2021-01-18 Novice o proizvodih

Novi sistem spremljanja stanja Alfa Laval CM izboljša čas neprekinjenega delovanja procesa in obenem varuje opremo v obratu.

Z industrijo 4.0 je lažje spodbujati operativno odličnost z brezžično mobilno povezljivostjo, zaradi česar podjetje Alfa Laval predstavlja Alfa Laval CM, sistem za spremljanje stanja vrtljive opreme, ki je novost v portfelju izdelkov za zaznavanje in nadzor. Novi sistem CM je naslednji korak naproti digitalni transformaciji, kjer podjetje Alfa Laval opravlja pionirsko delo s strankami, da bi izkoristili moč digitalnih podatkov za higienske predelovalne industrije.

Sistem Alfa Laval CM spremlja operativno stanje vrtljive opreme, kot so črpalke, mešalniki in mešala, ki se uporabljajo v higienskih predelovalnih okoljih. Kompakten, s preprosto uporabo in namestitvijo, CM spremlja vibracije opreme, njihovo temperaturo in skupni čas delovanja – tri najpogosteje uporabljene parametre za zaznavo in diagnozo napak v opremi. To proizvajalcem v mlečni in živilski industriji, industriji pijač, industriji za domačo in osebno nego ter farmacevtski industriji omogoča, da obvarujejo kritična sredstva, zagotovijo neprekinjeno delovanje procesa, izboljšajo varnost delavcev, znižajo stroške vzdrževanja in pridobijo konkurenčne prednosti.

»Digitalizacija hitro napreduje. Da bi higienske predelovalne industrije ostale konkurenčne, morajo očitno držati korak,« pravi John Walker, vodja portfelja za črpalke pri Alfa Lavalu. »S sistemom CM podjetje Alfa Laval odločilno stopa proti industriji 4.0 in tesno sodeluje s strankami, da bi še naprej razvijali pomembne povezovalne rešitve ter dodatno izboljšali uporabniško izkušnjo.«

Sistem Alfa Laval CM deluje s pomočjo senzorjev opreme, ki posredujejo podatke povezani združljivi mobilni napravi za napovedne vzdrževalne analize, kar podpira odločanje z napredno diagnostiko, kot je spremljanje trendov. Vzdrževalno osebje lahko preveri vibracijo in temperaturo opreme – z vidnimi opomniki na kazalniku LED na napravi ali z uporabo intuitivne mobilne aplikacije na povezani iOS ali Android napravi v območju 20 metrov med rutinskimi pregledi.

Analiza trendov in podatki o vibracijah FFT (hitra Fourierova transformacija) pomagajo pri diagnozi napak. Operaterji lahko sistem CM uporabijo tudi za ozaveščeno odločanje glede načrtovanja vzdrževanja in ustavitve procesa s pomočjo informacij, na osnovi katerih je mogoče ukrepati, poleg informacij o dejanskem času delovanja in času do naslednjega servisa. Skupno sistem CM pomaga varovati sredstva, izboljšati varnost delavcev, zmanjšati nenačrtovane izpade, izboljšati učinkovitost obrata in znižati skupne stroške lastništva.

Sprva je bil sistem CM optimiziran za uporabo s tlačnimi črpalkami Alfa Laval SX in SRU, z modifikacijami izdelka pa lahko nadzoruje tudi drugo vrtljivo opremo.

Naučite se več o sistemu Alfa Laval CM tukaj in prevzemite pomembno vlogo na tem vznemirljivem potovanju do digitalne transformacije

Začnite raziskovati sistem Alfa Laval CM

To je Alfa Laval     

Alfa Laval je podjetje, dejavno na področju energetike, pomorstva ter hrane in vode, ki zagotavlja strokovno znanje, izdelke in storitve različnim industrijam v približno 100 državah. Podjetje je zavezano optimizaciji procesov ob doseganju odgovorne rasti in skrbi za razvoj – ob nenehnih dodatnih prizadevanjih za podporo strankam pri doseganju njihovih poslovnih in trajnostnih ciljev.

Inovativne tehnologije podjetja Alfa Laval so namenjene čiščenju, rafiniranju in ponovni uporabi materialov ter spodbujajo odgovornejše izkoriščanje naravnih virov. Prispevajo k večji energetski učinkovitosti in rekuperaciji toplote, boljšemu čiščenju vode ter manjšim izpustom. Zato Alfa Laval ne prispeva le k boljši uspešnosti svojih strank, temveč tudi vseh ljudi in planeta. Vsak dan izboljšujemo svet. Bistven je boljši napredekTM.

Alfa Laval ima 17.500 zaposlenih. Letna prodaja v 2019 je dosegla 46,5 milijarde SEK (približno 4,4 milijona EUR). Družba je uvrščena na Nasdaq OMX.

 

Sorodna vsebina: