2022-05-05 Novice o proizvodih

Predstavljamo novo družino lotanih ploščnih toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval AC540

Podjetje Alfa Laval je novi lotani ploščni toplotni izmenjevalnik Alfa Laval AC540 lansiralo na svojem prvem spletnem predstavitvenem dogodku neto nič, kjer so predstavili nove in napredne načine razmišljanja o energijski učinkovitosti, čisti energiji in rešitvah za krožno gospodarstvo. Za soočanje s številnimi spremembami, ki na novo snujejo hitro razvijajoč se svet hladilnih sredstev, je podjetje Alfa Laval razvilo družino lotanih ploščnih toplotnih izmenjevalnikov AC540. Njihova zasnova je specifično optimizirana za delo z R32, ogljikovim dioksidom in drugimi hladilnimi sredstvi z nizkim GWP.

 

Okoljska vprašanja in zakonodaja, namenjena obravnavanju podnebnih sprememb, izzivata industrijo HVAC, da se osredotoči na izboljšano zmogljivost in energetsko učinkovitost ter ponovno razmisli o svoji izbiri hladilnih sredstev.

Povečanje uporabe hladilnih sredstev z nizkim GWP, vključno z naravnimi hladilnimi sredstvi, kot so propan in HFC-ji, kot je R32, je eden ključnih načinov spoprijemanja z vplivom na podnebje. Drug pomemben vidik je tudi zmanjšanje potrebne energije na enoto hlajenja. Družina AC540 je zasnovana za oboje, in sicer v območju kilovatov, ki izpolnjuje zahteve izdelovalcev sistemov.

Na trgu hladilnih sredstev postaja vse bolj pomemben tudi CO2, saj je skorajda že norma v aplikacijah za komercialno hlajenje, na primer v supermarketih, in ima vedno večjo prednost tudi v drugih aplikacijah, vključno s hladilnimi napravami velike zmogljivosti in velikimi toplotnimi črpalkami.

Družina lotanih ploščnih toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval AC540 je bila zasnovana, da je kos tem izzivom

Po velikosti, zmogljivosti in mestu v naši ponudbi se družina AC540 uvršča med AC502 in AC1000 in je idealna za uporabo z več spiralnimi hladilniki od 250–800 kW. Visoka je 750 mm, široka 400 mm in deluje s široko paleto hladilnih sredstev z visoko gostoto in nizkim GWP.

Družina AC540 vključuje edinstvene, najsodobnejše funkcije, vključno z distribucijo DynaStaticTM, ki jo je mogoče optimizirati za določeno aplikacijo in hladilno sredstvo, ter funkcijo IceSafe, ki našim strankam pomaga pri upravljanju zmrzovanja. Družina 540 vključuje tudi funkciji FlexFlowTM in PressureSecure, ki omogočata zanesljivo delovanje tudi pri zelo visokih tlakih.

“Podjetje Alfa Laval veliko vlaga v razvoj izdelkov in naša osredotočenost na inovacije se resnično vidi v tej novi družini lotanih toplotnih izmenjevalnikov. Edinstvena asimetrična zasnova plošč te družine izdelkov v uparjalniku omogoča uporabo najmanjše možne količine hladilnega sredstva, hkrati pa zmanjšuje padec tlaka na sekundarni strani, kar omogoča uporabo manjše črpalke in posledično manj električne energije,” pravi Fredrik Ekström, predsednik poslovne enote za lotane in fuzijsko spojene ploščne toplotne izmenjevalnike.

Družina 540 vključuje štiri modele, od katerih so vsi izdelani v Alfa Lavalovi novi in najsodobnejše opremljeni tovarni v San Bonifaciu v Italiji.

  • ACK540 je visoko zmogljiva enota, ki ponuja izjemno toplotno zmogljivost, zaradi česar je idealna za evaporacijske naloge v aplikacijah HVAC.
  • Model ACH540 je po zasnovi podoben ACK540, vendar je z zasnovanim delovnim tlakom 48 barov primernejši za uporabo z drugimi hladilnimi sredstvi visoke gostote.
  • Model CBP540 se lahko uporablja kot poplavljeni uparjalnik CO2, kar omogoča razširitev prednosti ploščne tehnologije na naloge, ki so bile običajno omejene na cevne in ovojne toplotne izmenjevalnike.
  • Model ACP540 je optimiziran za CO2. Deluje kot uparjalnik DX za uporabo v podkritičnih kaskadnih sistemih.
Družina 540 je odlična pridobitev za obsežni portfelj učinkovitih, inovativnih in trajnostnih rešitev podjetja Alfa Laval. In seveda jih, tako kot vse naše izdelke, podpira svetovna mreža strokovnjakov, ki resnično razumejo poslovne potrebe naših strank.”

Če želite izvedeti več o liniji AC lotanih ploščnih toplotnih izmenjevalnikov, obiščite:

AC lotani ploščni toplotni izmenjevalniki

 

 

AC540 heat exchanger
.

brazed_family_preview640x360.jpg

Bakreno lotani ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval so kompaktna in učinkovita rešitev za ogrevanje, hlajenje, izhlapevanje in kondenzacijo v številnih aplikacijah brez vzdrževanja.

Rešitve za lotane ploščne toplotne izmenjevalnike



 

 

Sorodna vsebina: