in povečanje energetske učinkovitosti

Hitro povračilo investicije je zgolj prva od številnih možnosti za prihranke, ki jih omogoča novi program zamenjav. Inovativna tehnologija toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval bo močno povečala energetsko učinkovitost vaših procesov. To pomeni bistveno nižjo porabo električne energije in nižje emisije ogljika ter občutno zmanjšanje vaših obratovalnih stroškov na dolgi rok.

re-made-to-matter-vignette-BHEv3

Ključna področja uporabe

Klimatske in hladilne naprave

Kot pove že ime, je linija AC optimalna izbira za klimatske in hladilne naprave.

brazed air conditioning640x360

Toplotne črpalke

Bakreno lotani izmenjevalci Alfa Laval se lahko uporabljajo kot kondenzatorji, ekonomizatorji, uparjalniki in drugo.

brazed heat pumps640x360

Princip delovanja

Z distribucijskim sistemom DynaStatic so lotani ploščni toplotni izmenjevalniki AC zasnovani tako, da se optimalno prilegajo predvideni uporabi. Sistem je na splošno zasnovan tako, da zagotavlja protitočni pretok medija, lahko pa je konfiguriran tudi za sočasni pretok.

Oglejte si animacijo in izvedite več.

Edinstvene lastnosti za izboljšanje zmogljivosti

Z več kot 80 let inovacij na področju prenosa toplote pri Alfa Laval vemo, kako zasnovati visokozmogljivo rešitev za vse vrste aplikacij. Naši strokovnjaki nenehno razvijajo nove inovacije, zaradi katerih so naši lotani ploščni toplotni izmenjevalniki iz linije AC še zanesljivejši in učinkovitejši.

DynaStatic

Prilagodljiva porazdelitev hladilnega sredstva

Ta prelomna metoda proizvodnje vam omogoča, da v celoti prilagodite namestitev, velikost in število vhodnih odprtin, kakor ustreza vaši specifični uporabi, kar vašim izdelkom zagotavlja optimalen sistem za distribucijo hladilnega sredstva. Rezultat je večja učinkovitost ter prilagodljivost glede uporabe hladilnih sredstev z nizkim potencialom globalnega segrevanja.

PressureSecure

Neprimerljiva moč za zahtevne naloge

Naše plošče z inovativno zasnovo podpirajo širok nabor aplikacij z visokimi temperaturami in visokim tlakom. Enote lahko delujejo s tanjšimi ploščami in manjšim številom plošč, kar pomeni manjšo porabo surovin in energije, manj hladilnega sredstva in daljšo življenjsko dobo opreme.

 

FlexFlow™

Vrhunska toplotna zmogljivost

Patentirana asimetrična zasnova plošč podjetja Alfa Laval je ena od mnogih edinstvenih novosti, ki vam omogoča izboljšan toplotni izkoristek s pomočjo optimiziranega padca tlaka in povečane turbulence. Poleg zmanjšanja porabe energije to pomeni zmanjšanje količine hladilnega sredstva in surovin.

IceSafe

Nadzorovano, nedestruktivno zamrzovanje

Pri aplikacijah, pri katerih je to potrebno, lahko dobavimo ploščne toplotne izmenjevalnike, ki v določenih delovnih pogojih omogočajo tvorjenje ledenih kristalov, ki jih odstranjujejo iz občutljivih območij. To zagotavlja zanesljivo delovanje in dolgo življenjsko dobo izdelka

REFuture

Naložba v prihodnost hladilnih sredstev

Alfa Laval kot inovativen dejavnik pri razvoju rešitev za naravna hladilna sredstva prinaša dolgoletne izkušnje pri delu z izdelki, ki omogočajo uporabo hladilnih tekočin nove generacije z nizkim potencialom globalnega segrevanja, kar vam pomaga pri doseganju ciljev trajnosti in vseh zakonodajnih zahtev.


Poiščite toplotni izmenjevalnik Alfa Laval AC

Linija bakreno lotanih ploščnih toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval AC je na voljo v štirih modelih, ki ustrezajo različnim najvišjim konstrukcijskim tlakom in so optimizirani za uporabo z različnimi hladilnimi sredstvi:

  • Enote AC – 32 barov
  • Enote ACH – 45 barov
  • Enote ACK – 49 barov
  • Enote ACP – 60 barov

Podjetje Alfa Laval vam bo rado pomagalo in ponudilo uporabna orodja, da boste izbrali najboljši model za svoje potrebe. Najprej si oglejte naš vodnik po izdelkih, interaktivni vir, ki vam bo pomagal hitro najti idealno rešitev.

Vodnik po izdelkih


.

Kontaktirajte nas

Imate vprašanje o portfelju lotanih in fuzijsko spojenih izmenjevalcev toplote? Mi vam pomagamo poiskati optimalno rešitev za vaše potrebe.