2022-03-24 Novice o proizvodih

Predstavljamo novi lotani ploščni toplotni izmenjevalnik Alfa Laval AC65 – posebej optimiziran kot uparjalnik za rabo v stanovanjskih toplotnih črpalkah

Podjetje Alfa Laval je novi lotani ploščni toplotni izmenjevalnik Alfa Laval AC65 lansiralo na svojem prvem spletnem predstavitvenem dogodku neto nič, kjer so predstavili nove in napredne načine razmišljanja o energijski učinkovitosti, čisti energiji in rešitvah za krožno gospodarstvo. Izmenjevalnik AC65 je izdelan v najsodobnejši tovarni podjetja Alfa Laval v kraju San Bonifacio v Italiji. Zasnovan je za doseganje najvišjih standardov in zahtev trga po toplotnih izmenjevalnikih naslednje generacije za uporabo na rastočem trgu toplotnih črpalk.

 

Podjetje Alfa Laval vsako leto dobavlja milijone izjemno tržno konkurenčnih toplotnih izmenjevalnikov na trg kotlov, hkrati pa tudi tisoče in tisoče visoko učinkovitih toplotnih izmenjevalnikov najvišje kakovosti na trg toplotnih črpalk. Vendar se je svet ogrevanja medtem pričel hitro in obsežno spreminjati. Kotle se postopoma, a zanesljivo zamenjuje s toplotnimi črpalkami. Ta premik posledično ustvarja vse večje povpraševanje po toplotnih izmenjevalnikih, optimiziranih za uporabo s toplotnimi črpalkami, vključno z najnovejšo inovacijo podjetja Alfa Laval, toplotnim izmenjevalnikom AC65, ki zagotavlja tisto, čemur pri Alfa Laval pravijo popolna učinkovitost.

Popolna učinkovitost je:

  • Termična učinkovitost. Zmogljivost izmenjevalnika AC65 je neprekosljiva. Toplotne črpalke, zasnovane z uporabo AC65 kot uparjalnika, lahko pri nazivnih pogojih dosežejo stopnje COP nad 4,5.
  • Razvojna učinkovitost. Zaradi svoje kompaktne zasnove je AC65 idealen izmenjevalnik za stanovanjske toplotne črpalke. Hkrati je pripravljen tudi za delovanje z novimi hladilnimi sredstvi z nizkim GWP, vključno s propanom.
  • Učinkovitost procesov. Zaradi naše visoke proizvodne zmogljivosti je AC65 stroškovno konkurenčen, hkrati pa še vedno izpolnjuje najvišje standarde kakovosti.

Izmenjevalnik Alfa Laval AC65 se odlično prilega novo razvitim toplotnim črpalkam

Visoka, tanka zasnova AC65 ustvarja visoko toplotno dolžino, kar zagotavlja, da enota ni le zelo učinkovit uparjalnik, ampak je tudi odličen kondenzator za reverzibilne toplotne črpalke.

Prednost modela AC65 je v nekaj edinstvenih in ključnih lastnostih. Prva je FlexFLowTM – edinstvena, asimetrična zasnova plošče, ki omogoča zmanjšanje količine hladilnega sredstva uparjalnika in s tem znižanje skupnih stroškov aplikacij, ki uporabljajo sintetična hladilna sredstva. Pri aplikacijah, ki uporabljajo propan – naravno hladilno sredstvo z nizkim GWP, ki je zmeraj bolj priljubljeno – je ta lastnost še bolj kritična, saj je količina propana, ki se lahko uporablja v eni enoti, strogo omejena.

Asimetrična zasnova zmanjšuje tudi padec tlaka na sekundarni strani, kar omogoča uporabo manjše črpalke in posledično manj električne energije.

Druga pomembna lastnost izmenjevalnika AC65 je distribucijski sistem DynaStaticTM.

DynaStaticTM je najnovejši distribucijski sistem, ki ga je razvilo podjetje Alfa Laval. Ta tehnologija omogoča geometrijsko prilagajanje distributerja, kar omogoča prilagoditev izmenjevalnika AC65 prihodnjim trendom in prihodnjim potrebam strank, vključno s spremembami uporabnih zahtev, novimi hladilnimi sredstvi ali kakršnimi koli drugimi zahtevami. Zasnova visoke toplotne dolžine AC65 prispeva tudi k visoki učinkovitosti uparjalnika, saj zagotavlja, da je mešanica plina in tekočine, ki vstopi v enoto, vzdolž plošč pravilno razporejena.

Naložba v prihodnost za naše stranke

“Izmenjevalnik AC65 se lahko prilagodi prihodnjim trendom in potrebam strank, vključno s spremembami uporabnih zahtev, novimi hladilnimi sredstvi ali kakršnimi koli drugimi zahtevami. Zaradi edinstvenih lastnosti je izmenjevalnik AC65 za naše stranke resnično naložba v prihodnost,” pravi Fredrik Ekström, predsednik poslovne enote za lotane in fuzijsko spojene ploščne toplotne izmenjevalnike.

“Model AC65 se proizvaja v novi tovarni podjetja Alfa Laval v kraju San Bonifacio. Tovarna, zahvaljujoč orodju in strojem naslednje generacije, v skladu z industrijo 4.0, ponuja tako velik obseg kot visoko kakovost proizvodnje,” nadaljuje. “S podvojenim proizvodnim prostorom v primerjavi s prejšnjim obratom in najsodobnejšim termalnim laboratorijem nam tovarna San Bonifacio omogoča varno testiranje vseh novih hladilnih sredstev, vključno z vnetljivimi, kot je propan.”

 

Če želite izvedeti več o liniji AC lotanih ploščnih toplotnih izmenjevalnikov, obiščite:

AC lotani ploščni toplotni izmenjevalniki

 

AC65 vignette
.

brazed_family_preview640x360.jpg

Bakreno lotani ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval so kompaktna in učinkovita rešitev za ogrevanje, hlajenje, izhlapevanje in kondenzacijo v številnih aplikacijah brez vzdrževanja.

Rešitve za lotane ploščne toplotne izmenjevalnike



 

 

Sorodna vsebina: