2022-02-24 Novice o proizvodih

To je zmagovalec! Alfa Laval pomaga ustvariti čisto in zeleno preobrazbo pekinške gimnazije Capital Gymnasium

Olimpijski ogenj 2022 je ugasnil in športniki z vsega sveta so zapustili Pekingu. Poleg ambicioznega zasledovanja medalj si je pekinški olimpijski organizacijski odbor zastavil tudi ambiciozen cilj prirediti najbolj zelene zimske olimpijske igre v zgodovini, z najmanjšim ogljičnim odtisom. Alfa Laval je na kraju samem, da bi pomagal.

Legendarna gimnazija Capital Gymnasium v Pekingu, ki je bila prvotno zgrajena leta 1968, je zdaj eden najbolj zelenih draguljev v kitajski nizkoogljični kroni. Ob popolni uporabi obstoječih objektov je bil stadion preurejen v večnamensko drsališče, na katerem je uporabljeno neposredni transkritični način hlajenja z ogljikovim dioksidom, kar je okolju najbolj prijazna tehnologija za izdelavo ledu, ki je trenutno na voljo kjer koli na svetu. Ta vrsta hladilnega sistema ponuja izjemno učinkovitost izmenjave toplote, ki izpolnjuje stroge zahteve, ki jih je postavil kitajski olimpijski organizacijski odbor.

Alfa Laval je za sistem za izdelavo ledu v parku Capital Gymnasium dobavil več kot 50 visokotlačnih lotanih toplotnih izmenjevalcev AXP serije. Ti ploščni izmenjevalci toplote so optimizirani za delovanje s hladilnimi sredstvi CO2 ter ponujajo kompaktno strukturo, enostavno namestitev in najvišje možne varnostne standarde. Poleg tega ne potrebujejo vzdrževanja.

Lotani ploščni izmenjevalniki toplote AXP omogočajo nadzor temperaturne razlike med ledenimi površinami v okviru 0,5 stopinje. Dodaten bonus je, da pri postopku hlajenja nastaja velika količina visokokakovostne odpadne toplote, ki se nato z večstopenjskim sistemom za rekuperacijo ponovno pridobi in uporabi za proizvodnjo toplote okolice in tople vode na prizorišču, s čimer se prihrani še več energije. Ta sistem je mogoče dopolniti z ustreznimi regeneratorji itd., da se učinkovitost še izboljša.

Olimpijske igre v Pekingu so prve v zgodovini, na katerih se v velikem obsegu uporabljajo hladilna sredstva na osnovi ogljikovega dioksida. Sedem od 15 ledenih površin na tekmovalnih prizoriščih je uporabilo to najsodobnejšo tehnologijo za izdelavo ledu, od tega jih je pet v gimnaziji Capital.

Med zimskimi olimpijskimi igrami leta 2022 je dvorana Capital Gymnasium v Pekingu gostila 17 dni tekmovanj v hitrostnem drsanju na kratkih progah in umetnostnem drsanju, kjer so se športniki potegovali za 14 zlatih medalj. Zelena prenova prizorišča je vsem na Kitajskem omogočila prednost domačega ledu.

Preberite več o liniji izdelkov Alfa Laval AXP podjetja Alfa Laval

Alfa Laval - AXP

 

It’s a winner! Alfa Laval helps create a clean, green makeover for Beijing’s Capital Gymnasium
.
AXP82 vignette

Sorodna vsebina: