2023-11-15 Novice o proizvodih

Črpalka LKH prekaša ostale

S črpalko LKH s spremljanjem stanja poskrbite za daljše delovanje in prihranek energije. Ko je proizvajalec hrane s sedežem v ZDA iskal črpalke, ki bi izpolnjevale stroge zahteve novega sistema čiščenja na mestu (CIP) za ultrafiltracijo, se je obrnil na podjetje Alfa Laval. Centrifugalne črpalke Alfa Laval LKH so bile očitna izbira zaradi svoje kompaktne velikosti, učinkovitosti delovanja, večjih pretokov in tlačnih zmogljivosti ter možnosti spremljanja stanja.


Višji higienski standardi, večji pretoki in tlaki

V predelovalnem obratu so industrijske črpalke transportirale tekočine z nizko viskoznostjo za različne namene. Za pravilno delovanje novega sistema CIP je bilo ključnega pomena prilagajanje višjim higienskim standardom ter višjim pretokom in tlakom. Za razliko od primerljivih higienskih črpalk črpalki LKH70 in LKH90 z motorji z močjo 100 KM (75 kW) zlahka preneseta tlake do 5,5 bara (80 psi) oziroma 16,5 bara (240 psi).

 

Zmogljivost, učinkovitost črpalk in trajnost

Črpalke LKH so izpolnile zahteve proizvajalca glede zmogljivosti in učinkovitosti. Poleg tega je proizvajalec z zamenjavo 11 starejših črpalk z energetsko učinkovitimi črpalkami LKH še naprej dosegal občutne prihranke pri letnih stroških obratovalnih sredstev, saj je pri vsaki črpalki zmanjšal moč za 25 KM (18,5 kW). Črpalke Alfa Laval izboljšujejo produktivnost in pomagajo optimizirati sisteme za ravnanje s tekočinami – varno, zanesljivo in trajnostno.

 

Kompaktne, prostorsko varčne mere

Ključno merilo pri izbiri črpalk LKH s tesno sklopljeno zasnovo v obliki črke C so bile tudi čim manjše mere. Za razliko od enakovrednih črpalk primerljive velikosti, nameščene na podnožje, črpalke LKH bistveno zmanjšajo potrebno površino.

 

Spremljanje v realnem času in napovedno vzdrževanje črpalk

Črpalke LKH, opremljene z monitorji stanja Alfa Laval, so opremljene s senzorji, ki v realnem času prek povezave Bluetooth spremljajo temperaturo in tresljaje. Upravljavci so opozorjeni, če so presežene vnaprej nastavljene mejne vrednosti temperature ali tresljajev. Ti podatki pomagajo upravljavcem pri sprejemanju utemeljenih odločitev o vzdrževanju, zagotavljajo daljše čase delovanja in zmanjšujejo stroške s preprečevanjem nenačrtovanih izpadov. Spremljanje stanja deluje od prvega dne namestitve, proizvajalec pa je zadovoljen z delovanjem črpalk.

Procesni izzivi zahtevajo inovativne rešitve. Obrnite se na lokalnega distributerja Alfa Laval za visoko strokovne storitve in podporo za vašo opremo za ravnanje s tekočinami – od dimenzioniranja, izbire, inženiringa do poprodajnih storitev.

 

 

 

 

Oznake

Vse

Sorodna vsebina: